jak děláte koprovku?
dík
Ja udelam jisku, zaliju mlikem, pridam kopr, ochutim, necham povarit a hotovo:) K tomu uvarim vajicka natvrdo a nakrajim knedlik, nebo uvarim brambory... Takhle to varila moje mamka. Je to strasne rychle a manzel se vzdycky nacpe a stezuje si, ze varim moc dobre:)
...Mam 18let a pred svatbou jsem nikdy nevarila. Vdana jsem pul roku, takze myslim, ze nevarim nejhur na to, ze varim jen pul roku:)
díkes moc
udělám cibulový základ,na to mouku - jíšku,zaliju vývarem - povařím 20 min,přidám smetanu,na závěr kopr a ochutím. U nás se jí s knedlíkem a vajíčkem na tvrdo. Ahoj :a:
já dělám trochu jinak - dám vařit mlíko, v troše vody vedle uvařím kopr (stačí tak 2 dcl), když se obojí vaří, tak smíchám dohromady, osolím, osladím cukrem a ochutím citronem... nakonec zahustím moukou rozkvedlanou buď ve smetaně (bohatě stačí ta 12%) nebo i jen ve vodě... nemáš pak žádný tuk z jíšky a je hodně jemná :-)
In reply to já dělám trochu jinak - by Carrinka
Ahojky. Taky ji tak delam, Jiska je sice grunt, ale masti... I bez ni to jde. Ale kdyz se koji, jiska jako zaklad prispiva ke tvorbe mlicka.
In reply to já dělám trochu jinak - by Carrinka
hm, zvláštní, někdy zkusím. a ten kopr dáváš nakládaný nebo čerstvý?
In reply to hm, zvláštní, někdy by Karluša
Já mám "čerstvý" v mrazáku :-) S nakládaným nemám dobrou zkušenost - hrozně se mi zdrcnul, tak se vždycky předzásobím buď ze zahrádky rodičů, nebo se dá koupit v marketech i teď v zimě - zrovna před Vánoci jsem ho kupovala v Globusu ;-)
In reply to Já mám "čerstvý" v by Carrinka
jojo, vím, taky jsem kupovala, já jen, abych věděla. díky.
udelam jisku zaleju vyvarem nebo vodou necham mouku radne provarit pridam kopr smetanu ochutim a osolim. pokud je kyselejsi delam k ni vajicko a brambory pokud sladsi maso a knedlik
Jo holky, tak me napada, kdy se takova koprovka bez cibule a spis nasladko uz muze dat diteti?
Diky.