styk otce s dítětem

12.08.2013

Zajímalo by mě jak byste řešili situaci kdy otec má mít syna každých 14 dní od pátku do neděle a vždy když přijede tak pláče že se mu stýská po tatínkovi(to bych ještě chápala)ale teď naposledy jeho hysterický pláč trval skoro 2 hodiny (nechtěl za námi ani jít do obýváku a šel rovnou do pokojíčku)až z toho usnul a to přes den už nespává už tři roky.Mám přítele,syna má rád, věnuje se mu více než manžel když jsme ještě byli spolu, není mezi nimi problém ale jakmile se vrátí od tatínka tak je smutný,nechce s námi moc komunikovat a přítel je z toho pochopitelně taky rozladěný že vše co si s ním vybuduje během těch 14 dní je během víkendu stráveném s tatínkem smazáno a já se točím v bludném kruhu.Na jedné straně otec syna který ho chce vídat(syn ho také-kéž by nechtěl)ale sám se o něj nepostará,vždy s ním jede k bratrovi a jeho manželece a tam je o ně postaráno ale kdyby mu měl vařit atd. sám tak nevím a na druhé straně přítel který chce ať nějak zakročím že takhle žít nechce aby byl vždy ten třetí který se hodí jen někdy. Myslela jsem že utvoříme rodinu ale je to těžké.Nechci vidět syna v takovém stavu v jakém se vrací,k manželovi se nevrátím,to nikdy,když nás měl nevážil si toho a byl věčně pryč jen ne doma a teď najednou si bude hrát na otce roku,každý večer v hospodě....Přítel je opak,je s námi rád a pořád co to jen jde ale tahle nás pořád rozděluje. Hlavně bych hctěla aby mi ten můj chlapeček neplakal ale ideální řešení asi není že.Nechci brát otce synovi ale taky nechco zae podřizovat život manželovi(teprve se rozvádíme)to by ten odchod od něj neměl smysl...Budu vděčná za každou zkušenost.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Rozumím Ti, já to mám úplně stejně. Býv. přítel, co si hraje na super taťku, vezme si ho na den, na dva ke své mamce, sám by se o něho nikdy nepostaral, hodí ho matce na krk s vařením a vším ostatním a jen si slízne smetanu, jak píšeš. Jo, chová se k němu hezky, to jo, ale když byl s náma, pořád od nás utíkal, dopisoval si s cizíma ženskýma, bylo to hrozný soužití. Na dovolený s náma nechtěl, silvestra s náma nechtěl trávit, vánoce s vypětím všech sil a dnes s ním jezdí po čertech ďáblech, no nestačím se divit, jak se změnil. No jak říká má sestra-asi to nechtěl dělat s tebou.. No jo, co nadělám. Jen mi to prostě přijde směšný jak teď dělá všechno to, co já po něm tenkrát chtěla. Jak píšeš ty-neustále se mnou přes malýho manipuluje, já dělám kravku, se vším souhlasím, ve všem vyjdu vstříc, protože s ním nechci mít žádný problémy. Dokáže být i pěkně hnusnej. Takže já všechno jen tak nezúčastněně pozoruju / naštěstí ještě nemám přítele, kterýmu by to mohlo vadit (, to nevím, jak bych reagovala..a modlím se, aby trochu malej odrostl a už si chodil k taťkovi sám a mě z toho všeho vynechali...neboj, bude líp, zažila jsem si to bohužel i s dcerou z prvního manželství..vždycky seděla po návratu za oknem a šíleně řvala, že chce tatínka, mě to rvalo srdce..:-( Dnes si na něho skoro nevzpomene, to jsou prostě děti. U tatínka je míň, tak je holt vzácnější, vy musíte zvládat tu běžnou péči, nákupy, vaření, úklid, takže bohužel...:-( Neboj, jak píšu-bude líp, jen vydržte. Pokud bude přítel prudit, tak mu řekni, ať tě tím nestresuje, že jsi sama z toho špatná, ať se zklidní, nebo ho vyměníš.. :s: pa..

Ahoj, tak mě teda přijde že jediný kdo ma problém jé tvuj přítel a vyžaduje po tobě aby jsi to řešila. Jenže tvuj přítel má být už dospělý ale chová se jak malé děcko. Neumí respektovat že syn má svého otce a evidentně s nim má dobrý vztah a na to žárli. evidentně vás chce mít oba takovou tou dětskou sobeckou láskou aby jste byli jen jeho ale tak to nefunguje. Buď rada že tvuj syn má otce který o něj má zájem protože otce máme všichni jenom jednoho v životě a otce má na celý život ale na jak dlouho bude mít přítele? a dalšího přítele?...přítel opravdu vždy bude ten druhy protože táta jé jen jeden at je jakýkoliv. a neměla aby jsi ho hanit protože tvuj syn je z poloviny svůj táta a když nebudeš mít rada jeho tátu , nebudeš mít rada celého svého syna...měla by jsi promluvit s přítelem ale nevidím v tom moc nadejde, vypadá že je vážně ještě nedospěly:-(:-(:-(

In reply to by Pitrinka

nemusíš ho mít rada ale musis ho přijmout. Je součástí synova života a tím pádem i tvého a pokud se k němu budeš stavět že je nepřijatelný tak časem začne mít syn problémy. jak by se mohl mít rád když je složený z tebe a svého otce a doma by cítil že otec je nepřijatelný? je to těžké ale to je zodpovědnost nás matek když si uděláme dítě. Tak hodně štěstí a ať jste si s otcem syna udělali cokoliv, to je minulost-váš partnersky vztah skončil, ale váš rodičovský vztah neskončí nikdy tak je rouše ho přijmout s respektem. pro tvého syna je to otec a vždycky bude i kdyby tvuj přítel byl sebedokonalejsi a tak to má být.

Ahoj,ja bych tomu dala cas. Nevim kolik je malemu,ale je to dite a ver,ze sam kolikrat nevi co chce. Vidim to u pritelovych deti,kdyz si je bere a u dcerky,kdyz jezdi za svym tatou. Strasne moc zalezi,jak spolu vychazite vy dva (ty a byv. manzel), pokud v pohode a dokazete se domluvit, nehazete na sebe spinu pred detma,tak malemu usnadnujete odchody a prichody k tomu druhemu,ale pokud je tomu jinak,tak trpi a vzdycky bude trpet nejvic to dite. Pritel by mel byt dospeli a divat se na to jinak. Chapu,ze mu asi neni nejlip,ale prave naopak by mel mit rozum.

In reply to by 1slunicko1

Ono je to těžké přítel tvrdí že to jak se chová po návratu už jednou zažil se svými dětmi,že bývalá je naváděla a nevím co všechno a on tvrdí že to samé se děje se synem jen já to prý nevidím.V žádném případě nechci hájit manžela,kdyby se už neozval byla bych ráda,nemáme mezi sebou spory,docela se dohodneme,někdy je to horší ale nikdy se nepřehadujeme před synem.Syn má 5 let.já jen vím že přítel se snaží jak může ale všechnu smetanu nakonec slízne tatínek a po návratu od něj se před přítelem a i přede mnou syn schovává v pokojíčku.Když jsem ještě byla s manželem tak ho syn viděl sice denně ale to třeba jen na půl hodiny,někdy s námi pobyl a večery trávil v hospodě(nechodil opilí ale sedět tam denně musel a když se on vracel já šla spá a nebo už spala) a my každý den u mých rodičů abych nebyla věčně sama a když se mě syn večer ptal kde je tatínek tak jsem si musela vymýšlet a jak já bych bývala ráda řekla pravdu ale to jse tomu mýmu chlapečkovi nemohla udělat takže tatínek byl ten hodný,milující avšak pravda je někde plně jinde.Neříkám že ho nemá rád ale prostě s náma nedokázal být,dusilo ho to a já už se dnes na něj nechci ani podívat a on mi pořád bude diktovat a řídit život prostřednictvím syna,pořád tu je s námi a já už nechci.Je toho tolik co mu nikdy nezapomenu.Pořád jsem to já co ustupuje hledá kompromisy aby ho Petřík viděl když ho má rád ale jsem si jistá že on by tonikdy pro mě neudělal,jsem hodný hlupák.

Zkušenost nemám, ale vidím to logicky-přítel je hlava rodiny se všemi starostmi, kdežto tatínek ty víkendy může fungovat na 200%, když nemusí vařit a nemá v ty dny jiné povinnosti (jak píšeš, jezdí s malým jinam)... Určitě bych nijak nezakročovala... Nemá to smysl-mohla bys ztratit oba-přítele i syna. Nechala bych tomu čas, event. se zkusila poradit s dětskou psycholožkou, jak malému ulehčit návrat po víkendu od tatínka.

In reply to by Paulette

Ono jde o to že přítel se už na to nehodlá dívat v jakém stavu se vždy vrací - tvrdí že mu něco navykládá(když se syna zeptám co dělali atd. tak mi řekne že je to tajný že mi to nemůže říct-to říkává i doma ale jak já můžu vědět co mu říká).Třeba mu řekne zdánlivě obyčejnou věc jako že mu se bude stýskat a on mi pak doma pláče že se tatínkovi bude stýskat a nemůžu mu to vysvětlit.Přítel tvrdí že ho zmanipulovává(má taky děti z předchozího vztahu a ví jak to vypadá)a že jen já to nevidím a dopustím aby s náma takhle mával a že mám zakročit že v tomhle nebude žít,hrát pořád druhé housle a manžel si zase bude dělat co chce tak jak to dělal vždycky.já fakt nevím...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka