Lasagne

12.02.2009

Ahojky maminy, nemáte někdo recept na rychlé, jednoduché lasagne s mletým masem? Díky moc

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, já je dělala zrovna včera a dost se mi povedly:))
Mletý maso osmahnu na sádle, osolím, přidám tymián a oregano. Když je celý osmahnutý tak ho podleji a tak 20 min dusím, to už by mělo být maso hotový tak ho můžeš ochutnat. Jakmile je hotový přidám rajský protlak a já tedy přidávám i omáčky bazil s olivama, ale jde to samo jen s rajským protlakem.
Když je to hotový udělám bešamel.
Tzn. Rozpustím máslo, přidám hladkou mouku a chvíli vařím pak přidám mléko a míchám až zhoustne.
Do pečícící mísy naleju bešamel, poskládám těstovinový pláty, pak dám maso a opakuji dokuď není mísa plná...........peču cca 20 min tak na 150 stupňů. když je to hotový tak to posypu sýrem a zapeču..........a pak už jen podávám........
Nevim jestli je to jednoduchý recept, ale mě jednoduchý připadá:))

Ahoj,
lasagne nejsou moc rychlé ani jednoduché..
já je dělám takto:

lasagne - ideálně Ricossa
300-500g mletého masa (raději hovězího)
1 větší cibule
2-3 větší rajčata
3 stroužky česneku
žampiony
1 červená paprika
500g nastrouhaného eidamu 30%
1 rajčatový protlak
olej, sůl, pepř

postup: uvaříš lasagne dle návodu a vysušíš je (já používám papírové utěrky). na pánvičce osmažíš cibulku, přidáš mleté maso, nakrájený / prolisovaný česnek, rajčata (já je nejdříve spařím, oloupu a nakrájím na kostičky / kolečka), nakrájené žampiony a papriku, rajčatový protlak a okořeníš, osolíš.
Potom do pekáče kladeš vstvu lasagní, omáčky, sýra, lasagní... nakonec vše ukončím vrstvou lasagní a posypu velkou sýra (většinou nechávám cca 1/3 sýra jen na horní vrstvu). Zapékám v troubě dokud sýr nezezlatoví (cca 40 min. při 180-200°C)

Jesltli si to chceš usnadnit, můžeš použít lasagne, které se nemusí předvařit, maso koupit mleté a sýr nastrouhaný..

Jarka

Segram som raz posielala recept..tak tu je aj pre eTeba
Taakze holky, maso je v oboch pripadoch rovnake

priblizne 0,5kg mleteho masa /veprove a hovadzie/
2mrkvy
1velka cibula
1 flasticka omacky Panzani Primavera
cesnak
bujon
korenie na ml.maso
rasca
Lasagne Barilla

Postup:
Na panvicu daj olej, na to cibulu a trosku to urob do sklovita. Na cibuliu daj mrkvu a nechaj nech pusti farbu. Potom pridaj maso a dobre ho rozdel, aby neboli velke hrudky. Ked maso trosku zbledne, tak ho posyp korenim a rascou. Potom do toho rozdrob jeden bujon a zalej to vodou, nechaj varit, v pripade poteby to podlej znova..pred koncom do toho daj cesnak prelisovany:).na konci ked je maso hotove, tak do toho vlej tu omacku a nechaj trosku prebublat..je lepsie ked v zaklade nechas viac vody, aby si mala viac omacky..to je dolezite najma pri tych lasagnach. Moc to nesol, v koreni aj v bujone je soli dost..uplne na konci to ochutnaj a popripade dosol...

teraz zaklad na besamelovu omacku, ktoru robis iba kvoli lasagnam:
0,5l mlieka
muka
muskatovy orech
syr...vela syra:)
olej

na olej daj muku, urob jisku a zalej studenym! /aby sa neurobili hrudky/ mliekom..nechaj to prevarit, do toho daj trosku toho muskatoveho oriesku a uplne na konci syr..najlepsi je gran moravia:)

do samotnych lasagni je dobry eidam, alebo gouda

Lasagne robis tak, ze do formy das ako prve masovu zmes a na to prvu vrstvu lasagni..na to masova zmes a potom besamel, zase lasagne...a tak dalej...na vrchnej vrstve bude besamel...´pokial chces /je to lepsie/ mozes jednotlive vrstvy prekladat syrom...a to tak, ze syr das vzdy na masovu vrstvu:)

Teeda dufam, ze som na nic nezabudla..je to makacka:)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky