chudáček malý

09.11.2008

Mojí sestřenice holčička má zase na pravé ruce jen 4 prstíky a to jí ještě ten prostřední budou muset amputovat, protože k němu v dlaní chybí kostičky, takže nakonec bude mít jenom 3 prsty. Jinak je to krásná holčička a nikdo neví čím to je, ale to co si zažila v prvních 2 měsících života, to bych nikomu nepřála. Ona totiž navíc má ještě dírku v srdíčku a aby toho nebylo málo, tak ještě dostala hnisavý zánět mozkových blan. Bylo to hrozné, celá rodina byla na dně a báli jsme se o její život. Říkali jsme si co bychom dali za to, kdyby ji chyběly jen ty prstíky. Vypadá to, že se z toho dostala už má skoro 5 kg a jé krásňoučká.

In reply to by Dadis

Ahoj Dadi.. taky jsme si teď prožili celá rodina... moje sestřenice se narodila loni 1.7... po 3 týdnech chytla toho Strept., co mají některé ženy v pochvě.. ovšem při vyšetření ho matce nezjistily, a když měla malá horečky, doktorka je poslala domů s tím, že otravujou, jestli nemají doma čípek (na teplotu).. malá dostala febrilní křeče.. vezli ji do porodnice. prý ji tam měřili, vážili a ona jim upadla do komatu.. Byla už třikrát pryč.. vyváděli ji krev z těla, bylo to příšerný, půl roku v nemocnici, nikdo nevěděl minuty, hodiny, co bude...nejdříve, že bude hluchá, pokud to přežije.. pak zase něco jiného. .dnes je výsledek takový, že nevidí, jen na jedno očičko v malém zorném úhlu, učí se lézt..., chudina z těch kortikoidů váží hrozně moc, snad 14 kilo.. ale je to naše sluníčko a moc se snaží.. Je hrozné, co dokáže zanedbání.. ona byla tak krásná a zdravá.. Je těžký žít s tím, že nevíš, co bude... může mít epilepsii (tou jí pořád hrozí), přestat se vyvíjet, cokoliv.. Takže vím,co jste si prožili..a já v té době zrovna chtěla otěhotnět, ale byla jsem psychicky na dně... nešlo to na to vůbec pomyslet!!! papa

In reply to by Martinax

Tak to bylo ještě horší než u nás. Naštěstí přijeli do nemocnice včas i když malá už byla v komatu. Nějaké poruchy se zjistí až vývojem. Zatím vypadá zdravě. Uvidíme, všichni věříme, že to bude dobré. Měla Streptococca agalactie, sestřenice rodila císařem, takže to od ní asi nedostala. Ale kvůli srdíčku je každý týden posílali na vyšetření do nemocnice, takže to asi chytla od někoho tam.

In reply to by Dadis

Malá taky.. toho Str. agalact..., jenže netušíme, kde to mohla lapnout... snad ještě ze zánětu prsu, proto já nejsem velkým zastáncem kojení přes zánět... Nikdo si nechceme připustit, že to mohla chytnout od někoho znás, ale taky v dětské čekárně, když chodili k pediatrovi....
je ale zvláštní, že to tetě v pochvě nenašli.. no, těžko říct.. každopádně díky té doktorce má celá rodina těžkej život... kdyby jí na ten zánět přišla hned, mohlo to být dobrý, jenže malá dostala rozsáhlý zánět mozku, a dvakrát se jí vrátil.. měla moc postižený to centrum a je zázrak, že vůbec žije... Nedokážu si ani představit, jak se asi teta cítila, když u ní celý ty měsíce seděla a dívala se, jak má napojený ty přístroje... jak jí dělali lumbální punkci a všechno... člověk to raději zapomněl... tohle bych nikomu nepřála... Tak přeju hodně zdravíčka a snad na tom bude dobře!!! :a: :cc):

Je nejdůležitější, aby mu ty nožičky spravily k chůzi.. jinak ten počet prstíků.. to se nedá nic dělat. Ale ta ručička se mi taky nezdá.. No, je to chudáček, ale koneckonů, když vybuchl černobyl v 86, tak ty děti taky všechno obsraly, tak ať se nediví, když tam mají příšernej humus v tom ovzduší.. jak k tomu ty děti přijdou.. Já jsem se tady rozčilovala zbytečně celý těhotenství.. vždyť i kvůli tomu SIDS, když si každej v baráku pálí, co se mu zachce, jen aby mu bylo teplo, nebo aby neměl na zahradě bordel.. ale jak k tomu přijdeme my těhotný???!!! To mám každou chvíli volat policajti, že to spálenisko mám natahaný v baráku???!!! Já chápu, že někdo nemá peníze na el. topení, ale to, aby jeden na zahradě začal.., druhej den soused, pak třetí a čtvrtej.. jak ty děti mají pak vypadat, z toho oxidu uhelnatýho!!! papa :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka