noční kojení 3měsíční mimi

02.01.2013

Ahoj holky,
mám dotaz ohledně nočního kojení. Máme tříměsíční miminko, a to ještě tak 2-3 týdny zpátky krásně v noci spinkalo, napapala se okolo 7 a pak vydržela spát třeba až do 4 do rána. To se zhruba před těmi 3 týdny změnilo, a v noci kojím do tři hodiny, někdy i častěji. Tak jsem se chtěla zeptat, jak je to u vás. Holčičce jsou 3měsíce a 10 dní. Nejdřív jsem myslela, že je to spurtík, ale ten prý během týdne odezní, takže nevím, jestli si třeba jen malá nezvykla se tím kojením konejšit, protože někdy pije méně, a někdy zase saje docela dlouho. Nebo je zatím malinká, a nemám to řešit? Mám ještě starší holčičku, a u té si pamatuju, že jsme nakojily před spaním, a pak až po půlnoci..ale je mi jasný, že každý mimčo je jiný :q:
Díky za každý názor,
:one: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak já mám přesně starou holčičku a v noci se mi budí co 1-1,5 a když se zadaří tak vydrží i 2hspát.Takže já než usnu, tak zase vstávám. :s: Ale musíme to vydržet, zkoušela jsem jí dávat UM,ale nechce flašenu, neví co stím.Takže vydržet. :one:

In reply to by Brčule

Ježiš, nestraš, že by se mi mohla budit ještě častěji než teď :) já si právě říkám, že pokud by se začala budit i méně než za ty tři hodinky, tak to asi začnu nějak řešit, protože přes den kojíme co tři hodinky, a je naprosto v klidu a spokojená, naopak když musím nakojit o něco dřív (třeba když jdeme pro starší do školky), tak pak hodně ublinkává.. :dance: :one:

neřešila byhc to...je ještě malinké tak to neřeš a koj jak často chce...moje malá se budila od samého začátku až do půlroka co 2-3h na kojo...pak sme začli s příkrmama a kašema a spala od půlroka už celou noc max se 1x vzbudila.

In reply to by luciekres

No u nás to bylo právě tak, že ještě nedávno spinkala v noci nádherně, a vstávala mi fakt nejdřví ve 4 na kojení, ale spíš až po páté a to byla paráda. Tím spíš mě to překvapilo, že najednou nastal takovýhle obrat. Ale nedá se asi vážně nic dělat, na flašku a UM jí zvykat nechci, tak holt nezbývá než vydržet až začneme s příkrmy..na první celou prospanou noc se vážně těším :one: :€s€:

teď bych to rozhodně taky neřešila :D
až bude mít 4 měsíce, tak můžeš zkusit dát na noc kašičku (ideálně Sinlac - je zcela hypoalergenní) - začíná se jen pár lžičkami...
když kaše na noc nepomůže, tak se nebudí hlady, ale zvykem...

In reply to by Kytiii

Ok, díky :one: mě to spíš překvapilo, vzhledem k tomu, že dřív jsme kojili v noci fakt minimálně, a já jsem si pochvalovala, že mám takový hodný miminečko :s: a ejhle, najednou je všechno jinak.. pak vyzkouším tu kašičku. A jak je to s příkrmy, vážně se teď u kojených dětí zařazují už také od ukonč.4 měsíce? Vím, že jsi tedy expert přes kojení a vše okolo, tak proto se ptám :one:

In reply to by Agnesa

já toho zastáncem opravdu nejsem... podle mě, pokud dítě prospívá, je spokojené a nevyžaduje víc jak 10 kojení za 24 hodin, tak příkrmy nepotřebuje...
v tomhle se řiď svým rozumem, sama znáš své dítě nejlépe... pokud začnete s kašičkou, tak do půl roka nezaváděj žádné jiné příkrmy... a pak klasicky jeden příkrm co měsíc... na 6 zeleninu (první týden jednodruhová, druhý týden dvoudruhová, třetí týden s masem), na 7 měsících ovocná svačinka, na 8 měsících jogurtová svačinka, na 9 snídaně...

In reply to by Kytiii

Já toho taky nejsem zastáncem, navíc ani náš pediatr ne, taky tvrdí, že je to moc brzo.. takže já to taky nebudu hrotit, a začnu normálně v 6ti měsících, jako u první holčinky. S tou kaší uvidím, pokud se mi začne budit dřív, než za 3 hodinky, tak s ní začneme, protože to už se mi zdá fakt extrém, protože přes den kojím co 3 hodiny, a je naprosto v pohodě a spokojená.
Díky moc! :one:

ahojky to bude jistě spurtík ,u nás teda trval dýl a hlavně si mrně zvyklo,že pije častěji a víc,je to malá tasemnice :D já jsem nechala Eli vypít obě prsa když měla zájem a bylo po problému. může už mít větší nároky co se týče příjmu :) momentálně jedeme na půlročním spurtíku v kombinaci s úžasnou spoluprací během růstu zoubků,žádný se neprořeže ,ale paseku dělají. taky krásně spala od 18 do 2h a pak do 8 a včil... ji mám pomalu furt u kozy :D no nevadí,kojím ve spánku,přiložím cucne,spí se mnou ;) :a:

In reply to by ZuzaneckaOVA

No to bude ono, nejdřív to byl určitě spurtík, protože jsme i řešili nějaký problémy s kojením během dne, a tím si asi zvykla, že je docela příjemný se v noci přisát, a teď se budí a prso si prostě žádá.. akorát se ješě divím tomu, že se budí fakt s řevem, dřív si tak kňourla, anebo se v postýlce tak dlouho převalovala, až mě to vzbudilo a kojili jsme. Teď se probudí a řičí, nejdřív jsem myslela, že má bolení, tak jsem hladila bříško, někdy to zabralo a usnula, ale teď většinou řičí až jí prostě to prso dám.. taky kojím ve spánku, taky u toho usínám :) odříhnout tím pádem nedávám, ale to snad neva, nevím..
Díky :one:

nočnéí kojení bych rozhodně neřešila do zavedení příkrmů.Jelikož si nikdy nemůžeš být jistá,že opravdu nepláče z hladu.Až pak sní 250 ml kaše před spaním,tak ti bude jasné,že v deset nemůže řvát hlady :) ale takhle to zjistíš těžko... Tím jak roste,tak má větší energetické nároky,je proto možné,že bude chtít pít častěji... Prvního jsem kojila kolem pátého měsíce i co 1,5 hodiny v noci,s příkrmem si to posunul na 3-4 hodiny pauzu.Mladšímu jsou teď necelé tři měsíce a kojím jak kdy-někdy po dvou hodinách,jindy vydrží i 4-5 hodin bez kojení,je to hodně individuální.

In reply to by lucininenka

Jj, já jsem si právě říkala, že zezačátku fakt jenom spala a papala, takže energie tolik nevydala. Ale teď je už pěkně čilá, takže má větší výdej a tudíž i příjem.. holt to nebudu řešit, a počkám, co s tím teda udělají příkrmy. Každopádně díky moc :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky