vši na miminu

14.08.2014

Ahoj. Syn donesl vši. Šel okamžitě dohola. Vše vypráno, já už je také chytla než jsme si všimli. Tak se denně češu, už třetí den nic nepozoruju že bych vyčesala, ale pořád myju Capissanem a čekám na druhou dávku diffusilu...ale co s ročním děckem? Nechci ji připravit o ty miminí chloupky. Nechci. První den jsem jí vyčesala 6 ks, od té doby češu 2-3x za den a nic, hnidy nevidím. Ona má totálně slaboučké a řídké vlásky, tak že by na to vši nenakladly hnidy? Nechci ji dohola kvůli své panice, neznáte přípravek na tyhle prcky?? Namazala bych ji olivovým olejem, mastnota je prý dusí...ale když nic nevidím, tak i to mi přijde zatím moc. Ale je teoreticky jediná, koho jsem nevymýtila...

Kliknutím vložíte smajlíky:

kup si v lékárně paranit - dělají různé verze, spreje, šampony, senzitiv variantu. nám se nejlíp osvědčil olej ve spreji. nevím, jak na miminka, ale určitě to je lepší než šampony na psy.
hlavně nezapomeň, že vši jsou strašný potvory - můžeš je vyčesat, ale už můžeš mít v hlavě hnidy - jednu dvě přehlídneš a za 14 dní to řešíš znovu a znovu a znovu.A nebo jedna zůstane na polštáři...
Naše žaba je tahala ze školy a jediný co opravdu zabralo bylo:
1. paranit (ten paranit zabije jak vši, tak hnidy) na hlavy všech členů domácnosti
2. než se první hlava umyje od paranitu, tak jsem nachystala jednu místnost - vysála, vytřela odstranila lůžkoviny, polštáře, deky, vyčistila veškerý čalounění - do takové místnosti mohli ti, kteří byli odvšivení...
3. vyčistila jsem zbytek domu - vysála, vytřela, vyprala oblečení, které měl kdokoliv během inkriminované době na sobě (co jsem nechtěla prát jsem odnesla a na minimálně na tři dny schovala - vši snad nevydrží déle než tři dny bez krve), v zimním období jsem automaticky vyprala bundy, čepice, šály, vyvěsila kabáty
4. do takto vyčištěného domu jsem vpustila zbytek rodiny...za týden jsem léčbu paranitem zpakovala u těch, kterým jsem vyčesala, byť jedinou, veš při prvním mytí. když se vši objevily i po týdnu zopakovala jsem všechny body znovu (stalo se jednou).

Tohle bylo to jediný, co mi na "odvšivení" zabralo. Stačila mi tato zkušenost 3x a dětem vyčesávám hlavy jakmile se vrátí z rizikového prostředí.

žabě jsem pak koupila v lékárně jakýsi preventivní sprej, který odpuzuje vši, ale působí snad 24 hodin...prostě každý ráno než šla do školy jsem jí nastříkala hlavu.

In reply to by Tesa

veš by neměla vydržet živá po 36 hodinách bez pití, a v teple to jde i rychleji (s ní z kopce). Mě už z toho snad psychicky lechtá hlava, nevím, jak cítím lechtání, jdu česat kovovým všivákem, a nic, vůbec nic, i když jedu pramínek po pramínku...a mimino taky nic. Je možný, že by tam ty potvory byly přesto, že je nevyčešu?? Od velkýho praní a odvšivení vůbec nic nevyčesávám, hnidy být uvolněný v polštářích nemůžou, ale paranoidně polštář aspoň otáčím, abych na něj nelehla za 12 hodin ale za 36... Je možný nic nevyčesat a mít je? A když už máš zkušenost, nevíš zda ten kovový všivák bere i hnidy?

In reply to by valkíra

hele mě svědí hlava jen se o vších začne mluvit :D mám z nich fakt hrůzu, živou vše jsem poprvé viděla před rokem...
jako je možný, že nevyčešeš všechny. doma to dělávám tak, že vyčešu hlavu, pak dám ten šampon a sem tam po tom taky ještě něco vyčešu, třeba jednu dvě. Hnidy vyčešeš horko těžko, ty jdou blbě stáhnout nehty z vlasů, takže všiváčkem pochybuju.
předpokládám, že na miminku bys je mohla vidět i normálně očima, přecejenom mají ty vlásky jemnější a ne tak zarostlý hlavičky.
třeba to máš už fakt jen psychickýho rázu (a nebo máš podrážděnou kůži na hlavě od neustálýho vyčesávání a mytí...) zkus vydržet týden a po týdnu vyčesat...když to bude OK tak odhaduju, že jste se toho zbavili ;)

In reply to by Tesa

asi jo. Všichni chlapi a chlapíci jsou dohola, mimino má řídký chlupy a nikdo na nich nic neviděl, a mě snad zabral hned poprvé ten Diffusil. Pak jsem teda 2x myla Capissanem, pořád fénovala vařícím fénem a žehlila, a asi jsem to už měla dávno ok. Protože živou veš jsem viděla jen na začátku. I tak jsem dala po týdnu Diffusil...tak to by bylo, aby něco zbylo...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka