Odsávat????

27.12.2008

Ahoj holky,
chtěla sem se zeptat jaké zkušenosti máte s odsáváním mlíčka. Malému je 6 týdnů a mlíčka pro něj mám zatím dost a malý přibírá na jedničku. Švagrová říkala, že mám začít odsávat, že ve třech měsících bude malý vyžadovat víc mlíčka a odsáváním docílím toho, že se mě ho bude tvořit víc a víc. Proto uvažuju, že si koupím odsávačku, protože rukou mě to trvá hrozně dlouho. Chtěla sem se zeptat na váš názor. děkuji :\x: :\x: :\x:

Kliknutím vložíte smajlíky:

já kojím plně 4,5 měsíců-zatím nám to jde a malej přibírá tak to vypadá, že má dost. Hele když je poptávka, tak je i nabídka :-) Nemyslím si, že bys musela odsávat. když bude chtít malej víc mlíčka, tak si víc začne a třeba i častěji tahat a ono se ti vytvoří. pij třeba taky ty čaje pro kojící maminky, ty jsou fajn a od Hippu je granulovaný čaj pro tvorbu mléka, ten je super. pila jsem ho už v porodnici a i sestřičky říkaly, že opravdu funguje.

Ahoj, já jsem jsem dceru kojila rok, taky mi od začátku přibívala krásně, kojila jsem jí do jejího roku a do půl roku plně, nikdy jsem nepoužila odsávačku a mléka jsem měla vždycky tolik kolik potřebovala, ale je to jen moje zkušenost. Měj se hezky, ahoj.

Ahojky,tak já odsávala,ale hlavně proto,že malý byl ze začátku slabý na pití,tak jsme museli jednou kojit a jednou zase z flašky.Pokud máš dost mlíka,tak bych to ani nehrotila,dle mého soudu,co holky plně kojily,tak neodsávaly a měly dostatek mlíka až do půl roku. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já mám z lékárny myslím Medela,že se jmenuje,taková ta s pumpičkou.

In reply to by kockral

Ahojky, já jsem v porodnici používala taky tuhle. Doma mám tu ruční a mě se teda líp odstříkává z té ruční. Jinak mlíka mám málo a slabé, takže přikládám k prsu, pak krmím přes stříkačku svým i umělým a ještě odstříkávám, takže celý dny nedělám nic jiného!

In reply to by Kristule

No,já to nevzdala,bojovali jsme a nakonec opravdu byl plně kojený bez nějakého dokrmování,sice jsme vydrželi jen do pátého měsíce,protože už to bylo zkrátka nabourané,že se mi tolik mlíka nedělalo,dokonce jsem dostala i menzes,ale rozkojili jsme to. A jak už tak dlouho bojujete? Kdyby to totiž trvalo dlouho,tak to klidně vzdej,já vím moc dobře,jak je to náročné,raději ať jste oba spokojení!!!

In reply to by kockral

No já tak dlouho ještě nebojuju! 10dní! Jenže mě zlobí zdraví. Nějak se mi tělo nedokáže vyrovnat s císařem a td. Měla jsem akut. porod - preeklapsie. Po týdnu jem začala mít alerg. reakce asi na unavu, takže jsem skončila na noc v nemocnici na kapačkách - bez malýho. Měla jsem šílenou kopřivku po celým těle - no jak opařený :pig:

In reply to by Kristule

No,já měla taky akutního císaře,protože mi praskla voda,na příjmu jsem byla už otevřená na 3 prsty,malý byl dupkou a škrcený pupečníkem,takže rychlovka,14 dní jsme nemohli být spolu,malý se narodil a měl 2,26 kg a 44 cm,takže 1 den v inkubátoru,pak v postýlce,ale na jipce,chodila jsem s mlíkama a kojit ho jen jednou denně. Takže byl docela zázrak,že jsme to rozkojili. I doma mi pořád jen spinkal,při každém kojení jsem ho musela budit,permanentně,aby se vůbec napil. Už bych to nechtěla zažít,pokud to cítíš tak,že je to spíš pro tebe otročina i malý že se trápí,tak se na to vykašli,kup umělé a když bude chtít malý kojit,tak nakoj.Já už bych se tentokrát o to tolik nesnažila,tak jako před tím,bylo to strašně vysilující,byla jsem z toho pořád na nervy,až ten druhý,třetí měsíc se to dalo do normálních kolejí.

In reply to by kockral

Hm, tak to jsme měly hodně podobný porod. Akorát já měla bobíse u sebe. Já to ještě teda budu zkoušet, dokud je taťka s námi doma. Jedem na mým mlíku i umělým. To bysme se přes noc vůbec nevyspali, kdybych krmila svým!
Malý se určo netrápí, to vím stopro, dostane, když má hlad, ale jde o to, abych se taky vyspala a tak... Díky za rady, já zkusím ještě válčit, ono to kojení je přeci jen strašně pohodlný. Nedovedu si představit, jak to budu dělat, když budu chtít někam zajet!? Kde ohřát mlíko atd.... :a:

In reply to by Kristule

Každopádně je kojení lepší,právě proto jsem se taky snažila to tak dlouho udržet.Nejhorší bylo,že když mi pak mlíko zmizlo a začali jsme dávat umělé,tak mi všechno malý blil,ale všechny druhy mlíka,byla to hrůza,ale k prsu už nechtěl,lépe řečeno neměl proč,když tam nic moc nebylo. Tak teda bojuj,snaž se,držím moc palce,uvidíš,ale možná se rozkojíš,že budeš kojit plně!!! Chce to často přikládat,střídat často prsa,to je taky dobrý fígl pro hodně spavé miminka!!!

In reply to by Kristule

Ahoj já jsem na tom úplně stejně , taky akutní císař kvůli preklapsii. Nevim jak pro vás ale pro mě děsnej zážitek po tom jsem byla uplně vyřízená ještě ke kvšemu mam taky málo mlíka musim odsávat protože mála měla jen 2550 a byla slabá takže kojení nešlo no a samozřejmě mlíka mam taky málo stačí sotva na 3 dávky takže krmí nutrilonem.

In reply to by čiki

Pro mně byl ten císař nejhorší horor v životě.To,že jsem neměla malého 14 dní u sebe,to bylo to nejhorší.Teď jsem v 33.týdnu a mám šílený strach,ať se zase nestane nic takového,strašně si přeju,ať mi porod výjde normálně a mám mimi hned u sebe,jestli to tak bude,tak budu už asi do konce života plakat štěstím!!! Přeju hodně síly!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky