slaný dort?
Ahojky holky.Potřebuju poradit,jak na slaný dort...pokud nevíte,tak myslím takový ten toustový chleba,promazanej pomazánkou...apod....díky moc za tipy :kiss: :€s€:
In reply to jo a ted jsem dělala taťkovi by kattka61
Vypadá pěkně,ale já měla na mysly spíš ten z toustovýho chleba...Ale díky za tip :-)
já dělala podle tohto manželovi k narozkám pivo - měl fakt úspěch, tousťák jsem kupovala, proložila jsem ho šunkou, suchým salámem, sýrem aj, inspirovala jsem se tady, pomazánku jsem dělala vlastní sýrovou s česnekem (manželova milovaná). Chuťově byl skvělý, pěkně navlhlý od pomazánky :hu: jinak zdobit můžeš jakkoli, záleží pro koho to máš http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=36&t=27859
In reply to já dělala podle tohto by kattka61
týjo,tak to vypadá dooost dobře...Asi t zkusím...uvidíme.Díky moc....Jsi holka šikovná :one:
jo jo,klasika :) nejlepší je koupit světlý a tmavý chleba (jeden balíček od každého bohatě stačí).Pak si udělat dvě pomazánky (já dělám dudáckou z tvarohu a červené papriky a česnekovou z měkkého sýru a česneku) a promazávat.Hezké je,když děláš jedno patro světlé,druhé tmavé... Já dávám šest chlebů na patro,je to pak takový pěkný akorát obdélník.Mezi patra se mi osvědčilo dávat i něco jiného než jen pomazánky,naposled jsem stídala po patrech šunku,vařené vejce a rajčata-nepřišlo mi to pak tak suché.Samozřejmě lze dávat i jiné věci-suchý salám,kyselé okurky,paporiky,sýr,co máš prostě po ruce a co komu chutná... No a poslední patro pomaž jen pomazánkou,udělej obal ze sýru (plátkový sýr rozlož na plech na pečící papír,dávej pozor,aby to bylo dost velký a stačilo to pokrýt celý dort,a dej to rozpéct do trouby,aby se to spojilo-pak to vyndej nechej trochu vychladnout-ale ne úplně,prostě tak,aby se to dalo ještě tvarovat),ten dej na dort,nechej do druhého dne uležet (překryj nejlépe potravinovou folií) a pak zdob dle fantazie a chuti-na netu najdeš spousty nápadů an ozdobení :)
In reply to jo jo,klasika nejlepší je by lucininenka
Díky....a je asi lepší to dělat den předem,aby se to proleželo,že? Nebo stačí třeba ráno?
In reply to Díky....a je asi lepší to by Ja.Zandysek
určitě ten korpus s tím sýrem den předem-ono si to i hezky sedne a proleží se to,zdobit až ten den,ať uzeniny a sýry neoschnou :)
jo a ted jsem dělala taťkovi ke svátku jezevčíka, byla to rychlovka a úspěch byl zaručený http://www.dortygabriela.cz/_foto-stranka/jine/jine02.html