Přidat komentář

ahoj, tak sice nepatřim mezi ledňáčky, ale pokud můžu odpovim
1. mateřství si užívám jak jen můžu. I když je to často náročné-kord s 2 dětičkama tak jsem moc šťastná. Více spánku by mi bodlo ;) . Markétka byla od narození moc hodná. Pořád jen spinkala. Dalo by se říct že prosipinkala skoro 3měsíce. Bylo to bezvadný. Celý dny (léto) jsem trávila venku. Ondra si hrál na pískovišti a já relaxovala v cukrárně u kafíčka :one: . U Ondry (když byl mimi) to bylo hrozné. Pořád jen plakal. Strašně málo spinkal. Byla jsem opravdu děsně vyčerpaná. Kruhy pod očima a celá jsem byla taková oteklá. Měli jsme i problémi s kojením. U Markétky si mateřství užívám daleko více. Asi je to i tím, že jsem zkušenější a hned mě všechno nevyvede z míry. Šestinedělí u prvního dítka trvalo 8 týdnů a u druhého 5 týdnů. U obou bylo šestinedělí v pohodě. Jen u prvního jsem byla více citlivá-asi to bylo i únavou a vyčerpáním. U malé jsem šestinedělí prožívala jako kdybych měla normální menzes.
2. Ondru jsem kojila 10měsíců a Markétku 7,5 měsíců. Oba se samy odstavili. Ondra odmítal jakékoliv mléko a tak jsem mu ho nahrazovala kašema a mléčnýma výrobkama. Od roka a čtvrt najednou UM začal chtít a pil Sunar do 2 let. Markétka začala UM pít hned. Pije Hami. Sice nevypije celou dávku-jak je psáno, ale stačí jí to.
3. U Ondry jsem používala Tesco plínky a Babylove z Dm drogérie. U Markétky používám Tesco plínky-prvních 6měsíců a potom byli v akci Huggies Premium maxi tak jsme koupili 6 balíků. Takže momentálně používám Huggies. Až je doděláme a nebudou opět v akci, tak budu používat opět Tesco plíny. Ubrousky pužívám buď Tesco nebo babylove.
4. Ondra měl od 3.měsíců atop. exém takže jsem pužívala speciální kosmetiku od kožní doktorky. Poté jsem začala používat Seba Med. U markétky používám od narození modrou indulonu. Na koupání jí kupuju sprchový gel od Nivei. Na zadeček používám krém Nivea na opruzeniny. Rybilka nám nevyhovovala.
5. Manžel bys semnou po obou porodech 14dní doma. Moc mi pomohl. Potom jak začal chodit do práce, tak děti vždy dříve spí než on je doma-takže je to vše na mě. O víkendu se snaží. S Ondrou chodí ven a nebo se mu věnuje doma. Markétka je hodně nenáročná. Stačí jí hračky na zemi a vyhraje si sama. Když chce pochovat, tak jí manžel pochová. Toto vše neni bohužel pravidlem. Často se stává že je muž spíše u PC a já mu musim připomínat že pomalu padám na hubu a ať se věnuje dětem. Měli jsme spolu nedávno konverzaci ohledně jeho a PC a dost se vše změnilo-k lepšímu
6. Letos bysme na dovču rádi, ale zatim to vypadá že budeme doma. Možná že pojedeme na pár dní někam do chatiček. Markétě bude v červnu rok a Odndrovi v červenci 4 roky.

Koukám že jsem se nějak rozepsala.... :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka