Přidat komentář

já peču celozrnný (je možné ho samozřejmě udělat i z bílé mouky). Chleba se dá se péct s různými obměnami dle vlastní fantazie, takže je pokaždé trošku jiný, ale vždy výborný. Než jsem si pořídila domácí pekárnu, tak jsem ho pekla v troubě. S domácí pekárnou je to podstatně jednodušší.
Tady je recept:
4 hrníčky celozrnné pšeničné mouky (nebo špaldové, bílé...)
1 hrníček jiné celozrnné mouky (většinou žitné, ale i rýžové, kukuřičné, jáhlové...)
+ může být a nemusí 1 - 2 hrníčky čehokoliv (vařená rýže natural nebo bílá, jáhly, bulgur, namočené vločky...)
2 - 2 a čtvrt hrníčku vody
2 lžíce oleje (dávám panenský olivový)
1 lžíce pšeničných klíčků (nebo jiných)
1 lžíce lněných semen (dávám zlatý len)
1 lžička sezamových semen
může být i např. lžíce slunečnickových semen, ty já nedávám, protože mi nechutnají
1 lžička a půl soli
špetka kmínu
špetka anýzu
a samozřejmě něco na nakynutí - takže buď klasicky droždí nebo se dá jednoduše udělat domácí kvásek, který používám já - je to s ním zdravější, stravitelnější, nenadýmá ani když se chleba jí ještě teplý

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka