Zamrazujete ovoce?
Ahoj holky, zamrazujete někdo ovoce? Myslím třeba broskve, meruňky, švestky - vypeckovat, rozpůlit, dát do sáčků a zamrazit. Dá se to takto v zimě vytáhnout a použít? Máte někdo přímou zkušenost?
jj když je toho moc tak jo.zrovna ted mám v mražáku hlavně hodně jahod, rybízu a švestek.
Děkuju moc za komentáře. :k: Udělala jsem chybu a omyté, vypeckované to pichla do mrazáku, tak budu mít matlanici. Nevadí, něco z toho určitě vymyslím a zbytek už udělám podle vašich rad.
Já švestky ano, meruňky a broskve ne...je z toho kejda
ahoj, jj já zamrazuju jen to vypůli, omeju a zamrazuju na tácku než to dám do pytliku jde to pak pěkně oddělit a můžeš v zimě naplnit i knedlíky. zamrazuju radši než zavařuju ne kuli práci ale příjde mi to ovoce lepší
In reply to ahoj, jj já zamrazuju jen to by Monsov
Když se to zavaří ve vlastní šťávě,tak to není rozblemstaný :-)
Zamrazuju jahody,švestky,rybíz,borůvky,meruňky,maliny,ostružiny,normálně do pytlíku nebo misky a hodit do mrazáku.... Zamrazuju vše co jde a jinak zavařuju kompoty,lečo,cuketu,papriky,čalamády,okurky,nastrouhaný jablka a pečený čaje :-)
In reply to . by ssiissiinnkkaa
čatní z cukety...
11/2 kg oloupané nakrájené cukety, 6 velkých cibulí nakrájet,1 palička česneku - rozmačkat,6 lžic oleje,1 lžíce papriky (sladká nebo pálivá), 5 lžic sojové omáčky,2 malé rajské protlaky,1 celý kečup
cibuli zpěnit na oleji,přidat nahrubo nastrouhanou cuketu,česnek,koření... dusit do změknutí,přidat kečup,protlak a povařit. Horké do skleniček a sterilizovat 10 minut. Je to mňamka a pod maso,do guláše nebo na topinky luxus.
A kolegyně zavařuje cuketu podobně jako okurky
In reply to Tak to jsi jak já Zavařím a by adelkaaa
Připomněla jsi mi filmy s Holým... jak jeho otec povídá: "maminka už umí zavařovat i šišky:-) V tom dílu, jak lezli po skalách. Asi jak vytrhnout velrybě stoličku. :s:
In reply to prosim tě a do těch by Monsov
já nastrouhaná jablíčka natlačím do sklenice, fakt natlačit, že ti z toho šťáva vyteče - tu můžeš vypít nebo uvařit jablečnou šťávu. Jinak se k těm jablkům nic nedává. Potom to je dobré na koláč, žemlovku nebo závin.
In reply to . by ssiissiinnkkaa
Rosim Tě, popiš jak to dělaš z jablky, nastrouhana natlačiš do sklenic bez cukru a pak sterilizuješ? Jak dlouho? Děkuji
In reply to Rosim Tě, popiš jak to dělaš by Tomiska7
Jenom je nastrouhám nahrubo,natlačím do skleničky,přebytečnou šťávu vyleju do hrnečku a sterilizuju cca 45 min. Nic nepřidávám,je to výborný :-)
Když dělám z jablek pečený čaj,přidám ještě skořici a badyán,výborný :-)
In reply to Rosim Tě, popiš jak to dělaš by Tomiska7
jj pořádně natlačit a bez cukru! zavařuje pak mamča :D takže dobu nevím, ale tady jsem našla postup http://www.venusanka.cz/index.php?page=viewclanek&sekce=Dobroty&idcl=52… a výborné jsou i švestky na koláče. Jen se vypeckují, naskládají na sebe do sklenice a zavaří, bez ničeho, pustí trochu šťávy, takhle zavařené jsou výborné na koláče, buchty, knedlíky...
In reply to . by ssiissiinnkkaa
Holky děkuji. Určitě vyzkoušim
Ano zamrazuju :one: Letos mám jahody, ostružiny, meruňky, švestky. Jen to nesmíš umýt před tím, než to dáš do mrazáku, to je z toho pak sr**ka..i když konzistenci to stejně už skoro zádnou nemá...ale většinou používám na koláč :dance: :one:
rybíz, borůvky, jahody a švestky. Broskve ne, z těch a meruněk jsem raději nadělala marmeládu, příští rok snad kompot. Peču z nich pak ovocné koláče (většinou kynuté), popř. udělám třeba v zimě jahody se šlehačkou nebo ovocný mléčný koktejl.