strach a obavy

02.01.2009

ahojky holky,chtěla jsem se zeptat,jestli máte nějaký depky kvůli mimi a tak. Určitě jo,ale já si připadám jako psycho. Včera ráno jsem přítelovi začala brečet na rameni,že mám strach,že malou nebudu mít ráda,že se o ni nedokážu postarat a tak. Strach z porodu není ani tak velkej jako tohle. Nevím proč,ale začala jsem hysterčit až teď. Přítel mě uklidňoval,že to spolu zvládneme,ale já mám strach,taky z toho,že přítel je o moc mladší než já. Mimíska jsme neplánovali vůbec,chtěla jsem si jen užít a nakonec z toho bude mimi. Měla jsem strach jen z vyšetření a tak,ale ted se přidalo ještě tohle a já si nevím rady. Máte taky některá takovou zkušenost. Navíc se mi zdají děsně blbý sny,no hrůza.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojík těhulko, já jsem momentálně ve 23tt., chtěla jsem Ti jen napsat, že jsem na tom občas velmi podobně..Teď jsem tak nějak v polovině, ale na začátku to bylo faakt hrozný..Byla jsem strašně protivná, náladová, no chudák chlap! Teď je to trochu olepší, ovšem to neznamená, že mě to občas nepopadne znovu. Taky mám mladšího partnera, o sedm let, tak to víš, že mám taky pochybnosti..Jestli to ustojí, jestli to třeba pro něho nebude velká zátěž a nevzdá to..Jenže-nemá smysl o tom přemýšlet dopředu-kdyby se to i stalo, bude to později, budeš v jiné situaci..Nebo máš obavy z něčeho jinýho? Jinak jsem ráda/promiň/ :s: že v tom nejsem sama / mít mladšího partnera/, vůbec jsem to takhle nechtěla, ale jak se říká-odříkanýho největší kus... ;) Zatím se měj hezky! :a:

In reply to by petuliina

Ahojky,no my jsme o 8 let a je to dost,mně je 26 a příteli 18,jak říkám,vůbec jsme to neplánovali,vlastně jsem ho měla jen a jen na sex,když to napíšu narovinu. S bývalým manželem to nešlo 5 llet,brala jsem hormony,byla jsem na laparoskopii a pořád nic a s nynějším partnerem jsme brala prášky,tříkrát jsem zapoměla a hned je z toho naše malá Elenka. I když se přítel těší a moc,tak mám pořád obavy,že to neustojí,že ho to přejde a tak. I když mi tvrdí že ne a plánuje si za 2 roky další mimi,prý ještě kluka. Jen mám problémy,protože se malá bude jmenovat po bývalým manželovi,dostali jsme se do těch 300 dnů ochranné lhůty,takže pořád jen samý problémy,přítel by si mě chtěl vzít,ale mně se do toho moc nechce. V červnu jsem se rozváděla a všechno jsem si zaplatila já,bývalý z toho vyšel moc dobře a já mám jen dluhy. A ty obavy,že malou nebudu mít ráda,že nezvládnu výchovu a tak,to je fakt hrůza.

In reply to by Klíček

Ahoj, tak to já mám 33 a příteli je 26..Ze začátku jsem ho vůůbec nechtěla, ale jak říkám-odříkanýho atd. ... :s: Víš, jenom si prostě říkám, že jsme se asi potkat měli, jinak by to takhle nebylo..I Ty si to zkus nějak zdůvodnit-dlouho nemůžeš otěhotnět a pak příjde mladší, celkem nechtěně a je to..Něco na tom bude, mimčo si vybralo právě Vás dva.. ;) ˇI můj přítel chce výhledově další mimi, tak si říkám, že to asi nemyslí jen nachvilku. Taky- když si vybereš staršího, nikdo Ti nezaručí, že si nenajde o dvacet let mlladší..Tak se netýrej obavami, taky se snažím, někdy to jde líp, jindy hůř..Někdy mu říkám, že když mě podvede, tak ho zabiju a zakopu na zahradě :s: A když na něco pořád myslíš, tak to i podvědomě přitahuješ, určitě Vás má moc ráád! Jinak - s tou svadbou se Ti nediviím, vdávat už se taky nechci, blbý zkušenosti, manžel mě oškubal o všechno, byla jsem tenkrát mladý tele, co si myslelo, že ho změním, on se otřepal a já zůstala bez ničeho..mám to podobně. Tak zatím pa! :a:

In reply to by petuliina

Tak to máš pravdu,že na to nemám tak myslet,ale kdybych aspoň neměla tak blbý sny,vždycky křičím ze spaní a to proto,že se mi zdá,jak nás podvádí a tak. Už jsem mu jednou odpustila,ne kvůli nevěře,ale proto,že si psal s bývalkou a nechce se mi pořád dělat kravku. Taky si říkám,že jsme se asi měli potkat,že to tak mělo být,že ta naše malá holčička si vybrala nás,ale pak mě chytne to,co když zůstanu sama s malou a tak,protože přítel se opravdu chová někdy jak dítě a pak se mi omlouvá,ale mě to taky nebaví pořád mu domlouvat a tak. U bývalýho jsem se taky psychicky sesypala,ale to bylo kvůli tomu,že mě ani nepodpořil,ted se snažím být v pohodě a užívat si to. Nevím,proč mě zrovna napadá to,že malou nebudu mít ráda a tak. Ale zkusím se dát do pohody a těch pár týdnů nějak přečkat,abysme neměli doma malýho nervouska.

In reply to by Klíček

Ahojik, tak jsem zase tady.. :///: No, teď jsem se zase pobavila, fakt mi mluvíš z duše. Taky mívám sny, jenže mě se docela plní, mívám takový věštecký, samozřejmě ne pokaždé, hlavně když se mi zdá, že vyhraju, tak samozřejmě prd.. :s: Taky se mi zdálo, že mi někdo říkal, že celou dobu udržuje vztah s bývalkou, no celý další den jsem měla pokažený..No, ale k tomu ml. příteli-taky mi občas připadá jak malej jarda, těch sedm let mi občas připadá hrozně moc..Já ho navíc znala předtím z práce, takže bych tak nějak měla vědět, do čeho jdu..Uvidíme prostě, jak to s náma dopadne :dance: No a jinak mi taky připadá, že nemůžu mít to druhý mimi stejně ráda, jak svoje první, ale to je jen zdání, já si vztah ke svojí první dceři vytvořila taky až později, ani po porodu a první dny doma to nebylo jaksi ono..Takže to nečekej hned, to přijde. Jinak se teď zařizujem na novým bytě, malujem, tak jsem úplně zbitá a myslím, že to akorát tak stihnem do mojeho porodu. Tak jdu ještě něco vyžehlit a tradá do postele.. :a:

In reply to by petuliina

Tak já jsem taky zase tady. Hold to s těma našema mladejma chlapama nemáme lehký,ale když už je máme,tak co naděláme. Máma mi pořád říká,že bych mu mohla dělat mámu a tak a navíc trvalo víc jak půl roku než se s ním smířili a pak ještě to malý,to nemohli taky dlouho skousnout,ale teď už je máma celá pryč,pere mi věci,nakupuje a moc se na malou těší,je to její první vnouče,tak je celá natřesená. I táta mi moc pomáhá,jsem ráda,že je mám,jinak bych to asi nezvládla. Ani prát a žehlit věcičky se mi nechce,pořád mě to tak nějak nebere,mám strach o malou,aby byla v pořádku a tak. Kamarádky mi říkaly,že je to chytlo až tak v půlce 8 měsíce,tak jsem zvědavá,protože mi začínáme 8 měsíc zítra. zatím se měj a doufám,že už si budeme těhu jen užívat a to bez depresí

In reply to by Klíček

Hojki těhulko, zrovna jsem přijela z malování novýho bytu, pěkně nám to jde od ruky, taky mám super rodiče, bez nich bych to taky asi nezvládla, přítel věčně někde v trapu.. :00: Moje mamina se na chlapečka taky moc těší, víš, u nás není první, ale bude zřejmě pposlední.. :s: Ségra už má děti dvě a já budu mít teď taky druhý, tak to taky prožívá, nakupuje, stará se o mě a moc se těší..Jen mě to taky zatím "nebere", nic nekupuju, neperu, nežehlím..Zatím se smiřuju s tím, že spolu budeme s přítelem žít, zatím jsme byli každý zvlášť, tak se trochu bojím, jhak to bude fungovat..Víš, on byl zatím zvyklý si jaksi dělat co chce, žil s maminou, která se nějak nestarala o to, kde a s kým je, ale mě to pochopitelnbě zajímá..Celkem šok bylo pro mě, když mi dcera předevčírem řekla, že ho viděla v jedné hospodě, jak sedí u baru, popíjí a kecá se servírkou..A prý tam neseděl poprvé..Když jsem mu volala a ptala se, co dělal celý odpoledne, tak mi s klidem řekl, že celý odpoledne a večer byl doma a díval se na TV..Tak Ti vůbec nevím, co si o tom myslet, já mu neřekla, že o tom vím..Jak by ses zachovala? Já mu teda nelžu a i když si jdu třeba s někým sednout, tak mu o tom řeknu, asi dělám chybu a měla bych si svoje soukromí taky chránit. Když já jsu takový tele a všechno na sebe vyžvaním. On teda ví, že se mi to hospodský vysedávání moc nelíbí, tak to dělá asi tajně, ovšemm jsu zvědavá, jak to chce provádět, až budeme bydlet spolu. A tak to máš tak-jeden den na něho pěju ódy a pak bych ho zabila. A je to o tom, že je mlladší, snažím se ho pochopit, doteď takhle žil a těžko to bude měnit. Jen nevím, jak to budu tolerovat já..Jejda, nějak ksem se rozepsala, tak končím. Měj se hezky.. :a:

In reply to by petuliina

Ahojky,tak já se zrovna snažím taky uklízet,ale vůbec se mi nechce. Tohle je u chlapů řekla bych normální,jen my ženský moc lhát neumíme. Já na sebe taky hned všechno vyžvaním,to je fakt,ale poslední dobou už si taky třeba vyrazím za kámoškou,dělá v baru a řeknu,že jsem byla u ségry a tak. Je takovej utlocitnej,nechce mě pouštět nikam samotnou,ale taky v tom může být něco jinýho než zrovna utlocitnost. Nejhorší je,že je potřeba ho zpracovat hned,pak už je to v híji a nic s tím neuděláš. Já se snažím,občas to jde a občas má nějakej výkyv,ale zatím dobrý. Pořád otravuje se svatbou,tak mám taky dilema,jestli jo nebo ne. Půlka kámošek mi říká jo,půlka ne. Kdyby aspon nebyl tak mladej,tak bych to kvůli tomu příjmení udělala,ale takhle nevím. Na druhou stranu taky nechci,aby se malá jmenovala po bývalým,poslední dobou je na mě dost hnusnej,asi ho štve,že čekám mimi a s ním to nešlo. Takže to prostě nemáme s těma mladejma jednoduchý.

In reply to by Klíček

..ale dneska pořádný..zdravím Tě! Dnes je mi fakt hrozně, zachvilku se půjdu natáhnout. Už celej týden je ten můj fakt protivnej,až to bolí :( a dnes to vygradovalo, když jsme byli vybírat podlahy do bytu, všechno mu připadá příšerně drahý, nad vším se ksichtí, protivnej je až hrůza, v podstatě se celej týden u nás neukázal, z bytu neustále odjížděl, že si jako musí něco zařídit a já s mamkou a taťoku malujem, uklízíme atd..Opravdu se moc nezapojil a to mi dnes řekl, že jsme nepořezali garnýže, co tam byly, přitom to měl dělat asi on, jako chlap.. :( Taky máme jet zítra na nákupy do Brna a on-že tam snad nebudeme chtít být moc dlouho, že chce jet domů brzo..No, to už mě fakt dorazilo, celý týden se skoro nevidíme a on už má zase někam naspěch, když s náma může být celý den..Vyčetla jsem mu to po telefonu, protože má dnes noční a pohádali se..Prý toho má hodně, všechno tak drahý a má moc povinností, tak ho mám chápat, já mám ale taky jenom jedny nervy, že.. :? Vidím, že Vy máte vztah v poho, dokonce si Tě žádá o ruku :s: , to je fajn, ale..taky bych přemýšlela, jenže Vy to zas máte blbý s tím příjmením.No, však uvidíš..Tak jsem z toho všeho taková špatná, bůhví,, jak tohle může dopadnout..Dobrou..

In reply to by petuliina

Tak to já mám depky taky,ale je fakt,že s mým mladým to ještě jde,i když prudí taky docela slušně,ale tohle mi teda nedělá. Akorát s tou pomocí to je u nás taky to samý. Do ničeho se nehrne,co se týče domácnosti,ale když jde o jeho auto,tak to letí jak pominutej. Zrovna ted vysmahnul a jsem zvědavá,kdy přijde. Mám ještě uklízet a vůbec se mi do toho nechce,i když je mi možná o něco líp než dřív. Záda už mě tolik nebolí,což se divím. A co takhle si s ním zkusit promluvit nebo ho třeba nějak postrašit,víš. To já zase pořád kecám,jak nás stejně opustí a tak,že to nevydrží a on je z toho taky dost hotovej. A s tou svatbou, on o tom pořád jen mluví,takže moc nevěřím tomu,že by začal něco dělat. Navíc on by to ani nedokázal zorganizovat. Byla by to sice tajná svatba jen my dva a svědci,protože máma by mě asi přerazila,kdyby na to přišla,ale co. Uvidiíme,necháme se překvapit. A ty toho svýho pořádně vycvič at se uklidní a trošku se stará,to bude lítat až přijde malý??? To bych mu teda utnula tipec.

In reply to by Klíček

těhulko, teď tu byl přítel, přivezl mi na usmířenou krásnej prstýnek, ty jeho nálady ho přijdou docela draho.. :s: Jen to nějak není z mojí strany ono, víš..Je to pořád dokola, on vyvede nějakou blbost, já jako ta chápající odpouštím, měsíc je klid a je to nanovo..Je to puberťák, co Ti mám říkat..Zítra po 3 týdnech kontrola na gyndě, tak jsem zvědavá, už budu 25.tt.! Takže pa a dobrou! :'zz):

In reply to by petuliina

Tak doufám,že jsi dopadla dneska dobře na kontrole. Já jdu pozítří a jsem docela zvědavá,jestli bude všechno ok. Měl by to být můj poslední utz. Navíc moc nepřibírám ted,tak si dělám docela hlavu. To tomu svýmu jsem taky pořád odpouštěla,měsíc co měsíc,pokaždé brečel a sliboval,koukám,že ti chlapi jsou všichni stejní a když vidí,že jim odpouštíme,tak zlobí dál a dál. I když naše nálady v těhu,to je taky něco. Teda alespon ty moje. Tak dej vědět,jak jsi dopadla,zatím ahojík

Ahojky.Ach jo ty hormony si s tebou pěkně pohrávají viď.Jak dlouho si těhotná?Máš tyhle pocity často nebo to byl jen takový "úlet"?Já mám taky občas takové myšlenky.Kamarádka s tím chodila i k Psychologovi a ten jí dost pomohl.Aspoň že máš vedle sebe přítele, který tě drží a ujištuje tě že to bude ok- já ho třeba nemám a na vše si připadám sama.Hlavně se moc nestresuj není to dobré pro tebe ani pro mimi..

In reply to by lola11

jsem ve 30tt a začalo to až ted. připadám si nesnesitelná,možná právě to,že přítel je o dost mladší mi dává ten pocit nejistoty. Hormony si začaly pohrávat až teď a je to fakt super. Fakt si připadám totálně hysterická. A to nechci vidět za pár týdnů před porodem,to mě chytnou depky ještě z toho. Navíc mám strach,aby malá byla zdravá. I když testy mám všechny ok,navíc jsem ted ležela po havárce pár dnů v Hradci Královém,kdybych musela na císaře,báli se,že se mi začne odlučovat placenta. Mám pocit,že nic není tak,jak má být. Prostě HYSTERKA

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky