luciferek

28.07.2010

ahojky, prosím poraďte. Jsem začátečnice ve vaření, dosud tak nějak vařil přítel, já jsem na to asi nešikovná. Když dělám třeba guláš nebo kuře na paprice nebo jinou omáčku k masu a chci mít hodně té omáčky, plný kastrol, tak ji mám strašně řídkou a když ji zahustím na vyhovující hustotu tak do ní musím nacpat tolik mouky že je chuťově moučná. Prostě nevím jak to udělat abych jí měla hodně a nebyla řídká. Vůbec s tím zahušťováním nevím. Poradíte? díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

já jsem taky s tím měla problém. Omáčky vařím hodně a na čtyři litry dávám 6 vrchovatých lžic mouky a hlavně to ještě nechat provařit. Zahusťuju moukou s vodou

Omáčku zahusti do polohusta, ona ti zhoustne ještě po odstavení z plotýnky aspon 5 min. když to necháš. Jinak je lepší dát mouku do základu.
Jinak abys udělala hodně omáčky musíš mít i přeměřeně množství masa, a jestli nemáš můžeš si pomoct silným vývarem z kostí..(ty opečeš a pak je vývar pikantnější)

Hmm, tak to jsme na tom obdobně............U nás taky většinou vařil přítel, teď už nějakou dobu vařívám já, ale s tím zahušťováním je to to stejný.......Ale můžu ti říct, že i jemu se to máloky podaří správně zahustit.......

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka