Všem přeji krásné velikonoce!
My Velikonoce neslavíme, ale manžel udělal fantastickou snídani a přinesl mi ji až pod nos!!! Bomba!
Recept na housky vám bohužel nedám, neb muž to udělal od oka, ale je to mouka, sůl, cukr, droždí, trochu másla a na posypání kmín a mořská sůl. Na omáčku pak jedno avokádo, pár rajčátek, čili paprička, sůl a trošku bazalky. Nejbojte se té čili papričky. Já nenávidím ostré, ale když se tam nedají ty zrníčka, tak to vůůůůbec nepálí! :k:
In reply to Housky vypadají úžasně, by červík
:s: To jo, ale chutná pohádkově!!!! :a\|:
To jako pekl?????Ja myslela ze byl v samosce.Tak to je fakt sikula. :one:
In reply to To jako pekl?????Ja myslela by Zuzana.Picmouse
Jinak tady tohle v obchodě nekoupíš :r:
In reply to To jako pekl?????Ja myslela by Zuzana.Picmouse
No jo pekl, zatímco já si tu s váma píšu, je pastry chef :c: chtěl se vrátit ke kompům, ale já mu to furt vymlouvám :n:
Ahojky Meg, tak to máš doma poklad! Fakt super! ;)
Teda to je šikula. Domácí housky bych si taky dala, ale nemá mi je už kdo udělat.
In reply to Teda to je šikula. Domácí by Ivculka
Já když si furt říkám, že jsem se dobře vdala! :one:
In reply to Já když si furt říkám, by Meg
Zkusim to ukázat tomu mýmu, tak snad mi je taky udělá. U nás vaří taky on :one:
In reply to Zkusim to ukázat tomu by Ivculka
To je jednoduchý, určitě to zvládne ;)
Ty jo recept by se mi hodil...tady v Dansku neni zadny normalni pecivo.
In reply to Ty jo recept by se mi by terinka
Tady taky ne. Manžel diktuje, cca 400 - 500g Strong flour, pokud nemáš použij i jinou s vyšším obsahem lepku, droždí v prášku cca 7g - 1,5 kávové lžičky droždí, polévkovou lžíci cukru, špetku soli, kousek másla cca 20g (když je budeš jíst hned, tak ho tam ani dávat nemusíš, prý se to tam dává aby to nevyschlo). Dej si do misky droždí, zalej to 250ml vlažné vody a promíchat rukou. Smíchej si mouku, cukr a sůl a to za stálého míchání přidávej do misky. Máslo by mělo mít pokojovou teplotu a přidá se jakmile se všechny ingredience v misce propojí. Celé pak uhněteš a necháš kynout. Jak to nakyne, upleteš si housky, posypeš kmínem a solí a pečeš na 180°C - 200°C záleží na troubě po asi 15 - 20 min do zlatova.
In reply to Tady taky ne. Manžel by Meg
ze moc moc dekuju :) a ta mouka to je nejaka hruba ne?
In reply to ze moc moc dekuju a ta by terinka
Nemáš zač. Hrubou mouku vedou jen snad v ČR. Je to hladká mouka a to strong znamená že má vysoký obsah lepku. Jinak ti asi neporadíme, neb David neví jakou tam máte mouku. Tady je jen hladká, ale dělí se ještě na spoustu druhů, jako Self raising, atd.
In reply to Nemáš zač. Hrubou mouku by Meg
No tady je taky jen hladka mouka.Taky nekolik druhu,tak to pozjistuju.A jeste jednou diky urco to vyzkousim.....
In reply to No tady je taky jen hladka by terinka
Jak říkám, hrubá mouka se používá už jen v čechách. Ještě se dá sehnat semolina, ale není to ono. Manžel vzkazuje, že stačí jakákoliv, ale lepší je s vysokým obsahem lepku. Tak hodně štěstí a ať ti chutná!
Ale neoholil se :!k:
In reply to Ale neoholil se by Zuzana.Picmouse
A ujida.
In reply to A ujida. by Zuzana.Picmouse
To je snídaně pro oba :s: si nemyslíš, že bych tohle posnídala sama? :n:
In reply to Ale neoholil se by Zuzana.Picmouse
Oholil :) on se víc už neholí, okamžitě by se celej osypal :( chudáček můj malej...
In reply to Oholil on se víc už by Meg
Tak to jo. :one: No hodnej :hu:
Housky vypadají úžasně, omáčka trošku jako hovínko od miminka. :s: