Jak děláte pangase?
Ahoj holky.
Dostali jsme pangase, tak jsem si říkala, že ho udělám zítra na oběd. Jak ho děláte? My ryby moc nejíme, max. na vánoce kapra a teď teda jsme začali kostky filé, a to si vždycky obalím v mouce, červ.paprice a koření na ryby. Tak potřebuju nějakou jinou inspiraci.
Díky moc Bára
Ahoj. Jednak ho delame klasicky v trojobalu, pak zapecenyho se syrem, taky na masle a kmine.
Už ho nedělám. Ne že by mi ten mediální humbuk kolem zavdal příčinu, ale díky tomu jsem se o to dost začala zajímat, četla různé články a testy, sice ve finále nikde nepotvrdili, že by byl opravdu nějak škodlivý a nevhodný, ale zároveň byl vyhodnocen pouze jako "není zdraví škodlivý" :s: :s: :s: Takže když si vezmu selským rozumem, že se to veze bůhví odkud, jakou dálku a kolik stojí kilo takové ryby.... příliš té "rybě" nedůvěřuji. Ale taky jsme ji občas měli, obalenou jako řízek. Teď spíš koupím lososa, štiku nebo obyčejného kapra. A má to chuť jako ryba, vypadá to jako ryba a není to bláto (pangas byl kolikrát takový rozblencaný, moc nedržel u sebe, jako kaše). To je můj názor, nikomu ho nevnucuju. :a: :a:
In reply to Už ho nedělám. Ne že by mi by lucius.lucik
:one:
Tak buď:
1) na přírodno - osolím, opepřím, kmín, česnek a na másle jej osmažím
2) obalovaný - stejné jen jej obalím jako řízek a smažím
3) zapékám se zeleninou - do zapékací mísy, papriku,rajčata cibuli,česnek, máslo, navrch dám pangase - pepř,sůl,kmín a grilovací to dám všude - luxusní:-)))
Ať chutná:-)
PS: Jo a to, že ho musíš pořádně vysušit utěrkou (jinak bude jako bláto) psát asi nemusím.
My už ho taky neděláme, taky jsem totiž slyšela, že to maso je
plný bůhvíčeho. Ale párkrát jsem ho dělala, a jako všechny ryby co dělám, jen osoleného, lehce opepřeného s máslem pod grilem..
:a:
Teď už ho neděláme, ale předtím jsme obalovali jako řízek
na olivovém oleji v zapékací misce, pocitronuju, osolím, trocha pepře a papriky... a když mám náladu, udělám k tomu ještě sýrovou omáčku :D (cibule na másle, nadrobit nivu, zalít smetanou)
In reply to na olivovém oleji v zapékací by Kytiii
nee, nivu a sýry všeobecně nee :n: ;) (to nejím ;-))
Zapékací miska by byla, oliv.olej taky, no uvidíme, co vytvořím za zázrak :a:
Tak já ho dělám buďto na pánvi na másle, troška soli a červené papriky a nebo to samé, ale do trouby a ještě to obložím zeleninou... Ryby taky nejíme, ale tahle nám chutná :-)
In reply to Tak já ho dělám buďto na by Nicollett
Jj, taky mě to napadlo s tou zeleninou. Díky za tip :a:
Já ho dělám na pánvi,jen na másle s kořením na ryby.