Kobylí mléko

14.03.2012

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, zda jste ho některá dávala dětem? Měla bych možnost ho dávat, je nám 15 měsíců. Dočetla jsem se, že je nejpodobnější mateřskému a má dost imunitních látek. Díky :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj! Tak já bych se teda kobylí mléko dítěti bála dávat a to z jednoho prostého důvodu... U kozy nebo ovce se předpokládá, že by mohly být využity na maso nebo mléko a proto se valná většina krmných doplňků či léčiv nedostává do masa a mléka a nebo nejsou vadné pro konzumování, ale u koně (u chovné kobyly) se s tím nepočítá tudíž se vitamíny, injekce po porodu, léky atd určitě do mléka dostanou. Ale je to jen můj názor. U koní se pohybuji x let a u většiny doplňků ti veterinář řekne (pokud se zeptáš), že po tomhle a tomhle kůň nesmí (třeba) 5 měsíců na jatka. Né že bych koně na jatka někdy dala, ale zajímalo mě to z hlediska toho, jak dlouho ty látky zůstávají v těle koně...

In reply to by Petaaa

To máš pravdu, ale je to moje kobyla a vím, čim ji krmím. žádné vitamíny a ni injekce nedostává, jen 1x za rok chřipku s tetanem. Myslím, že koně mají v léčivech taky ochranou lhůtu 30dní, je to skoro u všeho. Samozřejmě od jiné kobyly, co bych nevěděla čím ji krmí, tak bych ho samozřejmě nedala.

In reply to by zenta

Nedáváš ani odčervení? V tom případě, bych se teda nebála :) Říkám - nedala bych v případě jakej jsem popisovala, ale pokud je kobylka tvoje, tak víš co jí dáváš a nemusíš se bát :one: Jak to mléko chutná? Tolikrát jsem stála u kobyly co pod sebou měla hříbě a přemýšlela, že trochu oddojím a ochutnám, ale nikdy jsem se k tomu neodhodlala :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky