Dušené hovězí, brambor a kapusta coby příloha
Dušené hovězí, brambor a kapusta coby příloha
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hovězí maso,
brambory,
střední kapusta,cibulka,
4-5stroužků česneku-dle chuti,
sůl,vegeta.
Na jíšku (zásmažku): olej,hladká mouka.
POSTUP PŘÍPRAVY
Připravené maso osolíme a dáme dusit nebo péct.
Brambory si připravíme buď vařené,nebo americké.
1 střední kapustu rozpůlíme a nakrájíme na drobné kousky-podélně,jako když krájíme zelí.Spaříme v hrnci.Nakrájíme nadrobno cibulku a necháme na oleji zesklovatět.Poté přidáme spařenou kapustu, osolíme dle chuti a dusíme na pánvičce
Připravíme si jíšku-olej,do toho hladkou mouku, zamícháme, podusíme a jakmile chytne jíška barvičku,odstavíme.
Když je kapusta dostatečně podušená-musí změknout,přidáme jíšku a mícháme,aby se nám kapusta nepřipálla, přidáme lisovaný česnek a dochutíme vegetou.
Až je masíčko měkkoučké,nachystáme je na talíř, přidáme brambory a obložíme kapustou.