co zitra k obedu?
Vytahnu asi kureci tak co stim? dekuji
Ahoj, já kuřecí prsa naložím do bílého jogurtu, přidám česnek, petrželku, trochu soli, nechám uležet a je to mňamka! Jinak já zítra dělám zapečené brambory s brokolicí.
In reply to Ahoj, já kuřecí prsa by Kristule
hele, a nedělala se pak na to ještě nějak (fakt už si to nepamatuju) i obal z hladké mouky azbytku, že to vlastně udělalo jakoby těstíčko okolo?
jinak jogurt nebo mlíko = naložení do tohoto, obecně zkřehčuje maso
In reply to hele, a nedělala se pak na by reina
jó, tak to nevím, já to pak rovnou házím na pánev, ale i tahle varianta musí být určitě vynikající. :hu:
Ahojky. :a:
Maso nakrájej na tenké nudličky. Na pánvy na trochu oleje usmaž cibulku dozlatova, přidej kuřecí nudličky. Nech je opéct do zlatova a pak přidej nakrájený jablíčka na plátky a k tomu trošku kompotovanýho ananasu... Až ti začnou jablíčka hnědnout a ananas karamelizovat, přidej kari koření, promíchej a podlej trošičkou vody, aby nebylo masíčko ponořený, ale jen se v té vodě "smažilo". Masíčko přikrej pokličkou a občas přilej vodou a zamíchej. Až bude masíčko křehounký, osol směs, vypni sporák a když už bude maso jen pobublávat, přidej smetanu. Jen trochu, aby to mělo barvičku asi jako tmavší svíčková. Dochutíš solí a cukrem... Je to kuře na indický způsob a nejlepší je s uvařenou rýží.... Neboj se toho, že je to maso s ovocem a že je to nasladko... Hawai pizzza je taky s ananasem!
In reply to Ahojky. Maso nakrájej na by Martinkaaaa
ja valstne delam neco stejnyho ale davam tam jen ananas. zkusim i to jabko :-) diky
In reply to to zkusim by Kirsche
Tak může se to dělat jen s jablkem nebo jen s ananasem či s obojím. To je jedno. Já napsala tu nejlepší variantu. Je to rychlý jídlo za 20 minut a výborný. Když nedám moc kari, dám i Martince. Mám spoustu receptů... jsem vyučená kuchařka s nástavbou a dodělávám si vyšší školu... Tak až nebudeš vědět, co uvařit třeba k večeři, snad bych toi mohla někdy pomoct. Ahojík.
In reply to Tak může se to dělat jen by Martinkaaaa
možná by stálo za to napsat seznámek receptů, apak ho přeposílat mailem. protože tady furt někdo somruje receptík, od oběda až po narozeninové oslavy, a všichni chtějí pak i rady "co vařit dítěti"
In reply to možná by stálo za to by reina
Jééé to bych toho musela napsat až až... To bych seděla u počítače od rána do večera. Ale když by jsi měla nouzy, co uvařit, tak stačí napsat surovinu z čeho a já sem hodím pár receptů, ale takhle nevím, co by jste si představovali. Příště třeba napiš... mám to a to aco teď z toho...ju?
In reply to možná by stálo za to by reina
..
In reply to a vadi ti to? by Kirsche
ne, já to právě beru jako dobrý nápad!!!
sakryš, vím, že jsme všechny přetažené, a to horko na nás taky působí, ale nemyslela jsem to zle, ale spíš pozitivně, hodit to někam mimo téma "recepty" bo tam nechodí skoro nikdo, a jsou tam i nereceptová témata.
navíc už se tady dlouho nevařilo :) a já přemýšlím, že bych zase vyrazila na farmářské trhy, a potřebuju inspiraci co nakoupit a uvařit či připravit v těchto vedrech
In reply to ne, já to právě beru jako by reina
jen jsem se ptala :-)
prave premyslim ze uz pujdu spat
In reply to Tak může se to dělat jen by Martinkaaaa
k.p.bce@seznam.cz :-)
varit nevim co a mam rok a pul holicicku
diky :+^*:
Ahojky, ja budu zitra kuchtit, karbanatky a brambory je to rychlovka a mnamka :hu: :one:
smetanové brambory - oloupeš brambory, nakrájíš na tenounké plátky, skoro jako na chipsy, ve velké pánvi se silným dnem je smícháš se smetanou a kousek můžeš i osolit, a necháš pomaličku za občasného míchání, dokud se smetana nevsákne do brambor / nevypaří a brambory nejsou více-méně měkké
pak dáš do vymazané zapékací mísy, půl brambor, pak kuřecí prso (může být překrojené napůl, ať není tak vysoké), můžeš i na něj kousek sýra, klidně větší, pod něj kousek šunky (ale pak nemusíš moc kořenit ani solit), dá se tam dát i třeba listový špenát (já občas dělám vege verzi jenom se špenátem a sýrem), na to zbytek brambor, a tak na 45 minut zapéct
In reply to smetanové brambory - by reina
já to dělám rovnou v pekáči nepředsmažuji a udělá se taky. teda ale pod pokličkou. brambory nakrájím na tenké plátky, okořením (paprika, drcený kmín), přeliju šlehačkou, na vrch pokladu osmahlé kuřecí přírodní řízky, položím plátky sýra, přilopím a strčím do trouby.
In reply to smetanové brambory - by reina
:+^*:
ja delam čínu z krůtího teda. ale to je jedno:-)
In reply to ja delam čínu z krůtího by elys
;)
ja mam teda nejradsi v tyhle vedra kureci salat zeleninovy nebo testovinovy :///: