očkování proti planým neštovicím

25.04.2012

holky, zajímají mě Vaše názory na očkování proti planým neštovicím. Ano nebo ne a důvody. děkuji za odpovědi

Dcera má ted 13 měcíců a v 15 jdeme na ockovani Priorixem Tetra, kde je soucasti ockovani x planym nestovicím, jsou dve davky a jedna me bude stat 1700,- , pak jeste chci Encepur-proti klistove encefalitide. :a:

Tak nevím zda to chceš pro sebe či prcka. Ale našemu malému je 16m a má je za s sebou a průběh bez problémů, takže tam bych asi neočkovala a kdyžtak, tak až déle. A jinak...já jsem těhu a jako malá jsem je neměla, čili průšvih. Byla jsem v nemocnici a dávali mi nějáké serum které se mělo podat do 48 hod a já ho dostala až čtvrtý den. Takže 14 strachu zda je dostanu nebo ne. A můžu říct, že hned jak to bude možné - očkovat se nechám.

já jsem očkování dala.Před nějakou dobou jsme se setkali s chlapečkem co měl neštovice,já jsem zjistila že nemám protilátky( tudíž jsem je neprodělala jako dítě) a zažila jsem měsíc hrozného čekání,zda jsme se nakazili nebo ne :n: v dospělosti to není žádná sranda :( nechala jsem naočkovat sebe( příští týden jdu na druhou dávku) a malého taky!! oba dva bez jakékoliv reakce na očkování..takže vše v pořádku.
Je to ale opravdu věc názorů,musíš se rozhodnout sama,můj názor je takový,že nevidím důvod proč by tím hnusem a trápením měl malý projít,i kdyby měl to štěstí,že nebude mít komplikace,když se tomu může vyhnout.Pro někoho strašák neštovice nejsou,pro mě ano..je to na každé mamince..

In reply to by Leushka

Ahojky, prosím tě, kolik jsi dala za vakcínu pro sebe? Já jsem taky ještě neštovice neměla a chci se nechat očkovat. Jak jsi zjistila, že nemáš v krvi protilátky? Kolikrát totiž můžou protilátky být, aniž by neštovice proběhly.

In reply to by ofellia

Platím 1600,-kč za jednu dávku,celkem teda 3200kč..je to v očkovacím centru v Rumunské.
protilátky si musíš nechat vzít krev u lékaře a on to pošle do laboratoře,ale taky se to platí..mě to stálo 660kč ,ceny se fakt ale liší...

Já za sebe...tohle rozhodování mám za sebou a jsem na vážkách...moje dr mi ho doporučovala,skoro nutila( no,myslím,že zase ji tlačil nějaký prodejce vakcín)Já byla proti,nechtěla jsem malé cpát další latku do těla,nehledě na to,že to taky není zadarmo :00: a říkala jsem si,že to stejně musí prodělat a každé dítě si tím projde.Dr mě varovala,že mužeme mít komplikovany pruběh s vysokými horečkami,atd...a já furt váhala a když jsem měla asi týden na rozhodnutí,tak se malá osypaal a bylo rozhodnuto :one: Tehdy ji bylo 15 měs a doted na to vzpomínám s hruzou,bo se vyplnila předpověd naší dr...malá mela 40st horečky,které nešly srazit,osypaná od hlavy k patě( v uších,puse,očích,plné vlasy,v konečníku,ve finfulce...no prostě hruza :r:záda se jí zanítily,takže obrovské fleky do fialova,které praskaly do krve :r: měla v té době pleny,rostly ji zuby,do toho prujem,prdelku rozedranou od puchýřu a prujmu do krve :00:
|No,dál to popisovat nebudu,at tě neděsím,ale ted kdybych se měla rozhodnout,takj asi do očkování pujdu,bo to trapení,kterým si malá prošla,bych už dalšímu prckovi nepřála...neříkám,že se to musí zakonitě opakovat,ale takové co by,kdyby...už nechci zažít :n:
Takže je to na rozhodnutí...mám kamarádky,kterým děti prošly neštovicema bez povšimnutí s pár pupínkama...no,my máme památku na celej žívot( jizvy po celých zádech :r: )Ale zase jsem ráda,že je dostala tak brzy a nemusíme čekat,kdy je donese ze školky :one: A nebude si to pamatovat... :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka