Krůtí maso v mrkvi s kukuřicí

30.11.2007

Ingredience:
300 g krůtího masa z prsního svalu
20 g olivového oleje
1 menší cibule
1 lžíce Solčanky
1/2 kg mrkve
300 g sterilované kukuřice cukrové
2 lžíce čerstvé šťávy z pomeranče
1 lžička sekané petrželové natě

Postup přípravy:
Krůtí maso nakrájíme na kostičky, krátce osmahneme na horkém oleji a vyjmeme. Pak na oleji osmahneme do sklovita drobně nakrájenou cibuli, přidáme osmahnuté maso, vše podlijeme částí nálevu z kukuřice, ochutíme Solčankou a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a ještě krátce podusíme. Když je vše měkké, přidáme okapanou sterilovanou kukuřici, zakápneme šťávou z pomeranče, prohřejeme a podáváme jemně sypané sekanou petrželkou.
Podáváme s rýží, popř. bramborem.

Místo krůtího můžeme samozřejmě připravit i s kuřecím masem, místo kukuřice můžeme dát na začátku dušení květák.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka