Ukončení placení alimentů

26.04.2014

Holky nemáte prosím zkušenost jak postupovat když končí povinnost platit výživné? Manžel ma dceru z prvního manželství, v březnu ji bylo 18, ted bude končit školu, dál pokračovat nebude. Našli jsme na netu informaci, že nemuže přestat platit svévolne, musí o tom rozhonout soud. Kam to k soudu podat,v miste bydlište, nebo tam kde bydli byvala s dcerou, nebo soud který o placení vyživneho rozhodl? Jak to formulovat? Stačí to podat o prazdninách, nebo s ohledem na "čekací" lhuty radeji už dřív?

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by sycatko

Jakmile je na UP tak už povinost končí a to samé pokud bude dělat jen pokud pujde dále do školy tak povinost trvá.A podat to může u jakého koliv soudu a nejlepší je tam kdy má on sám trvalé bydliště A ONI SI TO ROZHODNOU SAMY KDE TO ODSOUDÍ.

In reply to by sycatko

Ale je to tak. Kamarádka má 24 a otec jí alimenty posílá pořád, školu má na rok přerušenou a je doma na rizikovém. Kvůli alimentům se nechtěla vdávat, říkala mi, že pak by jí otec už nic nemusel platit, páč by přešla ty vyživ. povinnost po svatbě z jejího otce na jejího manžela. Od státu navíc dostává jakési peníze za to, že je poloviční sirotek /nemá maminku).

In reply to by tajemstvi3

Píšeš že školu má na rok přerušenou, to je ale jiná situace, to je zřejme pořád vedena jako student. Já mluvím o situaci kdy je studium dokončeno.Jinak od kamošky je to pekně "vyčurane", opravdu pro vlastní díte vzor zodpovednosti!

In reply to by Zdenda3

Já osobně to třeba také nechápu a ani by mě takové kalkulování nenapadlo. No, ale každý jsme jiný a někdo prostě umí využívat zákon ve svůj prospěch a jiný ne (nebo o to ani nestojí). Každopádně v dnešní době je všechno možné a ani my bohužel nevíme, čeho se jednou dočkáme od našich vlastních dětí :-( .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka