Přidat komentář

Já jsem syna plně kojila 6 měsíců, od začátku 7. měsíce jsem začala s poledními příkrmy. Taky jsem začala se skleničkami - od Hami - První lžička mrkev, brokolice, květák, pak kombinaci mrkev s brambory, špenát s brambory apod. - vše od ukončeného 4. měsíce. Každou zeleninu jsem zaváděla po 3 až 4 dnech, pak jsem začala dávat kombinace dvou zelenin a asi po 3 týdnech i příkrmy masozeleninové (taky od ukončeného 4. měsíce). Malý hned napoprvé snědl asi 10 lžiček, druhý den asi 1/3 skleničky (té malé 125 g), třetí den polovinu a čtvrtý den už zbaštil celou skleničku. Po každém příkrmu jsem ho ještě dokojila mlíčkem. Po měsíci od zavedení zeleninky jsem začala dávat dopoledne ovocné přesnídávky - taky skleničky od Hami, nejdřív malé od ukončeného 4. měsíce (první lžička jablko, hruška atd.) a pak i ty větší 200 g, které jsem mu dávala ze začátku na dvakrát a teď už mi sní i celou sklenku. U těch masozeleninových příkrmů jsem postupně přešla taky na skleničky od ukončeného 5. měsíce (telecí s bramborem, nebo mrkev s bramborem a hovězím) a teď od 8 měsíců jsem přešla na ty velké 190 g skleničky, které už mají větší kousky masa.
Malý zatím papá nádherně, ráno kolem 9. hodiny mu dám ovocnou přesnídávku (200 g), pak kolem půl jedné oběd (masozeleninový příkrm 190 g) a dokojování začínám nahrazovat jinými tekutinami - zkouším po obědě převařenou vodu a čaj, ale to zatím moc malý nechce, nejradši má moje mlíčko. Odpoledne kolem 16. hodiny ho zase nakojím a večer kolem 19. hodiny ho taky ještě kojím. Kaše mu zatím na noc nedávám, protože Honzík spinká hezky, většinou se budí až kolem 5. hodiny ráno, kdy ho zase nakojím - a taky mám dost plnotučné mlíčko, po kterém prospívá až až (v 7 a půl měsících už měl 10 kg), tak nevím, jak by pak přibíral po kaších, které jsou prý ještě sytější. Kojit chci taky min. do 1 roku
Tak to byl trošku obsáhleji popsán náš jídelníček v 8 měsících - malý je zatím spokojený, tak doufám, že jsem něco nezanedbala.
Pa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka