luciferek
ahojky, prosím poraďte. Jsem začátečnice ve vaření, dosud tak nějak vařil přítel, já jsem na to asi nešikovná. Když dělám třeba guláš nebo kuře na paprice nebo jinou omáčku k masu a chci mít hodně té omáčky, plný kastrol, tak ji mám strašně řídkou a když ji zahustím na vyhovující hustotu tak do ní musím nacpat tolik mouky že je chuťově moučná. Prostě nevím jak to udělat abych jí měla hodně a nebyla řídká. Vůbec s tím zahušťováním nevím. Poradíte? díky
já jsem taky s tím měla problém. Omáčky vařím hodně a na čtyři litry dávám 6 vrchovatých lžic mouky a hlavně to ještě nechat provařit. Zahusťuju moukou s vodou
Omáčku zahusti do polohusta, ona ti zhoustne ještě po odstavení z plotýnky aspon 5 min. když to necháš. Jinak je lepší dát mouku do základu.
Jinak abys udělala hodně omáčky musíš mít i přeměřeně množství masa, a jestli nemáš můžeš si pomoct silným vývarem z kostí..(ty opečeš a pak je vývar pikantnější)
zkus do omáček nadrolit chleba na zahuštění
Hmm, tak to jsme na tom obdobně............U nás taky většinou vařil přítel, teď už nějakou dobu vařívám já, ale s tím zahušťováním je to to stejný.......Ale můžu ti říct, že i jemu se to máloky podaří správně zahustit.......
děkuji