zamražení petrželky
Trochu mimo mísu, ale dneska jsem sklidila petrželku a nechci vyhazovat nať, je jí škoda ... dá se to nějakým způsobem zamrazit nevíte? A myslíte že můžu mrkev s petrželí nakrájet na kolečka a hodit do mražáku na zimu? Díky za tipy
tak ja bezne zamrazuji cokoliv,but ocistene dily-ty nejcasteji pak jdou upravit podle potreby nebo kolecka a pod tak jak potrebuji,mam tam porek,petrusku kaderavou,lipecek,petrzelovou nat,rebarboru,jahody,boruvky,jarni cibulku
;) proste vse
Jo a samo, že můžeš oloupat a nakrájet mrkev a petržel a hodit do mrazáku ;)
Ahoj tak já petrželku nakrájím na drobno (jako třeba do polívky ,omáček...)a dám do sáčku a šoupnu do mrazáku.V zimě pak jen dám potřebné množství do jídla....a supr ,používám to celou zimu i na maso :)
Jinak mrkev a petržel-kořen-nakrájím na kolečka ,a něco taky nastrouhám na srtuhadle a dám taky do sáčku.Ta nastrouháná zelenina je supr do polívem,omáček pod maso........ :a\|: :hu:
ahojky, já zamražuju tuhle zeleninku úplně běžně. Dělá to i moje babi. Nakrájim na potřebné tvary, petrželku kudrnku na jemno do mističek od másla nebo jen do sáčků a hurá do mrazáku.Je to lepší než kupovaná mražená zelenina.
Ahoj, já ji běžně zamražuju. Celou ji hodím do ig. sáčku a šup do mrazáku. Zamražuju takhle i jiné bylinky
In reply to Ahoj, já ji běžně by Ivik77
Takže to nemám ani krájet ty lístečky? Nebude to potom jak zvadlá tráva?
In reply to Ty ju tam hodíš celou jo? by Myška
Zamraženou už jen tepelně zpracovávám. Třeba do polívek atd. Jen ji vyndám, opláchnu, nakrájím a šup do polívky, jídla.
Jinak nic nekrájím než to do toho mrazáku dám, ale klidně si to nakrájet můžeš. Já třeba mam ráda v polívce libeček, ale jen tu vůni, takže ho do vývaru frknu celej a pak vyndavám a vyhazuju:)
Lístečky nakrájím, dám do sáčku a potom už jen odebírám. To samé se zeleninou, buď nakrájet, nebo nastroujat na hrubo.