nové téma

28.05.2008

ahojte holčiny,tak to tu trošičku rozjedem protože mám dojem že to tu nějak spí.Zajímalo by mě (a myslím že do budoucna všechny až se bude blížit den D)kolik z vás co už ste rodily,rodilo na termín,nebo dřív a kolik z vás přenášelo a aby toho nebylo málo,tak kolik bylo na vyvolávačce? ;) Já např.mám termín za tři dny a pokud neporodím do víkendu,tak se du ukázat do porodnice a domluvit se co a jak,ale ptala sem se dr. jestli sou kontrakce u vyvolávaného porodu bolestivější(dle zkušeností některých z vás)a ona na to kývla!!!!!Tak atˇ víme co nás čeká,do toho a každá přispějte :a:

Tak tedy prvního kluka jsem přenášela asi 14 dní a porod byl velice rychlý v 7 praskla voda a v 10 byl na světě, a druhého kluka jseem porodila o 2 měsíce dřív a šel císařem, tak jsem zvědavá jak to bude těd.

Me ho zacli vyvolavat 12 den po terminu, ale nakonec byl ukoncenej po peti hodinach kontrakci akutnim cisarem, Davidek totiz visel na pupecni snure. Nevim, jak je to bolestivy u normalniho, ale tohle teda bolelo pekelne. Kdyz zacaly kontrakce, tak hned po peti minutach a behem hodky byly na dvou. Co ale podle me vazne pomuze, je spravny dychani. Posledni tri kontrakce jsem uz nemohla poradne prodychat (lezela jsem uz prikurtovana na operacnim stole) a myslela jsem, ze ten stul prevratim.

In reply to by Martináček

Kdyz to srovnam s ostatnima holkama, tak co se bolesti tyka, to zas tak hrozny nebylo, protoze to netrvalo tak dlouho. Ale co bylo hrozny, byla veta doktorky:"Nebudu vam nic nalhavat, nevypada to dobre, miminku selhava srdicko!" Kazdopadne Ti preju co nejrychlejsi a pohodovej porod.

In reply to by Beni

Rodila jsem v Neratovicich a musim rict, ze jsem tam byla strasne spokojena uplne se vsim. Ocenila jsem, ze nam to rekla na rovinu. Mela jsem tak mnohem vetsi motivaci spolupacovat pri priprave na cisare i v tech silenejch bolestech, nez kdybych nevedela, ze je to tak vazny.
Vyvolavani bylo jeste v terminu. Podle dvou ruznych ultrazvuku vypadal Davidek o mesic mensi, takze ho chteli nechat co nejdyl. A kdyz se narodil, tak to byl kus chlapa (3,4kg) :cc):, takze velikostem podle UTZ bych moc neverila.

In reply to by urbici

Tak to jo-ten první příspěvek vyzněl dost odstašujícně (nebo jak to napsat). Docela se bojím - kdysi mi nejspíš trochu zpackali 1. porod a malý skončil na 11 dní na JIPce, tak teď trnu strachy, co se po**lá tentokrát. Naštěstí - JIPku měli vynikající, takže je malý celkem O.K., ale na Bulovce JIP není, tak se jen snažím informovat předem na možné komplikace. Prckovi gratuluji, že je takový šikovný bojovník :one:

In reply to by urbici

Věř nebo ne - u Apolináře. Dokonce jsem byla jediná, kdo při propouštění nedostal složenku na zaplacení tatínka u porodu. Ale ta JIPka to všechno urovnala - ale raději bych to tentokrát bez ní :)

In reply to by urbici

No, porod byl vyvolávaný - ale nepostupoval asi tak, jak měl. Vodu mi píchli hned ráno, kapačky dali v 9 hod. a do 14 hod jsem se otevřena na 6 a pak do 18 hod už vůbec nic. Tak mi dávali kyslík (malý se špatně okysličoval) a v 18.15 mi ho PA "vyskákala" z břicha. Do 18.00 mi tam pomalu nikdo nevlezl (kromě sestřiček učenek). No a potom malý pořád blinkal -až zmodral a musel na JIP. Ani se mě neptali a udělali mu punkce mozkomíšního moku, stěry a rentgeny - a pak už mi jen laskavě sdělili výsledky. Prý rotavirová infekce. Ale ta jevysoce nakažlivá, takže by to tam chytilo více dětí - ale měl to jen malý. Celé by to bylo na delší vyprávění, ale doufám, že tady mi už sestřička miminku, které má 24 hodin nedá do pusy dudlík ze země (to mi lezly oči z důlků). :O :?

In reply to by Beni

Ahoj,
omlouvam se, ale nemela jsem driv cas driv odepsat. Teda musim rict, ze je to vazde desny, ale hlavni je, ze se z toho dostal a podle fotecky je to kluk jako buk :o))
Ja jsem do "velky" porodnice nechtela, prijde mi, ze to tam je jak na bezicim pasu, zadnej osobni pristup.... Kdyz jsem sla do Neratovic, tak jsem si byla vedoma toho, ze kdyby prckovi neco bylo, tak by ho odvezli jinam, ale rikala jsem si, ze ta pravdepodobnost snad neni tak velka. Nastesti vsechno dobre dopadlo. Vsichni se tam o nas krasne starali. Byla jsem vazne prekvapena, takovej pristup jsem necekala ani v tech nejlepsich predstavach.
Mej se krasne a drzim palce, aby tentokrat probehlo vsechno hladce a bez komplikaci.
Rada

Dcera se mi narodila o 14 dní dřív, syna jsem 9 dní přenášela, byla jsem na vyvolání... Ale kontrakce jsou asi tak stejný, jen u toho vyvolání přijdou hned a jsou rychle za sebou... že by byly bolestivější, to bych neřekla... jen mají rychlejší nástup... tak jsem zvědavá, jak to bude tentokrát... :a:

ahojky, tak ja teda taky :-) je mela termin 8/3 a mala se narodila 26/2. byl to vyvolavany porod vzhledem k tomu, ze se jim nelibily ozvy. vecer jsem dostala injekci, rano nejake tablety a cipky, v 10 dopol. mi pichli vodu (mirne zakalena) a mala se narodila v 17.12. rika se, ze vyvolavany porod je kratsi a intenzivnejsi, tak u me to teda platilo. :00: :a:

Ahoj tak já teda přispěju svou troškou do mlýna :) První porod / 5 let / mi vyvolávali :00: no a hrůza trval 12 hodin a já právě měla kontrakce jen tak aby se neřeklo a nepravidelný. Drhé jsem rodila 3 dny po termínu ;) spontálně a super rychlovka 6 hodin , ale kontrakce jak prase silný ale pravidelný. Ten druhý porod fakt super takhle bych rodila třeba desetkrát :s: :s: :s: žádný léky kapačky klystýr no prostě nic. Nesnáším když do mě perou léky a nutěj tělo aby se chovalo jak nechce :00:

ahoj, ja rodila mesic dopredu, kvuli vysokemu tlaku a nedostatku plodovky mi porod vyvolavali. Nevim jak by bolelo rodit normalne, ale mela jsem dost sileny bolesti a omdlivala jsem jim tam. Zas to bylo rychly a malej je zdravej, a to stoji za kazdou bolest :-)

Já mám termín zitra - a nic tomu nenasvědčuje :r: První syn byl vyvolávaný prý na konci 42 TT, ale já jsem tvrdila, že má čas - a nakonec mi dali za pravdu. Tentokrát si ale nejsem jistá - ale termín by měl +- souhlasit a zatím nic (ani poslíčci). Jen v noci mám pocit, že to dostanu (ale to bylo už 4x a nic). Poradnu mám zítra, tak uvidím ....

Ahoj!!!!Já rodila prvního syna o 14 dní dřív a teď jsem rodila na termín.A jek se řiká,že druhej porod je lepší a méně bolestivý,tak to tak vůbec neni.Druhej porod byl 100x horší

In reply to by Marcelka83

tak ze všech holek tady rodilo jen pět????Tak trošku jinak,říká se že kluk je rychlejší a holčičky tam zůstají dýl.První mám chlapečka a šel dřív o devět dnů,tedˇ to bude zase chlapeček a nic.Osvědčilo se vám něco takového?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka