Přidat komentář

Ahojky já jsem odjakživa nekuřák nikdy mě to nelákalo a nechutnalo,takže nevím. Ale dítěti to 100% neprospívá u žen, které se v průběhu těhotenství nedokázaly vzdát cigaret. Potomci žen závislých na nikotinu mohou být hyperaktivní a mohou mít poruchy pozornosti. Tyto problémy v chování se u dětí kuřaček projevují již ve věku tří let.
Silné kuřačky výrazně ohrožují vývoj dětí
Ženy byly rozděleny do několika skupin podle počtu vykouřených cigaret za den. Následně, po narození dětí, odpovídali formou ankety na otázky mapující chování potomků. Z průzkumu vyplynulo, že u slabých kuřaček ve 44 % případů hrozí, že se u narozeného dítěte projeví vývojové problémy. Matky, které jsou silnými kuřačkami, podstupují 80 % riziko poškození vývoje mozku potomka. U chlapců kuřaček se skutečně projevují problémy s hyperaktivitou a nižší pozorností. Dívky rovněž vykazovaly známky narušeného vývoje mozku, avšak nebyly hyperaktivní.
Další negativní vlivy kouření v těhotenství
Kouření matek v těhotenství zásadně ovlivňuje funkci placenty. Může tak dojít například k odloučení placenty od děložní stěny, což ohrožuje na životě matku i dítě. U kuřaček hrozí nebezpečí dřívějšího odtoku plodové vody a předčasného porodu.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka