Přidat komentář

Doporučuji metodu tzv. kontrolovaného pláče (dle knihy Každé dítě může dobře spát) - u naši malé zabrala skvěle (budila se do 9 měsíce 3-4x, po nemoci snad každou hodinu). Jak s tím jednou začneš, nesmíš couvnout nebo to pak bude ještě horší - takže si to pořádně rozmysli kdy a jestli vůbec začneš.

Takže: jak malý začne plakat, nechat ho 3 minuty plakat, pokud se neuklidní tak za ním jít, pohladit, přikrýt, trošku uklidnit - ALE NEVYTAHOVAT Z POSTÝLKY!!! - a jít pryč. Pokud zase začne plakat, nechat 5 minuty, zase dojít, uklidnit a jít pryč. Potom protáhnout interval na 7 min a pokračovat pořád v intervalu 7 minut. Druhou noc tyto intervaly: 5 - 7 - 9 - 9 minut. Třetí noc: 7 - 9 - 10 - 10. Další noci: 10 - 10 - 10 - 10

Já to nestopovala úplně přesně ale měli jsme úspěch už druhý den - nebudila se tak často a třetí den myslím spala až do rána (teda vzbudila se ale zase se sama uklidnila, takže už jsem k ní nevstávala). Kojím tedy až ráno. I teď se občas v noci zavrtí, zakňourá, ale spinká dál.

Taky jsme ji přes šprušle u postýlky dali deku, aby na nás neviděla. Nevím jestli to pomáhá, ale teď spinká pěkně.

Tak přeju hodně úspěchů :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka