Jablečný ocet - pomoc, poraďte...
Holky, mě asi klepne... dělám čočku a ještě jsem dostala zase chuť na šopák, tak vše je téměř hotové, chystám se to ochutit, okyselit... šáhnu po octu, včera ho šel syn koupit... otevřela jsem láhev, čichnu si a zdálo se mi to nějaké divné... až mě natáhlo... no a tak se kouknu líp a on je to jabelčný ocet... sice nechápu, jak je možné, že u nás v krámě, kde nic nemají, mají i jablečný ocet, ale normální ocet nemám a co teď? Dá se to použít stejně? No asi moc ne, voní to úplně jinak... a jinak co potom s jablečným octem? Na co se vlastně používá?
Díky moc za rady a zkušenosti...
In reply to Ahojky,taky se mi jednou by Šárka75
Díky... jak už jsem psala níž, s tou šťávou z okurek mi poradila kámoška a bylo to dobrý... zatím jsem tím ochutila jen část, protožena celou dávku, co jsem vařila, by mi to asi nestačilo, ale to už si pak ocet zajdu koupit... dokonce mi ta kamarádka řekla, že tam někdy ty okurky i nakrájí na kostičky a zamíchá do toho...
In reply to Díky... jak už jsem psala by Blue Jane
Mně to přišlo právě dobrý i proto, že k tý čočce dávám kromě uz. masa i tu okurku třeba na proužky jako oblohu.
Ale vidíš....zkusim jí tam taky někdy pokrájet :-)
Kruciš.....mám na ni chuť.....zítra ji asi udělám...nebo aspoň čočk. polívku :-)
Pa
In reply to Díky za radu... už mi by Blue Jane
plnotucnou a je to fakt lepsi me cocka z octem moc nejede ale stimhle je opravdu dobra a lák z okurek jsem nezkousela ale urcite lepsi nez jablecny ocet :€z€: ten je dobrej jen na hubnut ale je to hnus
Jablečný ocet je dobrý třeba do zeleninových salátů. Ale do čočky teda asi moc ne.
Osobně s jablečným octem zkušenosti nemám, ale je známo, že jablečný ocet je velmi zdravý, má vysoký obsah draslíku, používá se třeba při hubnutí, někde jsem četla, že krásně pročiťuje tělo od škodlivin, dělá dobře pokožce.
Asi bych ho vyzkoušela, když bych po ruce nic jiného neměla, běžně doma používám klasický ocet, vinný ocet a balsamico (ty taky voní úplně jinak), i když je fakt, že do čočky dávám ten obyč.
Ahojky,
taky se mi jednou stalo, že jsem neměla do čočky obyč. ocet a vyřešila jsem to tak, že jsem tam dala trošku šťávy z kys. okurek :-)
A přišlo mi to móc dobrý :-)
Pa