špatná cytologie a cicatridina

23.03.2016

Hezký den, prosím o radu, zkušenosti. Včera jsem dostala výsledek cytologie, na kterou chodím pravidelně, vždy jednou za rok. Nikdy nebylo nic špatně, ale tentokrát ano. Jsem z toho vynervovaná. Paní Dr. mi doporučila přípavek Cacatridinu a kountrolní testy za tři měsíce. Myslíte, že tento přípravek může pomoci, upravilo se to někomu po užívání? Reaguje cytologie jen na rekovinotvorné změny nebo i na nějaké záněty? Je možné, aby kontrolní testy vyšly dobře nebo mám čekat spíše zhoršení a konizaci?? Mám 38 a zrovna jsme se rozhodli, že zkusíme ještě jedno mimi:-( Jsem z toho hotová... Děkuji za napsání.

Kliknutím vložíte smajlíky:

taky jsem měla kdysi špatnou cyt., leky mi žádné nedoporučil, takže to nemůžu posoudit. ko byla za cca 1/2 roku, cyt. stále nic moc, tak jsem šla na konizaci. z histologie vylezlo, že to bylo poslední stádium před rakovinou. nicméně - při konizaci odstranili šptnou tkáň, 2 roky jsem chodila po 1/2 roce na kontroly, čípek byl ok. pak jsme si pořídili ještě jedno dítko....a problém nebyl. tak se zbytečně neboj. i kdyby další cyt. nedopadla dobře, tak to neznamrená, že je vše v pytli. mmch., na té konizaci jsem byla ve 33 letech, teď je mi 36 a máme 6t miminko....

In reply to by alinkac

jj, ta prevence je hodně důležitá, dá se tím hodně zachránit. při konizaci ti odstraní tu špatnou tkáň a je to zase OK. znám ženský, který na ní byly několikrát a jsou v pohodě. tak držím palce, ať ti to dobře dopadne.

vubec se neboj,moje 20 letá dcera měla špatnou cytologii asi 2 roky,pak najednou dobrý,i bez léku a ted má miminko,kámoška byla dokonce na nějakým seškrábnutí a pak měla ještě 2 děti.

Ahoj, já teď užívám také Cicatridinu kvůli horší cytologii. Určitě to neznamená, že máš rakovinotvorne změny na čípku. Když jsem čekala malou, měla jsem celé těhotenství špatný cipek a po porodu se vše spravilo. *smile* 

In reply to by Lucie27

Ahoj, tak si budeme držet pěsti, ať je to v normě. Mě přijde, že je to schválnost osudu...rozhodneme se pro mimi, už nejsme nejmladší, a ejhle...a to jsem si říkala, udělám si kolečko po doktorech, ať něco neřeším v těhu a buch ho...aby těhu vůbec bylo...ach jo! Díky, že jsi napsala!:a: 

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka