B - komplex jako ochrana proti klíštatum ? jaký ? jak dlouho?

15.07.2012

Zdravím všechny :k: chtěla jsem se zeptat od kdy může prcek užívat B - complex,co jsem našla tak píšou všude od 3 let.. např.
http://www.manitera.cz/vitaminy/vitaminy/b-komplex/rosen-b-komplex-repe…
..chtěla bych to dávat malému hlavně kvůli klíštatům,jedeme k tetě na Jesenicko a je jich tam opravdu hodně,ostatně strejda už má boreliozu :( pokud s tím máte nějaké zkušenosti tak prosím poradte a jak dlouho se musí brát dopředu aby to účinkovalo? děkuji :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Kamaradka ma vyzkouseny ted nove b komplex repelent tabletky. :-) mam dojem ze rika ze je to od rosenpharmy a melo by to byt sehnatelny normalne v lekarne. Je i pro deti baleni, tak mi to prijde i lepsi nez je splichat tema sprejema.

ahojky,já malému B¨komplex dávám a je pravdou,že nevím jak klíšťata,ale komáři na něj jdou určitě méně!! na našem B-komplexu je napsáno,že se může od dvou let,je to nějaký obyč z lékárny za 30 kč.Repelent samozřejmě používáme taky-ale jen do lesa,zase denně ho používat,když je malej na zahradě taky nelze,to je jasné,ale ten B-komplex jsem chtěla hlavně kvůli těm komárům,protože na něj jdou hrozně,na dovču jel celý seštípaný :( teď je to fakt lepší-jen nevím zda kvůli tomu,že je jich méně a nebo proto,že to fakt zabírá :)

In reply to by lucininenka

Luci tak všude to píšou,proto se ptám..já se na to poptám asi ještě doktorky,já bych sežrala i "kravské hovno" s prominutím,kdybych věděla,že se vyhnu těm mrchám..komáři mi tak moc nevadí,no když jich není mega..ale z klíštěte mám hrůzu..mami má boreliozu,i strejda...a řeknu ti nic moc :(

In reply to by Leushka

no on má Luky po nich vždycky příšerně nateklé boule,vypadá to hrozně,mažeme pak Fenistilem,protože to drbe do krve,jak to svědí a tak furt dokola :( takže já začínám nesnášet i komáry :) na mě nejdou a na manžela taky ne,takže žerou jen Lukyho :( a na tom si smlsnou vždycky teda... myslím,že to můžeš vyzkoušet,přebytek béčka se stejně vyloučí močí,takže předávkování nehrozí,jen si dej bacha,prý to zvyšuje chuť k jídlu,tak aby Adámek nebyl žravější :///: stejně to asi budeš dávat jen po dobu dovolený,tak tím nic nezkazíš :)

In reply to by Leushka

no asi není,ale nám stačil jeden v pokoji před dovčou :00: :00: a Luky měl snad deset štípanců nateklých až do boulí :00: nevím,že ho tak žerou,asi jak je vzteklej :///: no na našeho nežravce to vliv nemá,takže v tom neporadím,každopádně máme B-komplex od Zentivy a tam je napsáno,že není určen dětem do dvou let,takže už by jste mohli :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo jo ,repelent bych samozřejmě použila,chtěla jsem toho co nejvíc,prostě jakoukoli ochranu dohromady smíchat,at to ty mrchy odradí :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ty jo to je nápad :one: na to jsem uplně zapoměla!! a je to jenom pro děti nebo i pro nás? :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

aha takže není jen pro děti,ale i pro dospělé,super!! no větší zlo..určitě menší zlo než borelioza nebo encefalitida a nebude to mít na sobě pořád,pouze ty 4 dny co tam budeme..tak si myslím,že to taková hrůza nebude,hlavně aby to fungovalo! ale děkuju za typ :one:

ahoj, tak o této možnosti slyšim prvně. Na mě klíšťata nejdou. Ondra měl klíště jen jednou za celých 6let života. Od té doby používám repelent. Markéta klíště ještě neměla. a to do lesa chodíme často a často děti lítaj v trávě a v lesoparcích. Zatim musim říct že repelenty fungují skvěle.

In reply to by JaMiOn

jani koukni na gůgl,radí to..že po použití B komplexu tělo vylučuje něco a klíštata na to nejdou nebo co..ty se máš,že jsi imunní :s: já teda klíště taky ještě neměla,ale je fakt,že nejsem zrovna lesní typ.

In reply to by Leushka

tak nato mrknu-díky. No já jsem od mala diva lesní :s: a nyní i když bydlíme ve městě to máme do lesa kousíček a trávím tam s dětma skoro každý den. No a taky tu máme hodně parků kde jsou stromy a tráva :-).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky