Správné odnaučování od plenek..

20.11.2012

Ahoj maminky :a: . Náš Domča bude mít za pár dní 2 roky a začal mi hlásit,že se počůral,nebo pokakal.Buď si sáhne na pindíse,nebo na zadeček.Tááák jsem se rozhodla,že začneme učit na nočník.Jenže!Ono to není tak jednoduchý koukám :///: . Na nočník nechce a na záchod taky ne :? .Tak jsme začali tím,že jsem vytáhla zásobu boxerek,slipečků,což se mi moc dávat nechce,ale na tu chvíli..a taky jsem na učení přidala kraťásky,které jsou na nošení ven,ale jsou jen lehké bavlněné..Začali jsme dnešním dnem! Prosím zkušené maminky,které by mi mohly poradit jak dál :///: .Když mi Domča ohlásí,že se počůral,tak mu hned řeknu,že se to dělá do nočníku,na ten si ale sednout nechce :00: .Tak převlíkám,převlíkám a zase převlíkám :).A další otázka na Vás maminky je...kdy začít chodit ven také bez plínky :? . Děkuji Vám za rady a zkušenosti,kterými se ráda budu řídit :dance: Pěkný den! :€s€:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky,všem co jste napsali tak moc díky!No to víte já myslela,že mu vezmu dnes plínky a zítra bude chodit na nočník :///: .No dobře tak nééé..Ale! Domča se vyčůrá,pokaká,hlásí mi to,ale nevadí mu být v tom mokrém.Ráno když vstaneme,tak mu ještě noční plínku nechám,protože většinou kaká.Pak nechce se převléknout řve jak tur,když mu říkám sundáme plínku a vykoupeme :00: .Koupání jsem teda ráno odbourala a "odhovňuju" ubrouskama,ale i tak scéna i když menší.Prostě mu nevadí,že je "zahovněnej" :?

tak my začly s první dcerou s odnaučováním plínek v 1,5 roce a to teda neústupně.. bylo to zrovna v létě, takže byla celej den bez plínek, počůravala se, hovínka padala z nohavic, ale samotné ji to vadilo, takže po týdenním intenzivním odnaučování se už ani jednou nepočůrala a nepokakala.. vždy, když jsem ji posadila na nočník, a ona se vyčůrala, tak jsme ji všichni, kdo byli kolem zatleskali.. ona z toho měla hroznou radost...Je pravda, že to bylo léto.. ted to máte horší.. my dokonce jezdili i autem už bez plín, dala jsem ji tam plínku pod zadek, ale pod tu přebalovací podložku, kdyby náhodou, ale ona si vždy řekla.. teda spíš zaknučela..:-)ale prostě se nebát jít do toho po hlavě a intenzivně.. určitě to zvládnete!!!!!!!

In reply to by AkneL

pár nehod ještě pak samozřejmě bylo, ale po tom týdnu si už začala říkat.. knouraním a chytáním se za pipinu.. a čůrala snad každých 15 minut.. byla jak značkovací pes.. a na noc jsme pak začly o rok později.. to jsme po jedné oslavě ji zapomněli dát plínku na noc a ona se nepočůrala..:-) tak jsme to začli zkoušet a plínku už vůbec nedali...také bylo pár nehod, ale jí prostě ty počůrané věcí vadí, takže jí to budilo.. Od kámošky syn spával skoro do 4 let s plínou.. normálně se totiž v noci počůral a vůbec ho to nevzbudilo...

jejda tak to neporadím malá sice taky nechtěla sedat na nočník ale prostě dycky sem ji ukecala že tam musí tak šla :-) kamarádky syn nočník taky nensášel ani zcáhod takže byl na plínkách do tří let :00: musíš ho nějak donutit na ten nočník nějak uplatit já sem taky uplácela už ani envím čím ale něco jsme slibovala t vím jinak by na něj taky nesedla...naučila se to do dvou měsíců chodit na nočník takže v 18 měsícíczh byla bez plíny na den a ven sem plínu dávala ještě celou zimu, tzn že skoro do 2,5let...pořád sem se bála že bysme to na záchod v obchodáku nestihli...venku to bylo v pohodě před barákem to sme ju klidně plínku nedala ale když sme někam jeli nebo nakupovat tak to joo to musela mít.

Tak naše malá měla v lednu 2 roy. Nočník odmítala, nic nezabíralo, absolutně nic :n: . Když jsem plenu sebrala, počůrala se a za pár dní jí začalo vadit to mokro, tak rovnou když jsem jí plínku sundala hned hlásila, že chce čistou plínku. Až jednoho dne se chytla, že počůráme vanu a od toho dne je bez plen, bylo jí 27 měsíců. Prostě ze dne na den. Myslím, že máte ještě čas, nehro|ť to. Naše kamarádka o 16 dní mladší už byla bez plen ještě jí nebyli 2 roky a kamrád o 3 dni mladší měl zase pleny jdště ve 2,5 letech.

kdy chodit ven bez plíny? hned... prostě je už nedat... prát budeš ještě tak týden dva :D - no a vysazovat, vysazovat, vysazovat... s knížkou a tak... hrát si s plyšákama, že taky chodí čůrat... a když se povede, nešetřit chválou... když se nepovede, jak píšeš, říct, že se to dělá do nočníku a nazdar... :D

no,tohleto není vůbec jednoduchá věc. Já se pořád ptala,jak u blbejch,nechceš čůrat,nechceš čůrat? Prostě třeba každých pět minut. Taky jsem hodně posazovala. Začátky nebyli vůbec jednoduché,na noční nic neudělala a sotv jsem jí oblélka,bum,byla počůrná. Tak ze začátku vysvětlovat,podobrém,když to nepůjde tak torchu přitvrdit. Když se to povede,hned odměnit a hlavně pořád,pořád dokolečka se ptát a posazovat. Když už jsme uměli čůrat,tak byl problém s kakáním,na kakaání chtěla plínu,ale už si řekla a vydržela než jsem jí plenu dala. Pak jsme postupně začali chodit bez plíny ven. Jen před barák,abychom se měli kam jít převlíct,zvlášt ted v zimě. časem jsme nedali plínu do auta,párkrát se počůrala,nechala jsem jí v tom a vadilo jí to,začal si říkat. 2 a půl roce jsme byli bez plín úplně ani na spaní. Prostě s eobrn trělivostí,bude to chvilku trvat,ale podaří se. Nejlépe se to trénuje v létě když můžou běhat nahatý. a taky pomáhá hrací nočník,když se mu to povede,tak mu nočík zazpívá. a odměnovat. držím palce.

In reply to by Guffanecek

Děkuji moc za vyčerpávající komentář :) hrací nočník máme.Pustila jsem mu ho aby viděl jak zpívá a to se mu líbí.Pořád dokola říkám,že se čůrá do nočníku.Když chce kakat zaleze si a pak přijde a hlásí mííí,mííí :00: . Trpělivost moc nemám,ale tady jí mít muset budu je to důležitá věc ;) . Děkuji :k:

In reply to by Domicek

malá vždycky z ničeho nic zůstala stát a začla být rudá :-) Tak rychle k ní,slíct a posadit. Když jsme to ztihli,to bylo radosti,strašně se jí líilo jak jsme jí všichni tleskali a volali hurááá :-) Jak magoři,ale pomohlo :-) Neboj to vychytáte. Jen opravdu trpělivost,nekřič na něj,rozhodně ne ted ze začátku,kdyby to nešlo delší dobu tak přitvrd,já vždcky a už se ale opravdu maminka zlobí,nebude žádná pohádka...Je to děs tohleto je naučit :-) už se nnemůžu dočkat až to budu učit druhou cácoru,to zase bude dřina :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka