Nezaměstnaná pár dní mezi výpovědí a nástupem do nové práce

11.01.2013

Ahojky,tak už se mi to blíží,moje miminko brzy oslaví třetí narozeniny :s: Ale....volal mi ředitel ze současné práce,kde jsem mimochodem zaměstnaná 12 let a řekl mi,jestli se nechci ohlídnout po jiné práci teď když mám malé dítě,že nebudu mít čas dělat víkendy a budu s ním pořád marodit a to oni nepotřebují,tak jsem si našla práci novou,kde mám nastoupit 1.2. ,ale mateřská mi končí 18.1.
Co těch cca deset dní mezi,když dám výpověď dohodou k 19.1? Nahlásit se na pracák,nebo zajít na VZP a zaplatit si sama pojištění,nebo dát výpověď až ke konci měsíce a jít na těch pár dní marodit??
Nastoupit na těch pár dní zpátky nechci,akorát by mi to dali všichni sežrat,když by věděli,že jdu pryč a dát na poslední chvíli výpověď až koncem měsíce se bojím,aby nedělal ředitel problémy,když už mám tu druhou práci jistou.
Děkuji za rady :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

já tohle měla taky a nikde jsem nic nehlásila :n: ve staré práci to máš placené celý měsíc bez ohledu na to kdy končíš a v té nové to samé..jako radši si tam zavolej,ale mě to takhle řekli.

Já něco podobného řešila v říjnu. K 17.10. jsem dostala výpověď pro nadbytečnost. Hned 18.10 jsem se šla přihlásit na pracák - to jsem ještě netušila, že si najdu tak rychle novou práci. Od 7.11. mám podepsanou smlouvu s novým zaměstnavatelem. Na pracáku jsem tedy byla přihlášena 20 dní. I za tuto dobu mám nárok na poměrnou část podpory - takže proč nechávat státu peníze, když na ně mám nárok.

In reply to by Štěpula

To se mi nechce,jde o nějakých osm dní,když nepočítám víkendy a on by mi pak dělal akorát problémy a to se bojím,abych nepřišla o tu novou práci,kdyby mi nepodepsal dohodu,ale dal dvouměsíčku,tak bych byla v háji :(

manžel to teď řešil (nebyl teda na rodičáku, ale ve staré práci), na pracák jen zavolej, stejně tak na pojišťovnu a řekni jim, co a jak a nebudeš se muset ani registrovat a odhlašovat, je to míň jak měsíc, měla bys to mít hrazené z rodičáku

In reply to by Sandie85

No to je také jednání :(
Ale všechno zlý je k něčemu dobrý,nová práce je lepší,peníze i pracovní doba,náplň práce a snad i kolektiv a nadřízení,těším se a snad mi nebude součsný ředitel dělat problémy. Děkuji za radu,v pondělí tam zavolám :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky