děložní hrdlo

18.07.2012

Ahoj holčičky, dnes začínám 24 týden, byla jsem na kontrole, miminko je naprosto v pořádku, jen mě dr. trochu hodně vystrašila, netvářila se totiž na stav děl. hrdla. Moc jsem se jí nevyptávala, protože jsem žádný problém prostě nečekala, tak mě to zaskočilo. Zapsala mi do průkazky Y2,5 nebo 2,6. Mám se nějak moc nervovat??? Jen mi říkala, že podle všeho moc chodím, ale žádné tůry teda nepořádám. Tak jsem z toho smutná a měsíc do další kontroly, tentokráte už u svého dr. budu v jednom nervu:-( Kolik máte vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky určo bud v klidu :)já měla čípek zkrácený od 20tt a včil to vypadá na přenášení :D
mě tohle kopčila známá z červenecčátek (děkuju)tak tě to snad taky uklidní. :a:

Při vyšetření prstem používají písmenka Y,X,H a velikost čípku označují čísly 3,2,1.
Např. řekne Y3, tzn. že je děložní hrdlo zavřené velikost čípku je 3 cm. Což je úplně ideální stav.
Když je Y2, je hrdlo též zavřené a čípek 2 cm
Y1 je též ještě zavřené a čípek má 1 cm.
Když řekne X3, tzn.,že se začíná trochu otevírat, ale čípek má ještě 3 cm
X2 znamená, že se začíná otevírat, čípek má 2 cm
X1 znamená, že se začíná otevírat, čípek má 1 cm
H3 znamená, že je otevřená, čípek má 3 cm
H2 znamená, že je otevřená, čípek má 2 cm
H1 znamená, že je otevřená, čípek má 1 cm

In reply to by ZuzaneckaOVA

Moc Ti děkuji za optimismus!!Snad se to "zastaví" a nebude ubývat.Mám doma 3,4letehé klučíka, takže ležet nemůžu a procházky s ním nějsou žádný sportovní výkon. Prostě normální pohyb... V poledne spím spolu s ním, takže odpočinek mám...Ještě jednou moc díky!!L.

In reply to by Lia

neboj se zbytečně,stres je horší. a on se ten čípek často spraví ani nevíš jak ;) holt netahat synka na rukách,trošku se šetřit ve fyzické námaze a bude to v klidečku :) :k:

In reply to by Lia

taky myslím,že je to ještě dobrá délka a pokud se máš otevřít,tak se otevřeš i když budeš spát jak netopýr :-) mně doktor zkratky nepíše,vždycky to rozepíše slovy,mám průkazku jak malý román :-)

In reply to by xmedulinek

Ještě minule jsem se svého dr. ptala, zda neškodí poklidné procházky po přírodě. Řekl mi, že pokud neujdu 30 km denně tak ne:-) No a dnes zas doktorka, že asi moc chodím. Každopádně se budu šetřit, nic těžkého netahat v rukách, vše v poklidu a třeba to bude o.k. Užívám jednu tabl. magneska, tak nevím, zda si nelupnout třeba jetě jednu, jestli by to třeba trochu nepomohlo?....Díky, L.

In reply to by Lia

magnézko asi ne,to je na křeče a stahy,to čípek asi moc neovlivní,mně se zkracoval a musela jsem jen ležet,poprvé skoro 3 týdny y pak jsem ho měla zase v pohodě,podruhé jsem ležela 10 dní a taky se to zlepšilo,ale to nemusí plkatit na každýho a když máš doma prcka,tak dost těžko budeš v posteli s nohama nahoře,to je jasný.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky