DDS

29.12.2008

Ahoj maminy, prosím Vás, byla jsem na genetice a paní doktorka mi řekla, že mám dělohu hluboko do DDS, nevíte co to znamená?? zapomněla jsem se zeptat a pořád mi to leží v hlavě. Děkuji za odpovědi

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky. Zkratka DDS znamená dolní děložní segment. Nemyslela spíš doktorka, že máš placentu hluboko v dolním děložním segmentu? To by znamenalo, že ji máš nízko uloženou.

In reply to by sklenicka24

Dobré to není. Já jsem z nízko uložené placenty krvácela a ležela jsem kvůli tomu v 25.týdnu 6 dní v nemocnici. Doktorka ti o tom musí říct a upozornit tě na možná rizika. Neměla by ses rozhodně přepínat. To bys teda neměla v těhotenství tak jako tak, ale s tímto stavem obzvlášť. Placenta se může ještě vytáhnout samozřejmě. Mě se vytáhla až v 36.-37.týdnu, takže klid :-) Ale je potřeba počítat s oběma variantami vývoje. To nemůžeš nijak ovlivnit. Ovlivnit můžeš leda to, abys neměla s tou nízkou placentou větší problém, kdyby ses namáhala. Pak už bude záležet jenom na tom, jak moc bude placenta vcestná, zda nebude dítěti příliš bránit v průchodu porodními cestami. Kdyby bránila, císař je nasnadě. Ale na to máš ještě dost času nad tím takhle přemýšlet. Hlavně se šetři a poslouchej, co ti říká tvoje doktorka, případně se jí sama ptej na všechno, co tě zajímá. Mi doktor takhle taky všechno řekl a když mě něco zajímalo, tak jsem se zeptala a on mi to ochotně vysvětlil. Jde především o naše mimísky a o nás, zdraví obou. Přeju ti, ať máš vše dobré a nízká placenta ať se ti vytáhne, ať s ní nemáš žádné problémy. Měj se moc pěkně a ahojky, Markéta.

In reply to by MarkétaT

Ahojky, ty jo, tak teď mám tak trochu strach. Tohle mi právě řekla doktorka na genetice a můj gyndař se už k tomu nevyjádřil. Jedu tam zase za 14 dní, tak se na to musím poptat. To mě teda fakt zarazilo, že mi to hned nevysvětlil on, když to není nic dobrého. No tak snad se to zlepší, třeba mě nechtěl strašit, ale na druhou stranu, bych to měla vědět. Holky jsem Vám moc vděčná, fakt jste mi moc pomohli. děkuji a pak se určitě ozvu papa

In reply to by sklenicka24

Ahojky, hlavně se nestresuj. Prostě se na to doktora zeptej. Nepřepínej se, nedělej náročné túry nebo moc dlouhé vycházky, pokud jsi třeba dosud zvyklá... je pouze potřeba eliminovat riziko vzniku problému na minimum. Já jsem třeba musela být od toho 26.tt už doma v klidu. Nemusela jsem ležet, ale prostě jen být doma a nikam nechodit, netahat nákupy (to vyřizoval manžel) a tak. Dá se to vydržet. Dost jsem si četla a hromadu času jsem trávila i tady s ostatními :-) A ten tvůj doktor tě určitě nebude chtít strašit, to ne, ale když se ho normálně zeptáš na všechno, co tě zajímá, tak by ti to měl v klidu vysvětlit. Jaká jsou rizika, jaké jsou možnosti a třeba šance na pozitivní vývoj atd. Hlavně se nenech ničím a nikým zbytečně vystresovat. Ber věci tak, jak přicházejí a snaž se s nimi sžít. Já jsem si v těhu taky užila své a dnes mám krásné zdravé miminko :-) Tak se drž, ať máš všechno v pohodě :-) Ahoj, M.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka