zkrácený čípek a přístupy různých lékařů

06.01.2013

Dobrý den všem,
chci se zeptat, kdo jste měla či máte v těhotenství zkrácený čípek, od kolika mm vás dr. poslal/a ležet? Vím, že se to určitě liší případ od případu a nedá se to zobecňovat, jen by mě to tak pro srovnání zajímalo, protože mi připadá, že k tomu každý lékař přistupuje jinak. Já jsem teď 25tt, čípek mám 35mm a mám mít klidový režim a polehávat. U prvního syna, když jsem měla čípek 28mm už jsem musela ležet celý den s podloženou pánví (zhruba v 7.-8.měsíci) Děkuji předem za vaše příspěvky :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky ten cipek se znaci jak?cs je neco jinyho?ja mam v prukazce cs 0 a v poznamkach mam od 15tt napsany neco 2cm,to neco vypada jak čí,nejde to vylustit.sem ted ve 22tt to by mi snad dr neco rek ne?ted mam docela strach.

In reply to by luciekres

CS0 to určitě čípek není ,taky je otázka jestli ti ten čípek měřil ?? to se měří vnitřním ultrazvukem ,kdybys ho měla 2 cm tak to by ti určitě něco řekl ,to bude něco jiného ,já to tam mám napsaní jako dlouhý slovo ceric.... dál to nepřečtu ;) neměj strach ,mě ho dr kontrolovala jen když jsme si stěžovala že mě bolí břicho .......a kdy jdeš na kontrolu ?

In reply to by Dana Medková

aha tak to by mě teda zajímalo co to tea je ty 2cm nebo co to tam naškrábal..vnitřní ulz mi totiž nedělal, byla jsem na kontrole před týdnem, na další jdu za tři týdny..takžeteda asi v poho jo. a kdy mi to začne měřit ten čípek???se divim že mi ho teda neměřil :-O dělal mi jen velkej ulz přes břicho a šahal do mě rpsty a tot vše.

In reply to by luciekres

mě ho dr měřila na základě toho že jsme si stěžovala že mě bolí dost břicho a taky jsme měla riziko potratu ,tak to asi víc kontrolovala,minulá dr mě neměřila ani jednou ,jen taky kontrolovala pohmatem stav čípku ,oni to tím pohmatem taky poznají jestli se něco děje ,tak neměj strach :)

In reply to by luciekres

Já teda nevím, jak se to značí v průkazce, mně to dr. vždycky přímo řekne. Připadá mi, že můj dr. všeobecně dost straší, nebo spíš je opatrnej. Kdybys měla čípek 0, tak by ti něco určitě řekli, to asi byl nějaký jiný údaj, kdyžtak se příště rovnou zeptej, kolik ho máš.

ahoj já měla kolem toho 25-28tt čípek 39mm a dr říkala že je vše v pořádku ,tak myslím že to máš dobrý :-) kamarádka ho má kolem tohodle týdne 25 mm a to už má klidový režim ,nemusí ležet celý den ,ale nesmí nic tahat,ale je doma a užívá utrogestan,říkala že by to tak mělo vydržet do 32tt pak už by to nebyl takový problém a zkrátit se může .....ale opatrnosti není nikdy dost ;) :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka