těhotenská cukrovka :((

04.09.2012

Ahojte těhulky a maminky, tak jsem včera byla na testu těhotenský cukrovky a dneska jsem se dozvěděla že výsledek je pozitivní. Mám hraniční těhu cukrovku :( Myslela jsem si, že to tak dopadne, i když jsem doufala, že to bude dobrý.... Máte s ní některá zkušenosti? Ve čtvrtek dopoledne jdu k doktorce, která mi vysvětlí co a jak. Už jsem si ale četla něco na netu a mám z toho hlavu v pejru!!! Ale třeba to aspoň jedno pozitivum má, že nebudu tolik přibírat.... vždyť už mám 8kg nahoře!!!!! :r: :r: Vím, že bych váhu řešit neměla a cukrovka je to nejmenší zlo ze všech testů, který jsem podstoupila, ale....... :(

já už ji mám potvrzenou od 12tt, měla jsem ji i v předešlém těhu, tak jsem šla test dřív. Na dietu jsem to bohužel neuhrála, mám zvýšené hodnoty nalačno, tak si píchám noční inzulín. Pečivo mi neprochází žádné, ani chleba, tak už několik měsíců jím jenom suchary... ale je to lepší, než abych si musela píchat před každým jídlem jako v minulém těhu.... je to sice hrozné ovládat ty všechny chutě, ale dá se to... a tak jak píšeš, moc nepřibereš. Dodnes jsem přibrala 2 kg a to jsem v 25tt. Takže držím palec, ať to zvládneš!!!!

In reply to by pedricko

:00: :00: :00: :00: tyvogi to te obdivuji jak zvladas a kocirujes ty chute :one: :one: :one: me test teprve ceka,ale ma strach ze ji budu mit nevim proc ,ale nejak to ve me je :00: :00: mam desne chute na sladke a jak nejim co 2h je mi opravdu blbe nevim zda je to znamka neceho nebo ne,no pristi tyden mi daji zadanku tak se hned objednam tak moc zdravime paaaaaaa

In reply to by Nikkys

chuť na sladké vůbec nic neznamená!!!! Neboj, bude to ok. No ony se ty chutě kočírují lépe, když víš, že to nemůžeš jíst, že by to ublížilo miminku.... je to sice někdy hoodně těžké, ale dá se to.. nechci to moc pokoušet, abych se nemusela píchat před každým jídlem, jednou denně bohatě stačí :(

Tak ja jsem musela chodit od toho 27tt do 35tt do dia poradny kvuli cukrovce,vzdycky mi vzali krev rano na lacno,zvazili a kdyz bylo vsechno ok,preobjednali me na priste.TEd po tom 35tt uz tam jit nemam,ze az po porodu,tak jsem rada.nic strasneho to nebylo,jen to pro me znamenalo dojizdeni a cekani u dr.navic.Doporucil mi vyradit sladke a slazene napoje,a at moc nepriberu a hlidam si co jim ;) Ted pri poslednich odberech uz jsem mela hladinu skoro ok,takze se to s postupujicim tehu asi zlepsuje :)

Ahojky,já jsem ve 36tt a mám těhu cukrovku..Abych pravdu řekla,čekala jsem,že to bude horší.Hlídám se tím stylem,že nejím sladké(i když občas malinko zhřeším :///: ),pokud možno nejíst bílé pečivo,jen chleba,také pozor na sterilované věci a na vše kde jsou ,,skryté" cukry a když tě bude honit mlsná na sladké,tak si raději vem nějaké ovoce,ale také nepřehánět...Jinak nějakou extra dietu nedodržuji,jím vše,hodně zeleniny,hlavní je,abys jedla každé 2-3 hoďky menší porce,nepřejídej se...A dr v diabetologické poradně by ti měla půjčit glukometr,aby jsi se čas od času píchla a zkontrolovala cukr.Já mám nahoře 9kg,ale to jsem skoro vše nabrala v 1-2trimestru,od července jsem nabrala už jen 1kg..A vím,že jsem měla strach o mimi,aby bylo vše ok a nebylo veliké,zatím je zdravé a v 31tt mělo cca 1800kg,což dr říkal,že je v pořádku.A ještě se zeptám,jaké si měla výsledky těch testů?Tak snad jsem ti aspoň trošku poradila :€s€: Tak se zatím měj a pohlaď :€O:

In reply to by baruska92

Ahojky, měla jsem 7,8 po dvou hodinách po vypití laktózy a hranice je myslím 7,2 nebo tak nějak. Sama doktorka mi říkala, že je to hraniční. Jsem celkově mlsal odjakživa a teď v těhu tuplem, každej den jsem si dopřála oplateček nebo čokoládíčku :s: Přečetla jsem si nějaké info na netu tak už z toho takovej strach nemám, jen se naučit nemít ráno kakao (každý den je piju ke snídani), vážit přílohy, být opatrná na pečivo a hlavně nejíst ty dobroty s jednoduchým cukrem .... ale co, nedělám to pro sebe, ale pro malou cácorku a co bych pro ni neudělala, hlavně aby bylo vše v pořádku a byla zdravá!!!!! To je to nejdůležitější!!!!
Taky jsem četla, že maminy, který do této doby (do testu cukrovky) přibraly 8 - 10 kg, což jsem přesně já, většinou po zavedení této diety už vůbec nepřibraly nebo max 1-2 kg, což je další pozitivum 8)
Na konzultaci k doktorce jdu zítra, tam mi asi dá ten glukometr (nebo jak se to jmenuje :) )a řekne mi jak mám přesně držet dietu, tak uvidíme.....

In reply to by Verča8787

Ahoj Verčo,

chtěla bych se zeptat, jestli Tě hned po tom testu poslali do dia poradny a jestli tam dál docházíš? Já měla tu hodnotu po dvou hodinách od vypití 7,78 a bylo mi řečeno, že norma je do 7,7. Mám se jen vyvarovat cukru a za měsíc půjdu znovu na test, ale bojim se, jestli tohle stačí. Dík moc za odpověď a držim palce, taky bych do sebe teď nejradši narvala čokoládu :s: .

In reply to by Verča8787

Já měla 2hod po testu 8,2 a jsem úplně v pohodě..Jak už jsem psala,to máš skoro prd :///: Já bych si také správně měla jídlo vážit atd a neudělala jsem to ani jednou,prostě nic nepřehánět..A ještě pozor,abys to nepřeháněla s dietou,já ze začátku skoro strachy nejedla a skákal mi cukr jak blázen :? Teď jsem tak měsíc neměla zvednutý cukr ani jednou.Já také zbožňovala sladké,to byla samá sůša,čoko,zmrzka,no a kakaíčko taky...Tak 1-2 týdny jsem měla hrozný apsťák na sladký a teď se mi z něho zvedá žaludek :00: neboj tělo si zvykne ;) A s tim přibíráním ti to můžu jen potvrdit.tak :a:

To je mi moc líto, také mám strach jdu 18.9. a klepu se jako ratlík.Protože jsem měla šílenou nechuť na sladké a bývalo mi z něho zle. Tak se už dva týdny snažím jíst sladké aby si tělo trochu navyklo, abych tam hned sebou neřízla. jestli to máš jen mírně tak budeš mít jenom dietu a to zvládneš. :a:

Ahoj, to mě mrzí, zkušenosti nemám. Ale myslím, že pokud máš hraniční, tak budeš muset omezit sladký a pečivo a za nějaký týden půjdeš znova na testy. Moje kamarádka měla hraniční, ani se moc nehlídala a na dalším testu bylo vše ok. :a: Jinak já mám nahoře 8,5kg a to jsem prosím pěkně přibrala za poslední měsíc 4,5kg!!! Hodně zadržuju vodu :( .

Ahojky no 8kh nahore neni tolik cetla jsem ze holky co ji maji maji v tomto tydnu tak kolem 12kg nahore ,ja mam nahore 6kga testy me cekaji tak uvidime.Je mi to lito,ale nebude to nic tak hrozneho urcite,kdybych ji taky mela tak si pisnu o radu zatim papa opatruj se a dej vedet co a jak dal :h: :h: :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka