Atopický ekzém

07.02.2013

Ahojky maminky,
včera jsem se dozvěděla že Vojtíšek má atopický ekzém. Chtěla jsem Vás poprosit o jakékoliv rady do života s touto nemocí,najde se tady některá z Vás? Předem děkuji za rady.

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky,náš malý má taky atopický exém,na pusině,má to od malého miminka kdy to měl fakt škaredé,mokvavé strupy,čím víc jsme to promazávaly na radu dr mastným tím se to zhoršovalo...na kožním nám řekli že do roka to bud zmizí nebo se to přesune jinam na tělo a tak když pusinu má dobrou,má to na nožkách nebo na rukách,dr nám předepsala různé mastičky,celkem smradlavé no a malému se to samozřejmě na tváři nelíbilo tak si to okamžitě setřel,stejně to moc nepomáhalo...moje máti se zajímá o přírodní věci a tak nám koupila úžasný krém,sice stojí kolem 900,ale už ho máme skoro půl roku a pořád je ho dost a hrozně nám pomohl,krásně se vstřebá a krásně se to zahojí...kdyby ti nepomohla ta lipobase zkus tenhle,má samé přírodní oleje..je to od janssen cosmetics,essential...držím palce

In reply to by verča 2

na mokvavý se nemaže nic, to se musí dávat obklady a spreje..reakce na kožnim je fakt divná, jo přesune se to vždycky :) mastiček je hodně, ty smradlavý jsou většinou z dehtu a mají specif.aplikaci. Je dobře,že vám krém pomohl,ale obecně se nic přírodního dávat nemá, většině to zhorší.|Teda ne čisté oleje,ale silice,výtažky a tak. Těžký ekzematici hlavně přechází časem až v astma a dál a přírodní preparáty fungují jako kříženci pylů,teda zase zánět.

In reply to by umpopo

mokvavý se musí mazat,protože se mu z toho dělaly strupy a tvářičky měl horké a věčně si to jen škrábal...dávala jsem an vysušení heřmánek obklad ale jak říkám,měl to napnuté,jeden velký strup špatně spával a jen tohle nám pomáhá tak ze své zkušenosti předávám dál a třeba i někomu jinému pomůže...

já teda doporučuju ignorovat nepodložený rady,mohlo to pomoci,ale asi na jinym základu, mohlo to bejt náhoda atd. Atopický exem má jasně stanovený pravidla,léčbu atd a takový to že jedna mast pomůže někomu,jinýmu ne...záleží na stavu,akutnosti,kvalitě přípravku aplikaci atd.V ČR je jen jedna mast,která opravdu pomáhá. Ostatní jen promazávají, to je ale taky důležitý, 50%úspěchu.Jen ty ostatní vydrží 1hodinu až např.6hodin na kůži, proto někomu pomůže to a někomu to. Dál jídlo,okolní alergeny, dočteš se toho hromady. Základ je dodržovat toho co nejvíc,mazat a udržovat to na uzdě. Dětem to do 4 let zmizí v 70% Jen aby se to nerozjelo v horší díky laxnosti.Pak pomůžou nějaký potravinový doplňky. Atopáku zdar. Laik-profesionál :one:

In reply to by Claire77

jediná Lipobase repair funguje na principu obnovy poškozený pokožky do hloubky ať už někomu vyhovuje nebo ne. Hlubší vrstva kůže si z ní bere potřebnej "materiál" až po 12 hodin.takže na akutní stádium je jediná. a většinou stačí 1x denně. Ostatní jen tvoří film po povrchu. Mezi kvalitní tohohle typu je třeba Lipicar baume ap.tim lze promazávat při klidnym stavu. jinak se promazává několikrát denně, min.3x.ale to známe,co?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jasně.... kortikoidy...to je už konečná,ale když neni zbytí...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no samotná lipobase je hlavně uplně něco jinýho, dává se do promazávacích krémů, třeba na předpis když to neni akutní je dobrý si napsat z ní,kalciový vody a sluneč.oleje promazávadlo. jestli to ale nemáte v akutní formě,jenom suchou kůži,tak stačí promazávat jinym.hlavně ale často.jinak tuhle stačí třeba na noc jednou, je to mastný a blbě se to roztírá.

vlevo nahoře máš vševědoucí vyhledávací okénko.. doporučuju, bez sebemenšího náznaku ironie, ho používat.

tolik bys toho nenasbírala za tejden dotazování.. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky