Přidat komentář

ahoj willysko,
je nás celkem 60 když připočtu i vendu7 - viz: http://www.mojetehotenstvi.cz/kveten-2009-kolik-nas-je
(aktuální seznam je vždy v úvodu příspěvku - postupně ho aktualizuju)
(vendo, tebe jsem zatím v seznamu neměla, zatím jsi statečně unikla!!!)
(seznam pro aktualizaci znovu hodím do nového tématu tak za 2 týdny - to bychom měly mít všechny po utz ve 20. týdnu, a kdo to bude chtít vědět by měl už i vědět "co to bude až to bude")

jinak já už docela nakupuju, nechci to nechat z finančních důvodů všechno na poslední chvíli.
dneska (teda vlastně už včera) jsem v tématu od loly11, taky naší květnové :) objevila odkaz na vynikající sekáč www.brumla.cz - a okamžitě rozšiřuju reklamu na něj: 22x body s krátkým rukávkem + 60 korun poštovné, celkem 399 korun. mají totiž zrovna nějaké akce, takže to vyjde nesrovnatelně levněji než celé aukro, kde jsem doposud kupovala většinu toho, co zatím z oblečení mám, navíc člověk nakoupí hafo věcí s jediným poštovným, zatímco jinde, kde kupuje přímo od maminek, nakoupí jednu věc od jedné, druhou od druhé, ale nula od nuly pojde a platí poštovné kolem dokola jako mourovatý.

jinak - mám zatím nakoupeno hafo oblečení, hlavně body, a pár kalhot a dupaček. kupuju velikosti 62-80, s tím, že dneska jsem na tom brumlovi dokoupila i 56 s krátkým rukávkem (doteď jsem říkala že 56 kupovat nechci, ale zase ji v pohodě když tak prodám na aukru, kdyby nebyla třeba, a koupila jsem něco i z dalších velikostí)
pak mám pár kousátek, hrací kolotoč na postýlku, bryndáčky, žínky, peřinky do kočárku, 2 zavinovačky, šátek na nošení mimi, dudlíky na 0-3 měsíce, a od aventu dávkovač na sušené mléko (takový ten co si tam odměříš 3 dávky něčeho, a pak to jenom někde zaliješ vodou - byla to první věc, co jsem si koupila :) )

někdo možná řekne, že na nákupy je ještě čas, že máme před sebou ještě cca 4 měsíce. ale - jednak to pak je hrozná pálka, to kupovat všechno naráz, a jednak - co ty víš co se může stát? můžeš zůstat doma, moct nakupovat jenom přes ten net, nebo ještě hůř v nemocnici... může se stát úplně cokoliv, a nechávat to na poslední chvíli je dle mého názoru docela risk
(jinak - za oblečení a hračky na aukru jsem nechala i s poštovným cca 5tis, další 2-3 tis v krámech normálních)

navíc vím, že mi chybí třeba plínky (papírové i pár látkovek pod hlavičku, do kočárku, apod), osuška, přebalovací podložka (na pračku), kočárek a postýlka. taky veškerá mimi kosmetika. je mi jasné, že ani co se týče oblečení nemám vše, ale mám velkou část aspoň na první minimálně 3 měsíce s výjimkou svetříků, takže snad zjišťování "co mi chybí a co musím po porodu okamžitě dokoupit" nebude tak strašné.
(jinak: přebalovací podložku počítám tak 400, kočárek mám domluvený použitý za 2tis, postýlku s matrací doufám seženu asi okolo 2tis, kosmetika na mimi - nemám představu, a tu chci nechat na poslední chvíli, snad dostanu něco i v poradně, ale třeba bepanthen a ještě něco asi nakoupím - a je to dalších 5-6tis)

nechci si třeba kupovat odsávačku, váhám nakolik a jaké lahvičky (mlíka snad budu mít dost), nejsem si jistá nakolik vaničku nebo ne - spíš ne.

jak vidíš, takové ty prvotní náklady mám spočítané na cca 14tis, a taky vidíš, že kupuju hodně v použitém zboží... minimálně další 2tis bych si ale měla odložit na oblečení a věci co budu muset nakoupit v obchodě normálním po porodu, až zjistím, co mi vlastně ještě chybí a co potřebuju, a co nebude čas objednávat a kupovat přes net. (kolik že je porodné? 13tis? to si dělají srandu, ne?)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka