škola, maturita

17.09.2013

Holky, vím že to sem absolutně vubec nepatří,ale chtěla bych radu nebo nevím třeba se tu vyskytuje někdo kdo má stejnej problém.. V roce 2011 jsem maturovala, bohužel jsem maturitu ani na třetí pokus nezvládla z matematiky. A ted jsem si chtela nejak maturitu dodelat když jsem doma s maličkým. Ale nikde na nástavbu mě nevezmou, páč tam chtějí vyučák.. a tak jako fakt nevím. Nevíte někdo jaký jsou možnosti, Krom teda toho že bych každej den chodila do školy.. Třeba nějak dálkově nebo něco takovýho?.Kdyžtak děkuji za odpovědi

Kliknutím vložíte smajlíky:

hm za nás to taky bejvalo tak,že když neuděláš,tak musíš celý roční,ale normálně se zapíšeš a jedeš. dálkově nebo tak asi po domluvě třeba s ředitelkou. hlavně bez matiky ;)

Ahoj, zkusím to někde dohledat pro tvůj případ, kdy máš za sebou všechny tři pokusy. Zkus zjistit dotazem na tvou střední školu, zda vy šlo např. opakovat ročník, nebo zda by tě zapsali jakože znovu, ale po dohodě uznali předchozí studium. Ta legislativa se mění, fakt nevím přesně, jak je to teď. Každopádně pokud chceš získat maturitu i jinde, stále existují možnosti individuálního plánu. Víš jak, je to vždy o vstřícnosti těch kantorů, v rámci možností se dá nalézt cesta vždy :) Můžu se zeptat, o jakou střřední školu šlo (nemyslím konkrétně, spíš typ)?

In reply to by Makvína

by jsi hodná :)SOŠ a SOU Lanškroun,.. obor kosmetička. Když jsme hned po neudělání maturity ptala ředitele školy, zda bych mohla znova nastoupit do 4. ročníku, podíval se na mě a řekl mi jestli si z něho nedělám srandu. Takže jako přístup taky docela na houby.

In reply to by Makvína

já vim,to jen tak řečnicky,větší nesmysl už nikdo vymyslet nemohl.bych zrušila maturitu na učňáku a je to,jako kdysi.buď umim jazyky a matiku a jdu na školu,nebo chci dělat řemeslo a je jasný,že se asi matikou živit nebudu... no jo..pak leda soukromou.známá študovala soukromou školu,kosmetika-manikůra,a dala to skoro na 1,prostě dáš prachy,tak oni ti maturitu..a to fakt neví jak se řekne ahoj anglicky.

In reply to by umpopo

jj, státní maturity byly, jsou a budou v této podobě jeden velký omyl :00: Tato zkouška naprosto ztrácí svou úroveň tam kde by ji mít měla - jaký má smysl, aby gymnazista maturoval z úloh, na které postačuje učivo základní školy? No a na druhé straně, proč z matematiky mají maturovat ti, kteří se vlastně vyučili v nějakém oboru? Jsem matikářka na základce, hodně se motám kolem didaktiky a vzdělávání učitelů, ale neznám nikoho, kdo by této podobě státních maturit fandil :?

Ahoj, napadá mě jenom nastoupit v tvý bývalý škole do maturitního ročníku (od září) a maturovat na jaře, protože když jsi nedala 3 pokusy, tak už podle mě musíš opakovat ročník. Denně by jsi tam asi nemusela, stačí zažádat o individuální studijní plán a domluvit se s každým učitelem.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka