Krmení v noci

19.12.2008

Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat těch co nekojí do kolika měsíců jste dávaly svým miminkům v noci jíst?kubíkovi ted bude 29.12.půl roku a pořád mu dávám tak 1x-2x v noci.Jak to děláte vy??? :00:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Našemu Honzíkovi je 7 a třičtvrtě měsíců, a asi v 7 měsících vydržel poprvé spát v noci 9 hodin v kuse, tak teď ho o půl osmé večer nakojím a pak vydrží až do půl páté (někdy i do 5) ráno. To ho nakojím a za chvilku pak ještě usne a spinká tak do 8 ráno.

Ahojky ja mam tak stejne stare mimi jako ty a Honzík uz spí od 4 měsice celou noc budí se mezi 6 a 7 rano ale u prvni dcery jsem si užívala skoro do 3 let jak se narodila tak jsem stavala i 5 za noc a kolem 1 roku se to upravilo na 2 stavani za noc tak ted jsem rada ze uz spinkame celou noc a nemusíme ponocovat

In reply to by akatka

mně taky kuba spal celou noc tak od 2,5měsíce do toho 4.měs ale od té doby se tak budí,někdy taky ne a vydrží do 5h,ale dřív od 20h do půl 7 spinkal v kuse :) na to si člověk rychle zvykne ale hůř odvyká :///:

I když dítě prospí celou noc, neznamená to, že by se během noci vůbec nebudilo. Spánek dítěte prošel důležitou změnou ? mezi 6. a 9. měsícem života už nezačíná snovou fází, ale fází NREM spánku ? tak jako u dospělých.

První polovina noci, kdy je dítě ve fázi NREM spánku, probíhá v zásadě beze snů. Ale od půlnoci, kdy u něho zhruba každou hodinu proběhne REM fáze, se může probouzet častěji, někdy dokonce pokaždé mezi jednotlivými spánkovými cykly.

Tato ?fyziologická probuzení? jsou zcela přirozená. Vědci natáčeli na video ty děti, o kterých bylo známo, že spí velmi dobře, protože k sobě v noci nevolají rodiče. Výzkum ukázal, že se přesto budily stejně často jako ty děti, které mají se spánkem potíže. Na rozdíl od nich ovšem tyto děti dokázaly znovu usnout samy bez cizí pomoci.

Vyčíslená fakta

Odhaduje se, že čtyřicet až šedesát procent dětí, kterým je osmnáct měsíců, se budí jednou za noc, dvacet procent dětí se budí častěji. Dítě může být vzhůru i relativně dlouho, zvláště mezi sedmým a osmým měsícem. Nejčastěji ovšem zůstane v postýlce klidně ležet, má otevřené oči, hraje si s oblíbenou hračkou, cumlá palec nebo dudlík a pak znovu usne.

ja mam berusku 7 mesicni a stale kojim..v noci se budi 1-2x jak kdy..
mamka me tez rika ze by mela uz celou noc spat..ale to nechapu..jak si to muze myslet..ona nas prej kojila 3mesice a pak davala kasi..a ta nas zasytila..tomu bych i verila ze jsme pak spaly 8 a vicwe hodin..ale kdyz kojim a nechci prestavat tak co mam asi delat..to se jim to keca ze?

In reply to by babinka

přesně tak mě taky kojila asi 2měs.a pak mi dala krupicovou kaši!no jo ani si to už mamči nepamatujou jaký to je když ti prcek v noci brečí a nic krom mlíka ho neutiší

Ahoj, máme to úplně stejně. My budeme mít půl roku v úterý a s tím nočním jídlem je to děs. Nepomáhají ani kaše (ty teď nedáváme, protože moc kynem :-) ), oblafnutí čajem, dudlíkem, prostě nic. Dr. mi říkala, že už by neměl v noci jíst vůbec, maximálně napít čaje a jinak nic. Jenže to prostě nejde, ten řev je neskutečný... Takže radu, jak na ně, potřebuju taky. Držím pěsti! Ahoj

In reply to by j.a.n.a.r.

no my máme 7kg a kaše jsem dávala taky ale přišlo mi že je na něj těžká a měl bolení protože se budil ještě častějc.A čajík ani dudel taky nepomáhá.No já nevim co s nima snad nebudou chtít jíst ještě na roce :///: ale je zajimavý,že někdy se stane že spí celou noc

In reply to by rohlicek

No, tak to jste s váhou ok, ne? My máme 8,5 kg :-) A s tím jídlem v roce, to mi taky bylo řečeno... :-) Prý si na to zvyknou, že můžou jíst v noci a kdo by si nedal, že? Jenže u nás je nejhorší to, že mezi 3.-5.měsícem jedl jednou v noci a někdy až k ránu a po 5.měsíci jako když utne a jí dvakrát. Jsem si říkala, že mu chybí mlíčko, které je přes den nahrazeno jídlem, ale prej je to blbost. No tak nevím.

Ahojky tak našemu Honzíčkovi je dneska 5 měsíců a taky v noci tak 1-2x baštíme :00: ale vždycky se napapá a pak zase hned spinká :one:

In reply to by rohlicek

ja sice jeste mimi nemam, ale muj nazor je takovy, ze pokud se ti v noci vzbudi a place hlady, tak mu preci musis dat najist, ne? on si sam rekne, kdy ma hlad. pokud nejak vyrazne nepribira a je v norme, tak bych s dovolenim s tvoji mamkou nesouhlasila...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka