Přidat komentář

Ahoj, já už má jeden porod za sebou. Nevim co si představuješ pod pojmem hezké vzpomínku na porod. I když jsem rodila v porodnici tak můhu říct že mám hezké vzpomínky. Samozřejmě že si pamatuju i tu bolest, ale také tu krásu když se malej narodil a doktor mi ho ukázal a přiloži k prsu. Hned mě a manželovi vyhrkli slzy.
Tím že mi praskla plodová voda tak jsem byla v porodnici aniž bych měla velké bolesti. Sestřičky byli příjemné. Mohla jsem chodit, sedět v křesle a sprchovat se...každé 2 hodiny mě prohlídli zda už se otvírám.
V šest ráno se měnila směna. No zkrátim to. Porodní asistentka se na mě chodila dívat na porodní sál každou půl hodinu. Měla jsem k dispozici vanu,sedačku,nějakej závěsnej vak,sprchu a hopsací míč a žebřiny. Prostředí příjemné-než jako porodní sál to tam vypadalo spíš jako v obýváku. Byl semnou manžel. Při tlačení mi asistentka velmi pomohla,vlídně na mě mluvila a pan doktor se staral o spodek a monitor o to jestli správně miminku a mě funguje srdíčko. Monitorovali mě v průběhu celé 2 doby porodní každou hodinu a v době 3 doby porodní celou dobu co jsem tlačila.
Určitě bych se bála nechodit ke gynekologovi do poradny. Proč přivést na svět miminko, které by nemuselo přežít první hodiny po porodu nebo by bylo postižené-možná to zní hnusně,ale když si můžu vybrat zda porodit zdravé či postižené nebo poškozené dítě, tak si vybírám to zdravé. Také při porodu se může za ty dlouhé hodiny cokoliv stát. I když jsi zdravá žena která má bezproblémové těhotenství. Můžeš začít krvácet, dítě se může šktit na pupeční šnůře atd atd...Teď si do porodnice můžeš přinést porodní plán, co si jak představuješ. Dobré je ho přinést už na poradnu na kterou budeš v nemocnici před porodem chodit. Oni ti řeknou co je z toho reálné a co ne......
Teď už je ve většině porodnic naprosto jinej přístup k rodičkám než dříve..takže já si stojim za názorem ano přirozeně, ale do určitě míry a hlavně to nesmí ohrozit miminko ani maminku.
Rozhodnutí je samozřejmě je a jen na tobě.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka