Nemocenská při mateřské ale pracuji při ní...

22.11.2012

Ahoj holky,prosím Vás jsem do Března na mateřské ale už 8 měsícu pracuji u svého zaměstnavatele jako před mateřskou.Ted marodím s angínou a nějak a nějak mi nikdo nedokáže pořádně v práci říct jak to je s neschopenkou.Jestli mi to normálně platí a nebo jestli mi platí jen mateřská..Nemáte s tím nějaká zkušenost?Děkuji za rady Zuzka

Kliknutím vložíte smajlíky:

No vidíte, to jsem nevěděla, že má člověk nárok na nemocenskou, když je na rodičáku. Už jsem zas o něco chytřejší. Je to dobré vědět. Ale docela mě to i překvapuje v našem státě.

In reply to by LPamela

Pokud čerpáš rodičovskou dovolenou, tak samozřejmě nemocenskou nepobíráš. Ale pokud pobíráš rodičovský příspěvek a nemáš rodičovskou dovolenou (chodíš do práce), tak v době nemoci normálně dostáváš nemocenskou jako kterýkoliv jiný zaměstnanec a k tomu rodičovský příspěvek - ten nesouvisí s rodičovskou dovolenou.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj,napsala jsem to blbě,pobírám rodičák..Dr mi vystavil normálně neschopenku tak jsem jí právě nesla do práce a oni nevěděli.Tak dekuji za rady

Určitě už na mateřské nejsi. Osm měsíců? Asi pobíráš rodičovský příspěvek a nejsi na rodičovské dovolené. A pak máš samozřejmě nárok na nemocenskou.

Já bych řekla, že na nemocenskou nárok není, pokud se pobírá mateřská či rodičák. Ale na 100% si jistá nejsem.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka