A zase něco hrotím a řeším :-)
Ahoj všem,
zítra začínáme (dle UZV) 16tt a já samozřejmě místo, abych si to užívala, neuvěřitelně hrotíííííím.
Mám tedy otázku (vlastě několik :///: )
1) Co jste jedli v práci (pokud jste tedy chodily do práce) v těhotenství? Nosit si jídlo z domova nemůžu, neb bych (a už to začíná) porušila to, že jídlo z předchozího dne nestačí ohřát v mikrovlnce... nu a v okolních restauracích nevěřím tomu, že maso dobře propekli/ salát dobře omyli apod. ... prostě pitomá :00: ... nebo to měl/má někdo taky tak? ;)
2) Stalo se vám, že jste snědly některou ze "zakázaných, fuj a ble a nikdy se jich nesmím dotknout" potravin, doteklo vám to až potom a pak jste se přííííšerně děsily např. Listeriózy, nebo toxoplazmózy? Já si tahle (blbeček) dala klobásy na jednohubce, neb mi nedošlo, že klobása je tepelně neopracované maso ... nu a teď to samozřejmě hrotím ...
3) Další bubák: opar }:) ... nevzpomínám si, že bych ho někdy v životě měla ... a tak mě (a jak jinak) děsí, že se mi poprvé (jako první infekce) objeví nyní ...
Nu a pak samozřejmě tuny dalších momentálních děsů, které přicházejí a zase (některé) odcházejí ... :///:
Tak - jsem jediný hypochondrický magor, nebo je nás více? :?
Jinak jsme prý holičičkaaaaaaa :°*°: :€s€: :h:
Pohlaďte :€O: a pozdravujte prcky :h:
Pokud nedůvěřuješ jídlu z jídelny, tak si můžeš dělat své, které nemusíš ohřívat... různá namočená mussli s čerstvým ovocem či baštit jen ovoce přes den, ovocné koktejly...??? léto je v tomto super a teplá jídla nejsou ani ono... a jinak bych vše ostatní hodila za hlavu, dala si voraz, udělala si radost, scházela se s lidma (kámošky) a prostě nechala ten život plynout. nejsi nemocná!!!! jsi těhotná... :P
1) v prvním těhotenství jsem byla do 16.tt doma, pak jsem až do 34.tt chodila do práce. S kolegy jsme normálně chodili na oběd do hospody na meníčko. V druhém těhotenství jsem byla doma. Když pominu fázi těhotenských nevolností, absolutně jsem to neprožívala. Byla jsem tak hladová, že jsem se chtě nechtě musela najíst každé dvě hodiny. A že bych si nemohla dát v mikrovlnce ohřáté včerejší jídlo doma vlastnoručně vyrobené, to mě ani na mysl nepřišlo.
2) v druhém těhotenství jsme měli já, synek, mamka a prababička lehkou střevní chřipku. Příznaky všeho všudy trvaly 4 hodiny, jak se říká, šlo to horem i dolem a pak jak když utne jsme byli v pohodě. Mamka si nedala vymluvit, že to bylo z karbanátků, které nám vařila, že je určitě nedostatečně tepelně opracovala (přitom je dělala nejmíň 20 minut). Tak dlouho do mě hučela a nakonec se s naší společnou obvoďačkou domluvila, že mi udělá odběr krve na toxoplazmózu. Abych měla od mamky pokoj, šla jsem na ten odběr. Výsledky byly nějaký neobvyklý, z laborky si zažádali, abych šla na kontrolní odběr, takže jsem musela do nemocnice na infekční. Druhý odběr byl OK, ale že prý dle jejich interních předpisů, vzhledem k výsledkům prvního odběru a že jsem těhotná, musím za nějaký ten měsíc absolvovat ještě jeden kontrolní odběr. Na výsledky se přitom čekalo nějaké tři čtyři týdny, takže než přišly výsledky z druhého odběru, byla dcerka na světě :) A konečný verdikt zněl, že jsem toxoplazmózu nikdy neměla.
3) opar jsem v životě neměla a ani by mě nenapadlo děsit se, že ho zrovna v těhotenství mít budu
Já tu kroutím hlavou a plácám se do čela :///: :///: :///: . Moc pročítáš viď? Vykašli se na to, a dopřávej si, na co máš chuť. Já si v klidu dala i krvavej steak, nivu a těhotenství bez komplikací, děti mám zdravý! Dokonce jsem si dopřála i pivko :///: . Samozřejmě, když tyhle potraviny nebudeš jíst každý den, tak se nic nestane. Miminku to neublíží. Naopak mu ublíží tvůj stres. Takže se nad tím zamysli, hoď tyhle děsy za hlavu a užívej si těhotenství. Hrozně rychle to uteče a pak třeba budeš litovat, že sis ho právě neužila.
Takže k odpovědím na tvé otázky:
1) V práci v těhotenství jsem jedla jenom studené, nebo někde v občerstvení, výjimečně normálním teplý oběd. A to pro to, že jsem neměla prostě možnost si jídlo někde ohřát. Práci jsem měla na cestách. Takže mikrovnka k dispozici nikde. Max to rychlý občerstvení, bagety, nebo v hospodě teplý jídlo. A fakt jsem neřešila, jestli je vše omyté, jestli je maso dopečené. Upřímně Ani nemám ráda maso durch do sucha :-D :s: :s: :s: Má profese je průvodčí, vlakvedoucí.
2) Jedla jsem to úmyslně, takže nějakých nemocí jsem se neděsila :s:
3) Opary jsem mívala, takže toho jsem se nebála... Ani jsem nad tím prostě nikdy nepřemýšlela.
Mám za sebou 2 těhotenství a narodili se mi krásné zdravé holčičky. A to jsem si těhotenství prostě náramně užívala a dopřála jsem si opravdu vše, na co jsem měla chuť :-D :s:
Taky je důležitá ta psychika maminky, to miminko taky hodně cítí!!!
Tak sice nevím, kdo ti co psal a radil, tak za mne
1) jez normalne a nepremyslej nad kravinama
2) nemoci je kolem nas spousta, nektere ovlivnit nemuzem
3) opar je ze stresu, tak se nestresuj, stresujes i dite
4) raduj se z tehotenstvi a uzivej si ho, nekteri to stesti nemaji
5) neres tolik veci do detailu a tes se z miminka
Chápu že máš v těhu rozházené hormony a že jsi hodně citlivá ale myslím že to přeháníš a to hodně. Děláš si hlavu s blbostma což ubližuje tvému miminku daleko víc než klobása, nebo neomytý salát. Měla by ses sama nad sebou zamyslet a svůj postoj změnit jinak bude tvé dítě ještě větší nervák než ty.
klobása je tepelně neupravené maso?To leda,že by prošla studenou udírnou a o tom dost pochybuju :s: rozhodně teda u těch,co se dávají na jednohubky,ty na gril,to je něco jiného samozřejmě.A teda mimochodem,abych byla zcel upřímná,tak po tvém dotazu si klepu na čelo :00: kde je psáno,že nesmíš ohřívat jídlo?Holt si v restauraci dej něco bezmasého nebo polívku,tu snad převařili :s: hotovky asi taky,že :00: ne,fakt takhle jsem to teda nehrotila,v restauraci jsem jedla normálně (my teda nechodili denně),v prvních třech měsících jsem si dávala pozor na tatarky a pochutiny z pultů-jako na potvoru jsem ujížděla na chlebíčkách,tak jsem teda aspoň nevybírala ty s majonézou :s: nejedla jsem játra (nebo teda výjimečně) a myla si ovoce a zeleninu,což dělám běžně :s: a dlší,proč máš jako strach z oparu?Myslíš,že bys byla jediná těhule s oparem?Nějak nevím,čemu by to mělo škodit?Jsou rozhodně o dost horší nemoci,takže fakt klid ;) trošku rozumu k těm hormonům a bude to dobrý :s:
Nic neřeš a dej si to,nač máš chuť. Jídlo si ohřívej z předešlého dne,klidně navštiv restauraci,jen se vyhýbej majonézám,syrovému masu,syrovému vajíčku,hlavně na chlebíčku v tomhle horku. Čekám druhý dítě a nehrotila jsem nic u prvního a teď už vůbec,s chutí si dám hermelína,paštiku,játra,olomoucký tvarůžek,néé ve velkým,ale když mám chuť,tak si dám. Četla jsem nějaký výzkum na tvarůžky a hermelíny a listeria v těchto výrobcích nebyla zaznamenána už několik let. U první dcerky jsem ujížděla na tlačence,každý týden jsem musela být u nás v hospůdce,dala si tláču a k tomu malý pivko (někdy i dvě) :-) Malá je zdravá,úplně normální dvouletý dítě. :-) Nic nehroť,dej si to,nač máš chuť,s mírou,ale klidně i to pivko či vínko (doporučuje se to) :-) Ať nemáš z dítěte uzlík nervů. Tohle mu totiž škodí ze všeho nejvíc.
PS: pro rýpaly,uvědomuju si rizika,dokonce jsem porodní bába,takže to znám a s chutí si dám :€m: :€m:
:00: ty chceš mít z děcka pěknýho nerváka co? hod se do klidu,mužeš jíst všechno,jen něco s mírou
To se mi snad zdá.... :? Nechci být jízlivá,ale tyhle dotazy mi hlava nebere.. jez na co máš chut,krom třeba tataráka,užívej si těhotenství nepřemýšlej na kravinama ;)
In reply to To se mi snad zdá.... by peryd
ještě bych doplnila plísňové sýry a salámy, sirové vajíčko... tedy majonézy, uzeniny (omezit), některé bylinky (např: některé čaje... hlavně ovocné) a nepřehánět to s pálivým a solí a určitě nedoporučuji alkohol, kofein a pozor na léky
jinak můžeš co chceš a ideální je jíst mořské ryby ... jod podporuje vývoj mozku a kyselina listová je taky velmi důležitá (ale salát bych si teda v restauraci moc nedávala, pokud není opravdu ne hodně dobré urovni)
přeji krásné těhotenství :-) :€O:
In reply to ještě bych doplnila plísňové by Pethruska
a já bych dodala plesnivé sýry tepelně neupravené :€s€: třeba na pizze převařené,tam listerie nebude :€s€: kofein teda nevím proč-jako,jasně,že nebudu do sebe lejt pět kafí denně,ale jedno dvě s mlíkem úplně v pohodě-škodlivost kávy není prokázaná... klidně malé pivo či dvojku vína,taky úplně bez problému.Léky jsou bez debat,těm se rozhodně vyhnou jak je to možné.
In reply to a já bych dodala plesnivé by lucininenka
já taky nepsala, že si nemůže dát kafe deně a nebo třeba sklenku vínu či piva... jen se to nesmí přehánět!!!
...ahoj.. opar v těhotenství nevadí.. toho se neděs :-)
Začni s nějakým koníčkem nebo prací, která ti zabere víc času. Je zbytečný se tím zabývat. Zbytečně se stresuješ a mimčo taky. Snědla jsem toho hodně - i jídla z restaurace, dokonce i vajíčko na pizze,který nebylo pořádně propečený a děti jsou zdravý...