Přidat komentář

Ahojky,
vím, že to bude znít asi hnusně, ale máš pravdu v tom, že sis to zavinila sama. Ale ještě není pozdě to změnit, ale chce to, abys měla 3-4 dny trpělivost a uvidíš, že si to mateřství pak opravdu budeš užívat-aspoň co se usínání a celého spaní týká. Obrň se trpělivostí a udělej to jako já-já teda tohle podnikla už ve 3 měsících a teď mám klid a můžu si dovolit nechat Janinku spát u babičky nebo aby někdo hlídal když potřebujem s přítelem někam v poledne zajet.

První den:
Uložit malého do POSTÝLKY, minutu u něj zůstat(zpívat ukolébavku nebo jen tak hladit po hlavičce), políbit na dobrou noc a odejít. Když začne plakat-ale opravdu plakat, ne jen si mrmlat nebo broukat-vyčkat 3 minuty, pak jít k němu, minutu u něj zůstat a uklidňovat ho. Po minutě opět odejít. Pláč-přijít za 5 minut, opět minutu uklidňovat a odejít. Pláč-Přijít za 7 minut, minutu uklidňovat, odejít. Pláč- přijít za 10minut na minutu a odejít a pak docházet vždy po deseti minutách jen na minutu-dokud neusne. První den to může trvat třeba dvě hodiny, ale vydrž to-stojí to za to.

Druhý den:
Uložit do postýlky, minutku zase hladit, políbit a odejít(děti milují pravidelnost a rituály-políbení? je pro něj signál, že má spinkat, že odcházíš). Pláč-přijít za 5 minut a opakovat co předchozí den( tedy za 5, 7, 10 minut) dokud neusne

Třetí den:
Uložit a přijít až za 7 minut, pokud pláče a pak každých 10 minut ( Už by měl usnout mnohem dřívě, než první den, vesměs tak za půl hodiny až hodinu)

Čtvrtý-xtý den:
Přijít až za 10 minut (s největší pravděpodobností přijdeš k němu jen jednou, usne do půl hodiny-ve většině případů)

Po nějaké době se dítě naučí samo, že pláč nemá cenu, že se u něj jen zatavíš aby se necítil opuštěně a stejně odejdeš a touha spát je nakonec pro něj silnější než to, na co byl doteď zvyklý. Tuhle metodu je nejlepší užívat v půl roce, ale chápou jí už 3měsíční děti a má smysl učit jí do roka, do roka a půl. Já Janinku od jejích 3měsíců uložím a bez jediné slzičky usne-jak odpoledne, tak večer. Je zvyklá na svou postýlku(jak dřevěnou tak cestovní) a nejklidněji a nejrychleji usne tam-se svým Míšou-také dobrá věc, aby se dítě necítilo samo-najít vhodného mazlíka na spinkání-jediná blbá věc je-nezapomenout míšu, když někam jedete, ale na to už si zvykneš. Mnohem lepší, než abys malého každým svým pohybem v noci budila a musela mu dávat cucnout-ani on pak nemá klidný spánek. A navíc nebudeš otrokyní uspávání. A jak bys to asi pak dělala, kdyby přišlo druhé? horko těžko bys tak velké děcko učila spát ve své posteli, když za svou postel považuje vaše letiště...tak hodně zdaru a pevné nervy :|P:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka