Přidat komentář

vaječný svítek s mrkví..
600g mrkve 50g másla, 1/8l slepičího vývaru 3 vejce 120g celozrnné pšen. mouky 3,5dlmléka, 1Pl pšen. kličkového oleje 2pl sycené minerální vody 30g sezamových semínek

Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíma na tenká kolečka (na struhadle), 10 g másla zrozpustíme v hrnci, lehce v něm osmahneme mrkev, zalijeme vývarem a asi 10 min. dusíme ne přiliš do měkka.Rozkvedláme vajíčka a smícháme s moukou a mlékem. Přidáme olej, minerální vodu, sezamová semínka a vymícháme hladké těsto. V teflonvé pánvi rozpustíme 1čl másla. Děrovanou naběračku vyndáme z vývaru mrkev, třetinku dáme do pánve. Překryjeme 1/4 těsta a přikryté upečeme na středním plameni do zlatova. Obrátíme a dopečeme. Svítek necháme prochladnout a dítěti rozkrájíme..Ze zbytku se udělají 2 svítky pro dospělé..dosolíme..

Těstoviny s cuketovou omáčkou
200g těstovin mušliček
1pl sluneč.oleje
omáčka
350g cukety
1 malá cibule
1pl másla
3,5dl mléka
100g sýra typu Lučina s bylinkama
sůl s jodem
pepř

Cuketu omyjeme odstraníme stopku a zbytek okvětí, jemně nastrouháme.Oloupeme cibuli a na středním plameni lehce osmahneme, přidáme nastrouhanou cuketu a také lehce osmahneme. Přiléváme mléko a mícháme, pod pokličkou dusíme asi 15. min. Zeleninu rozmixujeme ručním mixérem. Vmícháme sýr s bylinkami a omáčku ještě jednou prohřejeme. Testoviny uvaříme v odstatečném množství vody s jednou pl oleje. Odebereme dětskou porci přelijeme několika lžícemi omáčky, dáme prochladnout. Dospělí si omáčku dochutí solí a pepřem. Cuketová omáčka dobře chutná i k bramborám na loupačku..

čerpáno z knížky nejlepší recepty pro kojence..od 10. měs.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka