Jména

28.08.2008

Ahoj holky,
moc tady nepíšu,ale denně sleduji co je kde nového. Potřebovala bych znát váš názor na jméno pro naše miminko. Jsem už 39+1 a ještě jsme se nerozhodli. Celkem hrůza. :(
Protože jsme si nenechali říct, co to bude a jsem tedy chodící( teď už spíš ležící :) )kindersurprise, musíme mít obě jména fakt jistý. Původně jsem chtěla klasický český jména,ale manžílek mi všechny zamítnul. jako třeba kubík, Matěj a Vojtíšek. No a navrhoval pořád Richarda, Františka a nebo si vymýšlel úplný šílenosti. Takže u kluka jsme zkončili na Denisovi :///: Nic proti tomu nemám,ale už je mi jasný, jak to budou děti komolit Denis - pe... :s: No a ve hře ještě zůstává úplná klasika a to je Honzík. Prostě se zbláznim.
A pro holčičku jsme mělli dlouho vybranou Sofinku, ale to miláček taky trochu brblal, tak jsme to ještě rozšířili o Klárku, Kačenku a Laurinku. Ta by se mi taky líbila, má svátek 1. června a to jsme spolu začali chodit :)
ale pořád se nemůžeme k ničemu rozhoupat, já vim, že to budeme vyplňovat v porodnici a napíšeme tam nějakou šílenost :O ach jo!
No co si myslíte o těch jménech, já už jsem fakt zoufalá.
P.S. Nejvíc se mi líbí jména Nelinka a Maxík, ale to jsme bohužel vyplýtvali na kočičku a papouška. :a:

Zdeněk, Viktor, Tobias, Jonas, Radim, Jáchym, Ladislav, Alexandr, Mikuláš, Erik, Oliver, Stanislav, Robert, Sebastian, Robin, Rastislav, Jaromír, Viliam, Adrian, Hynek, Libor, Albert, Kamil, Rudolf, René, Eduard, Prokop, Vlastimil, Gabriel, Andrej, Ivo, Radovan, SImon, Dušan, Kristian, Miloslav, Marián, Lubomír, Luboš, Přemysl, Zbyněk, Damian, Bruno, Tibor, Theodor, Artur, Vincent, Benjamin, Oskar, Bartoloměj, Elisha, Eliáš, Metoděj, Branislav

In reply to by Cate

díky za názor, jen už mám měsíc po porodu a máme chlapečka Deniska. Sofinka snad vyjde příště:-)
Tak se měj krásně

Jsem pro Denise a Lauru......... Jestli chcete eská jména, tak mám pár návrhů:

Bohdan a Libuše
Boleslav a Liběna
Jaromír a Darina
Jaromír a Danica

Ahoj, tak já jsem , samozřejmě, pro Honzíka....toho máme my a z těch vašich holčičích se mi nejvíc líbí Kačenka. Já jsem pro tu klasiku. ;)

No holky, je to sranda. Co člověk to názor:-)
Koukám, že Denisek se moc nechytil, no a Sofinka taky ne. Ta Laura je pro mě taky moc zajímavá. Ale toho -honzíka, co si přeje miláček a ještě moje babička, no já nevim. To bude ještě debata. snad už porodim, aby se to muselo vyřešit:-) Zatím to tedy moc nevypadá, ještě asi pár dní vydržíme v celku.
jinak si nejsem jistá, jestli přísloví Víc hlav víc ví, je právě ideální pro některá rozhodnutí, co vy na to? :°: a já bych to tak ráda někomu přenechala. Stejně to mimi budu mít nejradši na světě i když se bude jmenovat třeba servác:-) A vůbec, to taky není špatný jméno :s:

ja chci filipka a natalku,ale libi se mi i denisa,jenze to je segra..Denis se mi moc nelibi,to uz spis honzik,to mam zase brachu :s: A ta laura je vazne idealni vzhledem i k vyroci :\x:

Kdyby to byla holka, tak jsme se naprosto schodli na Lauře, ale čekáme kluka a žádné z jmen se nám nehodí do krámu. Ze všeho nejdříve to měl být Vojta, ale kamarádovi se narodil před měsícem. Další jsme měli Kubíčka, ale ten se nám znelíbil a teď je to Matyáš, ale z toho nejsem moc nadšená. Kdyby bylo jen na mě, Tak je to Ondra, Vojta nebo Honzík. Takže můj názor na tvá jména je Laura a Honzík. Držim palce ať už se seznam nerozšiřuje.

nevim proč ale při čtení mě napadla Simona a Patrik...doma máme Honzíka, ale to jsme měli rozhodnutý už na začátku těhu...prostě takové předurčené jméno...teď mě ještě napadá Ondřej, to je taky hezký jméno...pamatuju si jak jsem seděla u kalendáře a škrtala jsem jedno jméno pro holčičku za druhým (jsme v rodině samý baby, takže jsme se nechtěli "opakovat") a další polovina jmen jsou třeba známý, který nemáme rádi, takže jsme nechtěli, aby jsme při každým vyslovení na tu danou "čůzu" vzpomínali...hihi... :D
tak držím palečky a ať vyberete jakékoliv jméno, hlavně zdraví... ;) a žádný stresy...

Jejda jména...no jo...my jsme si sice nechali říct co to bude, ale nikdy není 100% jistota, že to klapne když je to jen z UZV, takže i když říkají od samého začátku holčička ( u nás jméno vyplynulo naprosto jasně bez jakéhokoliv dohadování ke spokojenosti celého okolí - Kačenka), tak jméno pro kluka byl vcelku zádrhel...měla jsem železnou zásobu jmen pro mě nejlepšího znění, ale manža brblal a brblal...tak nakonec když už máme doma Pavla, tak jsme skončili u dvou jmen....Petr a Jan...vyhrál Petr....ale to až po měsících dohadování :jawdrop:
No a kdybych si na tvém místě měla vybrat mezi Denisem a Honzíkem tak vyhraje Honzík :///: ...ale je to na tobě :dance: Takže přeji mnoho štěstí při konečném rozhodování... :one:

Ahojík, no jo ty jména. My jsme si sice nechali říct co to bude, ale kvůli jménu jsou neustále dohady. Čekáme holčičku, tak jsme ji chtěli dát jméno Anna-Marie a moje mamča byla nadšená, protože to jméno se jí vždycky strašně líbilo, ale bohužel v květnu se narodila manželova bratranci holčička a jako naschvál jí dali jméno Anna. Můj manžel s tchýní chtěli furt Lucinku, ale mě se to jméno nelíbí, dokonce když ho slyším tak se oklepu. Mám své důvody, ale to je na dlouhé vyprávění. Tak jsme se s manželem nakonec dohodli na Terezce no a to se zase nelíbí mé mamce, že to dává každý........... Včera z ní dokonce vypadlo, že jí stejně bude říkat Annička, no a já šla do kolen a docela mě to naštvalo. Tchýně kterou zas moc nemusim, tak naopak řekla, že je to naše věc a bude jí říkat, tak jak se rozhodneme jí pojmenovat. Moje mamina byla v pohodě celé těhotenství a teď jí z toho začíná hrabat. Stejnak se bude jmenovat Terezka, protože se nám to s manželem líbí a je to naše dítě. No a kdyby náhodou to byl kluk, tak to bude Lukáš po tatínkovi. Já jsem to sice nechtěla, ale jméno je to hezký a nechci zkazit manželovi radost, kdyby to náhodou kluk byl, tak ať je to pojmenovaný po něm. Na ty tvoje jména se mi také líbí spíš Honzík, ale Denis také není špatný spíš taková zvláštní a pro holčičku Laurinka je moc hezké jméno. Tak držím palčky při konečném rozhodnutí :a: :a:

:) Denis je moc pěkný (a neměj strach, děti jsou tak vynalézavý, že přezdívku vymyslí na každé hezké jméno!) a možná ještě hezčí je Denisa :-)
A mně se z holčičích jmen, tebou nabízených, líbí Klára. Není to tak obvyklý jako Nelinky a Terezky a Sofinky :-)
A taky dost záleží na příjmení. A mně ještě záleží na datu...

z tech co jsi vyjmenovala tak se mi libi spis Honzik nez Denis, ale to je taky hezky jmeno.... a holcicka Laura, uz jen kvuli tomu vyroci :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky