Přidat komentář

ahoj Klárko, jsme na tom podobně - kojím oba současně a pak dokrmuji (Bebou)
k tomu kojení, také jsem to moc chtěla rozkojit a vykašlat se na UM, ale nezadařilo se, jsem s nimi přes týden jenom sama, takže vstávat v noci co tři hodiny a odstříkávat(protože po šestinedělí prostě je noční krmení absolutně nezajímalo - budila jsem je opakovaně, seděla, snažila se přiložit, ale oba mi chrápali a nenechali se vytrhnout ze snění), těžko šlo i do pěti minut po kojení odstříkat ještě, i když jenom pět minut pro stimulaci, prakticky vždy bylo něco, buď šílený hlad na dokrm, nebo někdo blindil, případně jsme letěli někam k dr. Přiložit přes den po dvou hodinách - no, to je obdobné, než jsem nakrmia, přebalilaoblékla a vyšli jsme ven (jsou květnoví a tak mi bylo líto nevzdušnit je, bych je moha zase odkládat na cvičení a pak na polštář a zase začít kojit. Popíjení teplého nápoje při kojení jaksi také nešlo, tak to jsem jakž takž stíhalla těsně před. Kojících čajů a melty jsem vypila litry, homeopatika zobala. Vzhledem k tomu, že cvičím s oběma dětma (3x a 4x denně) tak ani na správné pelíškování nedošlo.
sousedka má také dvojčata - kluky, je jim dva a půl měsíce, je to zkušená mamina, už má starší děti, takže ta říkala, že rozkojit šlo samo, ale ona říkala, že i u předchozích dětí to bylo bleskem. S tou jsme se o tom bavily a říkala,že chápe, že to do toho kolotoče prostě nejde, že i když ona nedokrmuje, je to jako etapová hra, prostě bez prostoje.... a to si pochvaluje pomoc manžela, celodenní přítomnost matky a oba starší kluky, které mám dost často k ruce(přebalují, chodí s kočárkem apod.) a doporučení odpočívat, lehnout si, když mimi spí..... to snad nebudu ani řešit - to jsem zvládla všeho všudy jednou, když jsem měla na dvě hodiny venčení kočárku, ....
a k tomu UM .... myslím, že mnohem menší zlo je mít převařenou vodu předem - jak píší holky, nejlépe uzavřené v termosce a potom jenom použít, případně přihřát. Mléko bych předem nedělala, to je fakt živná půda.
Já si ho udělám trošku teplejší, pak jdu kojit a pak si je hned po odříhnutí přenesu na pult, kde dokrmuji.
a jak dokrmuješ? z lahve? nebo nějak alternativně?
a kolik jim je?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka