poraďte papiňák

25.01.2011

Holky, poraďte nějakej tlakovej hrnec ? kolik litrů stačí 4 nebo raději 6 ? díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

určo si pořid tlakový hrnec Ida..je zvlášt na elektriku..ale je naprosto skvělý...kam se hrabou tlakové hrnce na sporák

Rozhodně 6 l. Já ho mám už 2 roky a vařím pro 2 lidi, nemusíš ho mít naplněný na 4 porce a je to v pohodě. Naopak když potřebuješ udělat gulášek nebo něco pro víc lidí, určitě by ti 4 l moc nestačily, nemůžeš papiňák naplnit po okraj. ;-)
Já mám tento a jsem s ním spokojená na 100%. Dřív jsem měla ten starý ještě z dob socialismu a ten se nedá srovnat. Masíško je vždy perfektně měkké a šťavnaté...stačí na kousky jen 20 min, jinak se úplně rozpadá. Chce si to vyzkoušet. ;-)
http://www.kasa.cz/male-domaci-spotrebice/koupit/922605/tlakovy-hrnec/t…

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Polévky v něm nedělám..ty dělám jen v hrnci, protože vývar by se měl dělat dlouho. Maso v omáčkách chceš mít měkké, proto je papińák dobrý, protože je měkké a zůstane i šťavnaté. Polívku jsem v tom nezkoušela. ;-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nedávno říkali v tv,že správný vývar se nemá vařit v tlakovém hrnci, že se opeče v troubě ty kosti..a pak se vaří bez pokličky, nesmí se moc vařit na prudko..ale každý to dělá po svém..

In reply to by Mirunka31

Jestli si chceš osmahnout cibulku, tak můžeš i v papináku. Jinak prosím tě, žádný osmažení masa...základem správného vývaru je vložit maso do studené vody a pak přivést k varu a vařit, protože chceš šťávu z masa do vody a ne aby zůstala v mase, které se teplem zatáhne. To ti potvrdí každej profík. ;-) takže ani osmaýit, ani do horké vody. Akorát že tu zeleninu bys měla přidat až časem, jinak jí budeš mít slušně řečeno na kaši, jestli to chceš dělat v papináku, ale určitě to půjde. ;-)

In reply to by Mirunka31

právě,že se má ještě osmahnout cibule do hněda..aby prostě měl ten vývar barvu...a lepší chut...výraznější..určitě se to nezkazí..Ale já taky nejradši bych to šoupla do papináku na půl hodinky..ale ne..to se má vařit 2-3 hodinky v hrnci obyč..a ne na var..

In reply to by Mirunka31

jj času málo..známe..já si hrozně chválím ten bio hrnec ida..to je v tom hned hotový..nastavim a jdu od toho..mám ho ted v opravě..a nevařím skoro vepřový ani hovězí...protože jsem si na to tak navykla..doufám,že už brzy přijde opravený..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky