Jak skladovat přírkmy?

21.03.2011

Zdravím všechny,

chtěla bych se zeptat, jak mám skladovat doma připravované příkrmy, aby co nejdéle vydrželi? Dnes jsem dělala zeleninu s kuřecím masem, je toho asi jako 4 ty malé skleničky, takže to samozřejmě malá během dneška a zítra nesní. Tak jsem se chtěla zeptat, co s tím? Přemýšlela jsem to zamrazit, ale pak, když to budu chtít podávat, tak to bude zlouhavé, než se to rozmrazí. Pak mě napadlo to zavařit - nalít horké do horkých skleniček a zavřít, ale mám doma jen 2 ty malé od Hami a nejsem si jistá, jestli když je otevřu, tak jestli jdou pak zase zavřít. Pokud s tím máte někdo zkušenosti, tak budu ráda, když mi poradíte :) Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

to zamraž a dycky to vytáhni večer a do oběda to budeš mít rozmražený..já to tak dělám, zamrazím a večer vytáhnu a nechám v ledničce a ono to pomalu rozmrazí do oběda...takže pohoda...

Aha, no to jste mě potěšili a nepotěšili zároveň ... :D Já totiž mám namixováno mrkev, brambor a kuřecí maso :(

Ahojky tak maly je na prikrmech cca od 6 mesice a ted mu bude 17 mesicu a ja teda pokud toho udelam vic tak davam do mrazaku uplne v pohode rano jak se vzbudim a nechce s emi varit vytahnu to z mrazaku a necham rozmrazit kdyz specham tak tu sklenicku dam do hrnce a naleju tam horkou vodu. Akorat si davam pozor aby v tom jidle nebyl brambor kdyz to chci zamrazit, protoze je pak nasladly... a pohodka je dobr emit neco v mrazaku nekdy se vzbudim a chytne me leniva tak se mi varit nechce. A po ohrati vypada jidlo uplne stejne jak jsem ho uvarila :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to nevim to jsem nikdy takovou polevku malemu nedelala ale kdyz mam treba omacky jako svickovou, rajskou nebo koprovku tak to v pohode zamrazim :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jee maly rajskou miluje taky delam z protlaku s rajcatama se mi nechce piplat :)) normalne osmazim cibulku na masle pridam protla vodu bobkovy list, nove koreni, a pak zahustim moukou dochutim cukrem a citronem a v zdrave vyzive jsem si koupila vegetu bez glutamatu tak ochucuju tim a nebo ciste trochou soli. Jinak delam testovinovou ryzi do toho a varene kureci prso a maly to zboznuje :)

Je tu spousta maminek, které dávají výhradně skleničky, někdo půl na půl a někdo jen vaří. Já osobně vařím, když někam jedeme, samozřejmě skleničku. Jednou za 3 týdny nakoupím kvalitní zeleninu, třeba 10 druhů, co seženu a co už malý může, uvařím vše společně, veliký kotel, pak to namixuju nebo namačkám a celý den postupně zamrazuju do tvořítek na led kostičky. Ty pak vyloupu do mrazáku do zipových sáčků a mám zásobu na 2-3 týdny. Takto to udělám i s masem, např. kuřecí krůtí, králíka.. vše dohromady a taky zamrazit na kostičky. Jediné, co nedělám, je brambor, nějak mi stále mražený "neštimuje". Ten vařím občas čerstvý. Takhle může mít malý spoustu různé zeleniny denně a nemusím vařit půl lžičky květáku, 5 g cukety atd. Ale někdo např. zase nesouhlasí se zamražováním..Vyndám si to ráno na linku, ono to za hodinu povolí a ještě studené pak kolem oběda hodím s mističkou do vodní lázně a hřeju na jedničku rychlost třeba půl hodiny, nemusím se tomu věnovat.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Když jsem já studovala příkrmy a začínala tímhle mým systémem, jedna maminka mi tu taky radila, a´t klidně dávám brambor, ale jaksi jsem se k tomu zatím nedostala. Nějak mi tam furt brambor neseděl. Ale ona říkala, že je něco jiného zamrazit syrový a zamrazit vařený brambor. Ten prý už nesládne. Tak nevím. Jinak k té rýži.. dívala jsem se na kojeni.net a tam je rýže 6. a 7. měsíc. Ale dle mého taky je možno ji dávat ze začátku, asi bych ji nedávala hned, ale od 7. měsíce asi možná jo. Myslím, že rýžová kaše je taky od 4. měsíce a má kolem 50% rýže, takže pokud bys tu rýži uvařila, namixovala nebo namačkala, zkus ji dát. Ale nevím, jak s tím mrazákem.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nejlepsi je to maso zamarazovat v trose vyvaru. Nemeni pak konzistenci a lip se ohriva. Polivky se zamrazuji uplne nejlip. A kdyz ji pak ohrivam, tak do ni dam treba par vlocek, pohanku, nebo proste trochu nemlecne instantni kase....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Synovi je 8 měsíců, takže dám do velikého hrnce.. brokolici, květák, mrkev, cuketu, tu pak ještě po uvaření vydlabu, červenou řepu, už by asi šla i petržel, pak třeba batáty, uvařím, rozmixuju, rozmačkám vše dohromady v jednom hrnci a postupně do tvořítek. Za 2-3 hodˇiny to vymačkám do sáčků a naplním zase další tvořítka na led. To samé dělám s masem, vařím dohromady králíka, krůtí, kuřecí a pak to taky smíchám. Má aspoň pestřejší ty potraviny každý den. Občas mu do toho uvařím čerstvý brambor. Občas maso vynechám a místo něj dám čerstvě uvařený žloutek. Přílohu zatím nedělám, tohle je hustý jako kaše a je v tom vše. Možná myslíš těstoviny nebo rýži jako takovou, ale do toho ji ještě nedávám a zvlášť taky ne, protžoe nemá žádné zuby. Nedělám ani polévku, tohle je taky jako polévka, jinak to vypadá :s: A pak napít, aby měl tekutiny jako z té polévky:a:

jo.. ještě jsem chtěla říci... z toho hrnce té zeleniny pak zcedím 3/4 vody, ve které se to vařilo a po rozmačkání nebo rozmixování ji tam třeba ještě přileju, abych to měla řídké nebo huté jak potřebuji.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Dle mého by masu nemělo nic být, pokud ho uvařít do měkka, pak rozmixuješ nebo nadrobno nakrájíš a studené dáš zamrazit.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka