Dýně hokaido
Dýně hokaido,holky, jsem amatér, první rok jsem zasadila dýně, koncem května a nevím, kdy sklízet, respektive, jak poznám zralost, díky za rady a případně recepty ;)
Holky velké díky tu jednu tento týden sklidím a uvidím a nějaké recepty by nebyly????
In reply to Holky velké díky tu jednu by petra.nn
Mi ji milujeme pečenou. Rozpůlím dýni, vydlabu, nakrájím na cca 1cm měsíčky, vyskládám na plech, trochu podleju vodou (aby se vypekla), posypu kořením jakým chci, my máme rádi majoránku, posolím, rozetřu na to česnek a peču,dokud se voda nevyvaří a lehce se to osmahne. Je to mňamka :)
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
Já jsem měla fanatický období minulý rok. Spousta výpěstků, které jsme nesnědli, takže jsem zavařovala i cukety, mrkev a brokolici, ale bez konzervantů, takže jsem všechno vyhodila zkyslé :(. Takže takhle dělám jen ovoce a letos jsem ubrala zeleniny, taky proto, že už tam přes týden nejsme. Jinak taky, co nespotřebuju, to se snažím usušit nebo něco udělat, člověk musí makat když chce v zimě žít ze svých výpěstků :)
Dýně by se měla sklízet když má naoranžovělou barvu, aby byla pěkně vyzrálá. Já je nechávala možná až do prvních mrazíků. Někde píší, že má být i lehce seschlá šťopka, taková dřevnatá, ale to jsem nikdy nekontrolovala. Ve sklepě vydrží krásně až do dubna příštího roku.
In reply to Dýně by se měla sklízet když by Slunko
Já už mám některé oranžové a některé kvetou, můžu už tu oranžovou vyzkoušet??? Byly sázené v květnu
In reply to Já už mám některé oranžové a by petra.nn
to mi připadá docela brzy, mně teprve kvetou a začínají se dělat bulvy. Ale třeba je máš na dobrém stanovišti a daří se jim. Jestli jsou opravdu oranžové, tak bys ji asi zkusit mohla, ale nic se nezkazí když tam zůstane ještě o trochu déle, bude mít více vitamínů. Prý i čím déle jsou uskladněný, tím víc mají vitamínů
Tak ted zrovna sedim s plnym briskem dynove polevky :///: .
Já je ještě nezasadila mame zahradu prvním rokem tak ti moc neporadím. Velikost nevim k cemu prirovnat ale koukni se na net jak vypadaji na obrazku je to o neco vetsi nez zluty meloun... neni moc velika. Jinak ja ji delam jednoduse, rozpulim vytahnu jaderka ocistim oloupu nakrajim a avarim jak brambory ve slane vode, pak ji sleju (mam radeji krem) a promixuju se smetanou dochutim soli a peprem :€s€: :€s€: a je to mnamka :00:
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
Já už se také na jeden chystám a který měsíc si je sadila???? A dají se také zavařovat, jako kompot????