poraďte papiňák
Holky, poraďte nějakej tlakovej hrnec ? kolik litrů stačí 4 nebo raději 6 ? díky
Rozhodně 6 l. Já ho mám už 2 roky a vařím pro 2 lidi, nemusíš ho mít naplněný na 4 porce a je to v pohodě. Naopak když potřebuješ udělat gulášek nebo něco pro víc lidí, určitě by ti 4 l moc nestačily, nemůžeš papiňák naplnit po okraj. ;-)
Já mám tento a jsem s ním spokojená na 100%. Dřív jsem měla ten starý ještě z dob socialismu a ten se nedá srovnat. Masíško je vždy perfektně měkké a šťavnaté...stačí na kousky jen 20 min, jinak se úplně rozpadá. Chce si to vyzkoušet. ;-)
http://www.kasa.cz/male-domaci-spotrebice/koupit/922605/tlakovy-hrnec/t…
In reply to nedávno říkali v tv,že by Alfa
Vážně ? To by se mi ale s tím fakt tak dělat nechtělo. Já kuřecí nohu nebo kousek hovězího i s kostí dám do hrnce a vyvařím to, přidám zeleninu atd., myslíš, že v papiňáku se něco zkazí ?
In reply to Vážně ? To by se mi ale s by Mirunka31
Jestli si chceš osmahnout cibulku, tak můžeš i v papináku. Jinak prosím tě, žádný osmažení masa...základem správného vývaru je vložit maso do studené vody a pak přivést k varu a vařit, protože chceš šťávu z masa do vody a ne aby zůstala v mase, které se teplem zatáhne. To ti potvrdí každej profík. ;-) takže ani osmaýit, ani do horké vody. Akorát že tu zeleninu bys měla přidat až časem, jinak jí budeš mít slušně řečeno na kaši, jestli to chceš dělat v papináku, ale určitě to půjde. ;-)
In reply to Vážně ? To by se mi ale s by Mirunka31
právě,že se má ještě osmahnout cibule do hněda..aby prostě měl ten vývar barvu...a lepší chut...výraznější..určitě se to nezkazí..Ale já taky nejradši bych to šoupla do papináku na půl hodinky..ale ne..to se má vařit 2-3 hodinky v hrnci obyč..a ne na var..
In reply to právě,že se má ještě by Alfa
tak to je pro mě novinka ... já to právě kvůli té polívce, já si v tom vždycky vyvařím to masíčko a pak ho sním, prostě dva v jednom, polívka i maso :-) času s prckem je málo ...
In reply to tak to je pro mě novinka by Mirunka31
jj času málo..známe..já si hrozně chválím ten bio hrnec ida..to je v tom hned hotový..nastavim a jdu od toho..mám ho ted v opravě..a nevařím skoro vepřový ani hovězí...protože jsem si na to tak navykla..doufám,že už brzy přijde opravený..
In reply to jj času málo..známe..já by Alfa
a neprodraží se to, když je to do elektriky ? :-( kouknu na net, co to je za hrnec ...
In reply to a neprodraží se to, když by Mirunka31
ne naopak je úsporný a šetří energii ..určo si načti o tom něco..
určo si pořid tlakový hrnec Ida..je zvlášt na elektriku..ale je naprosto skvělý...kam se hrabou tlakové hrnce na sporák