Dotaz, pro ty co stavěli domek svépomoci??,

15.10.2013

Holky, chci se zeptat a vím, že to nebude úplně přesné, ale potřebují přibližný odhad, jaký podíl z celkové ceny RD činí hrubá stavba. Příklad hrubá stavba 1000000 ostatní 2000000 celková cena domu 3000000 hrubá stavba tvoří jednu třetinu, nechci po vás částku, díky moc:-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

My stavíme svépomocí. Manžel to staví skoro všechno sám. Pozemek jsme dostali. Bude to malý domek 4+1 (malé místnosti), z poloviny podsklepený místo domků na sekačky a kola, dílna, je tam dost malý pozemek a nechtěli jsme to zastavět domečkama), a s možností 2 malých podkrovních pokojů na půdě (ty budou ták za 10 let). Manžel dělá všechno sám, firma tam snad ani nebyla, jen beton, založení prvních řad na zdění a střecha. Na pozemku byl i starý včelím, který je jako stavební buňka. Máme 1700 na hypotéku. Proinvestováno je asi 500 z hypotéky a 400 z kapsy (od sepsání projektu). Máme hrubou a budou nám dávat okna. manžel pracuje ve stavebnictví tak sleduje různé slevy a různí známí mu dělají levněji. Tak snad se do 1700 vejdeme, nebude asi fasáda a dost věcí se bude dodělávat. My na stavbu moc nespěcháme, bydlíme u rodičů, kde neplatíme nájem, jen propálené energie, tak to můžeme dělat pomalu.

In reply to by jannaa

My také počítáme s tím, že budeme ze začátku bydlet jen v přízemí a až půjde malá do školy stihneme pokojíček a ložnici nahoře. Manžel dělá také vše sám, jen na založení první řady a položení panelu měl lidí a na krovy také, ale jelikož chceme podlahy, které sám neudělá, tak si i něco bohužel připlatíme, ale i tak ušetříme na udělání el. dřevě a hlavně materiálu tak doufám, že ten spodek zvládneme do těch 700, ale vem si jen kuchyň, tu sám neudělá:-( My relativně také nespěcháme bydlíme ve svém bytě s min. náklady, ale jen 40m2 no jednou na to budeme vzpomínat snad v dobrém:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky